Stup srama

 • "Lako je tebi kad imaš mladu i lipu glavnu sestru",
  ministar zdravlja Milan Kujundžić. Seksistički komentar uputio je glavnom ravnatelju KB Dubrava prilikom jučerašnjeg posjeta bolnici u povodu Svjetskog dana bolesnika kada su njima u susret dolazile medicinske sestre, a sve su snimile kamere Nove TV.

  Dislike
  (95)
 • "Špiček (pita kandidatkinju): Koja je razlika između krastavca salatara i običnog krastavca? Kandidatkinja: Oblik je drugačiji, duži je, uži, ima drugačiju koru.... Špiček (uz značajan smijeh): A vi ste bili dobra učenica u školi?"
  izjavio je kuhar Tomislav Špiček u emisiji Tri, dva, jedan - kuhaj! (izvor: rtl televizija, 06. veljače 2018.)

  Dislike
  (48)
 • "To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila",
  izjavila je ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić o slučaju nasilja u obitelji Tomašević (izvor hr.n1info.com, 11. siječnja 2018.)

  Dislike
  (104)
 • "Kao mladi čovjek imao sam upucavanja i upucavao se, ali ovo što gospođa Lujić radi iz sjednice u sjednicu i postavlja pitanja direktno Dustri to još nisam imao. Očekujem još javni poziv za kavu i mi smo naše riješili"
  izjavio je Željko Raguž, potpredsjednik Gradskog vijeća Dubrovnika (izvor: www.dulist.hr, 6. studeni 2017. godine)

  Dislike
  (81)
 • [Kolinda Grabar Kitarović] "poput male curice plače jer je Dalija Orešković ne voli",
  izjavio je SDP-ovac Željko Jovanović (izvor: hr.n1info.com, 27. listopada 2017.)

  Dislike
  (54)
 • "Uzrok nasilja je to što je žena radije odabrala da živi s mužem nasilnikom",
  izjavio je Ivan Pernar, zastupnik u Saboru i član Živog zida (izvor: radio101.hr, 6. listopada 2017. godine)

  Dislike
  (83)
 • "Poštujem odluku suda. Drago mi je što me u ovom postupku osudila lijepa i pametna žena",
  izjavio je Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security i čelnik braniteljske Udruge specijalne policije (izvor: vecernji.hr, 6. srpnja 2017. godine)

  Dislike
  (81)
 • "Da, dobro, ali očekivalo bi se da žena ipak radi nešto drugo, možda nekakav posao u trgovini?"
  pitala je Mirjana Hrga (novinarka, RTL) pirotehničarku Maju Fekete u svojoj emisiji.

  Dislike
  (206)
 • "Ako ništa drugo zbog mladosti, druženja, zajedništva i osnova, da se nauče disciplini i stegi. Prije su stari govorili da jedino tko služi vojsku - da je to kao žena kad rodi - pa sad pošto muški ne služe vojsku, nemaju nikakvo iskustvo"
  reče umirovljeni general Marinko Krešić za RTL (izvor: index.hr, 1. veljače 2017. godine)

  Dislike
  (116)
 • "Pomalo mi je žao što Amerika nije dobila prvu predsjednicu. Već bi je imali da je nisu abortirali",
  kazao je svećenik i studentski kapelan Damir Stojić. (Izvor:Index.hr, 9.11.2016.)

  Dislike
  (148)
 • "Trg Stjepana Radića i Kaptol su zajedno - Crkva potiče obitelj, gradska uprava i gradonačelnik potiču obitelj. Ja očekujem da će na prvoj sjednici Vlade ta tri trga - Markov trg, Kaptol i Radićev trg biti zajedno, da sve majke u Hrvatskoj dobiju status roditelja odgajatelja"
  Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba (izvor: index.hr, 17. listopada 2016. godine)

  Dislike
  (103)
 • "Unatoč, uvjetno rečeno, civiliziranom društvu, mnogi kažu i konzervativnom, ali da smo konzervativni, onda bi se poštivali i vjerujem da se supružnici ne bi ubijali, ali ako ćemo ići do kraja, ako je netko konzervativan ima strah Božji, pa se boji Boga i neće napraviti ništa loše. U današnjoj, uvjetno rečeno, totalnoj demokraciji, liberalizaciji, sekularizaciji društva svjedočimo da se supružnici ubijaju, što znači da je itekako bitno posvješćivati ljudima i njihova prava i obveze, žene posvijestiti da nisu dužne trpjeti nasilje u obitelji"
  Bernardica Juretić, Ministrica socijalne politike i mladih (izvor: http://hr.n1info.com/, 30. rujna 2016.)

  Dislike
  (138)
 • "Lijepo je imati damu u utrci. Ali, oni su naši partneri i vjerujem da će tako i ostati... Dobro je imati i drugu damu u utrci. Ona je bila zajedno s gospodinom Bandićem."
  Davor Bernardić, SDP, o kandidaturama Anke Mrak Taritaš i Sandre Švaljek na sljedećim lokalnim izborima (izvor: N1, 15.9.2016.)

  Dislike
  (64)
 • “Način na koji se počelo samokandidirati za predsjednika SDP-a prijeti da se to pretvori u natjecanje za izbor neke misice, a ne šefa ozbiljne političke stranke."
  Mladen Pejnović, SDP, o unutarstranačkim izborima (izvor: telegram.hr, 18. rujan 2016.)

  Dislike
  (51)
 • "Jesi ti ikad rodila? Nisi. Onda nemoj o tome govorit"
  Milan Bandić (MB 365) zagrebački gradonačelnik Mirjani Hrgi na pitanje o stanju u zagrebačkim vrtićima (izvor: index.hr, 8. rujna 2016.)

  Dislike
  (136)
 • "'Ajde primi se posla, a ne lajne, neće natalitet porast sam od sebe..."
  HDZ-ov odgovor Twitter korisnici @ani_relja. (izvor: n1info.com, 2.8.2016.)

  Dislike
  (127)
 • 'Nisam seksist, ali vam moram reći da od jedne stare žene nikakvom šminkom i odjećom ne možete napraviti mladu i lijepu.'
  prof.dr.sc. Ivica Džeba, dipl.ing.građ. s Građevinskog fakulteta u Zagrebu (izvor: HR Radio Rijeka, 11. svibnja 2016.)

  Dislike
  (201)
 • 'Žene se ne bi trebale upuštati u tjelesna zadovoljstva prije braka, što je postalo učestalo u zadnje vrijeme kako bi isprobale koji će muž biti dobar. Pazite da tako ne bi postale štrace.'
  kardinal Vinko Puljić (izvor: kalelarga.info, 10. svibnja 2016.)

  Dislike
  (222)
 • 'Ne žalim Božu Petrova koji je pokajnički priznao da u (crkvenom) braku s HDZ-om redovito ima sex bez pristanka. Možda je bolno al' tako ste htjeli.'
  Stipe Petrina, nezavisni saborski zastupnik o odnosnu Mosta i HDZ -a (izvor: index.hr, 20. travnja 2016.)

  Dislike
  (62)
 • 'Hvala Bogu, kad sam se ženio, oženio sam se jedinicom pa osim jednom, razmišljao sam i drugom glavom.'
  Dogradonačelnik Dubrovnika Željko Raguž (izvor: dubrovniknet.hr, 15. ožujka 2016.)

  Dislike
  (124)
 • 'Nekome je potreban grublji kontakt, nekome nježniji, nekome samo zamolba. (...) Grublje ophođenje. Znači, povećanje koncentracije i suradnje kod rodilja. Žena mora roditi. Rodilja mora roditi. Ne može doktor roditi umjesto rodilje. Međutim, to se nekada tumači drugačije. Žao mi je ako moj način dovodi do toga, ali to je moj način.'
  Liječnik Nikola Kolak, na novinarsko pitanje da objasni svoje postupke u rađaonici i što misli pod grubljim kontaktom (izvor: jutarnji.hr, 6. ožujka 2016.)

  Dislike
  (155)
 • 'Nažalost, ta se tema (Demilitarizacija - od tvrđave do foruma, op.a.) pokazala vrlo aktualnom. Kada smo krenuli u nju, prvo pitanje iz Europe bilo je hoće li se grad usuditi dotaknuti tu temu. To je svojevrstan tabu, prvi put u povijesti europskih prijestolnica kulture da jedan grad ulazi s tako jednom ozbiljnom, mogli bi reći muškom temom.'
  Vlatka Kolarović, urednica redakcije kulture HRT-a i direktorica kandidature za Europsku prijestolnicu kulture Pula +2020 na TV Istri 2. ožujka 2016.

  Dislike
  (82)
 • 'Ponovo ću karikirati. Tko želi bolji kuk, otići će u Švicarsku, u privatnu kliniku, i to napraviti.
  Dario Nakić, ministar zdravlja u Novom listu 21. veljače 2016.

  Dislike
  (87)
 • 'Pored novca treba ponuditi čitav set mjera demografske politike počevši od zakona o majčinstvu pa do poreznih olakšica i tako dalje. Naravno, treba stvari ubrzati jer prijeti opasnost, dok se donesu, da znatan broj fertilnih žena napusti zemlju."
  Ivan Lovrinović, saborski zastupnik MOSTa

  Dislike
  (92)
 • Hrvatska treba paziti da što veći broj azilanata koji će ostati u Hrvatskoj budu kršćani, kako bi se tijekom svojeg privremenog boravka u Hrvatskoj što bolje uklopili u okolinu.
  Ladislav Ilčić, predsjednik političke stranke H - rast

  Dislike
  (199)
<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM