Stup srama

 • "Pomalo mi je žao što Amerika nije dobila prvu predsjednicu. Već bi je imali da je nisu abortirali",
  kazao je svećenik i studentski kapelan Damir Stojić. (Izvor:Index.hr, 9.11.2016.)

  Dislike
  (144)
 • "Trg Stjepana Radića i Kaptol su zajedno - Crkva potiče obitelj, gradska uprava i gradonačelnik potiču obitelj. Ja očekujem da će na prvoj sjednici Vlade ta tri trga - Markov trg, Kaptol i Radićev trg biti zajedno, da sve majke u Hrvatskoj dobiju status roditelja odgajatelja"
  Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba (izvor: index.hr, 17. listopada 2016. godine)

  Dislike
  (99)
 • "Unatoč, uvjetno rečeno, civiliziranom društvu, mnogi kažu i konzervativnom, ali da smo konzervativni, onda bi se poštivali i vjerujem da se supružnici ne bi ubijali, ali ako ćemo ići do kraja, ako je netko konzervativan ima strah Božji, pa se boji Boga i neće napraviti ništa loše. U današnjoj, uvjetno rečeno, totalnoj demokraciji, liberalizaciji, sekularizaciji društva svjedočimo da se supružnici ubijaju, što znači da je itekako bitno posvješćivati ljudima i njihova prava i obveze, žene posvijestiti da nisu dužne trpjeti nasilje u obitelji"
  Bernardica Juretić, Ministrica socijalne politike i mladih (izvor: http://hr.n1info.com/, 30. rujna 2016.)

  Dislike
  (137)
 • "Lijepo je imati damu u utrci. Ali, oni su naši partneri i vjerujem da će tako i ostati... Dobro je imati i drugu damu u utrci. Ona je bila zajedno s gospodinom Bandićem."
  Davor Bernardić, SDP, o kandidaturama Anke Mrak Taritaš i Sandre Švaljek na sljedećim lokalnim izborima (izvor: N1, 15.9.2016.)

  Dislike
  (63)
 • “Način na koji se počelo samokandidirati za predsjednika SDP-a prijeti da se to pretvori u natjecanje za izbor neke misice, a ne šefa ozbiljne političke stranke."
  Mladen Pejnović, SDP, o unutarstranačkim izborima (izvor: telegram.hr, 18. rujan 2016.)

  Dislike
  (51)
 • "Jesi ti ikad rodila? Nisi. Onda nemoj o tome govorit"
  Milan Bandić (MB 365) zagrebački gradonačelnik Mirjani Hrgi na pitanje o stanju u zagrebačkim vrtićima (izvor: index.hr, 8. rujna 2016.)

  Dislike
  (130)
 • "'Ajde primi se posla, a ne lajne, neće natalitet porast sam od sebe..."
  HDZ-ov odgovor Twitter korisnici @ani_relja. (izvor: n1info.com, 2.8.2016.)

  Dislike
  (122)
 • 'Nisam seksist, ali vam moram reći da od jedne stare žene nikakvom šminkom i odjećom ne možete napraviti mladu i lijepu.'
  prof.dr.sc. Ivica Džeba, dipl.ing.građ. s Građevinskog fakulteta u Zagrebu (izvor: HR Radio Rijeka, 11. svibnja 2016.)

  Dislike
  (199)
 • 'Žene se ne bi trebale upuštati u tjelesna zadovoljstva prije braka, što je postalo učestalo u zadnje vrijeme kako bi isprobale koji će muž biti dobar. Pazite da tako ne bi postale štrace.'
  kardinal Vinko Puljić (izvor: kalelarga.info, 10. svibnja 2016.)

  Dislike
  (217)
 • 'Ne žalim Božu Petrova koji je pokajnički priznao da u (crkvenom) braku s HDZ-om redovito ima sex bez pristanka. Možda je bolno al' tako ste htjeli.'
  Stipe Petrina, nezavisni saborski zastupnik o odnosnu Mosta i HDZ -a (izvor: index.hr, 20. travnja 2016.)

  Dislike
  (62)
 • 'Hvala Bogu, kad sam se ženio, oženio sam se jedinicom pa osim jednom, razmišljao sam i drugom glavom.'
  Dogradonačelnik Dubrovnika Željko Raguž (izvor: dubrovniknet.hr, 15. ožujka 2016.)

  Dislike
  (122)
 • 'Nekome je potreban grublji kontakt, nekome nježniji, nekome samo zamolba. (...) Grublje ophođenje. Znači, povećanje koncentracije i suradnje kod rodilja. Žena mora roditi. Rodilja mora roditi. Ne može doktor roditi umjesto rodilje. Međutim, to se nekada tumači drugačije. Žao mi je ako moj način dovodi do toga, ali to je moj način.'
  Liječnik Nikola Kolak, na novinarsko pitanje da objasni svoje postupke u rađaonici i što misli pod grubljim kontaktom (izvor: jutarnji.hr, 6. ožujka 2016.)

  Dislike
  (153)
 • 'Nažalost, ta se tema (Demilitarizacija - od tvrđave do foruma, op.a.) pokazala vrlo aktualnom. Kada smo krenuli u nju, prvo pitanje iz Europe bilo je hoće li se grad usuditi dotaknuti tu temu. To je svojevrstan tabu, prvi put u povijesti europskih prijestolnica kulture da jedan grad ulazi s tako jednom ozbiljnom, mogli bi reći muškom temom.'
  Vlatka Kolarović, urednica redakcije kulture HRT-a i direktorica kandidature za Europsku prijestolnicu kulture Pula +2020 na TV Istri 2. ožujka 2016.

  Dislike
  (82)
 • 'Ponovo ću karikirati. Tko želi bolji kuk, otići će u Švicarsku, u privatnu kliniku, i to napraviti.
  Dario Nakić, ministar zdravlja u Novom listu 21. veljače 2016.

  Dislike
  (86)
 • 'Pored novca treba ponuditi čitav set mjera demografske politike počevši od zakona o majčinstvu pa do poreznih olakšica i tako dalje. Naravno, treba stvari ubrzati jer prijeti opasnost, dok se donesu, da znatan broj fertilnih žena napusti zemlju."
  Ivan Lovrinović, saborski zastupnik MOSTa

  Dislike
  (92)
 • Hrvatska treba paziti da što veći broj azilanata koji će ostati u Hrvatskoj budu kršćani, kako bi se tijekom svojeg privremenog boravka u Hrvatskoj što bolje uklopili u okolinu.
  Ladislav Ilčić, predsjednik političke stranke H - rast

  Dislike
  (198)
 • "Pogledaj ti ovo uplatiš nekoj stranci 20 tisuća kuna i misliš da u najmanju ruku možeš voditi državu. Daj ekipa iz Mosta odlučite se ili jednoj ili drugoj političkoj opciji, a ne prodavati maglu ili recite odmah da želite nove izbore. U politici se treba imati hrabrosti jer politika nije za djevojčice."
  Ivan Klarin, saborski zastupnik SDP-a i načelnik Općine Tisno (izvor: Facebook profil Ivana Klarina, 13.11.2015.)

  Dislike
  (167)
 • "Reći ću Vam samo ovo: Što vam znači je li kurva ide za euro ili za deset tisuća eura; kurva je kurva."
  Stipe Petrina, načelnik Primoštena (izvor: Telegram, 10.11.2015.)

  Dislike
  (98)
 • 'Pravo djeteta jače je od prava majke',
  voditelj Aleksandar Stanković (izvor: Tportal, 27.10.2015.)

  Dislike
  (156)
 • "Ponekad je odgovornost i na samim ženama koje se nisu dovoljno aktivirale. Neke žene su proaktivne i uspiju se probiti, a neke jednostavno ne žele. To je jedan od razloga. Nije odgovornost samo na vodstvu stranke."
  Sanja Putica, predsjednica HDZ-ove Zajednice žena "Katarina Zrinski", o zastupljenosti političarki na izbornim listama (izvor: Libela.org, 20.10.2015.)

  Dislike
  (87)
 • "Sve je manji broj novorođenih Hrvata i Hrvatica, ali bogu hvala, među nama 13 kandidata i jednom kandidatkinjom ovdje nema komunista, a imamo, hvala bogu, 29-ero djece",
  Milijan Brkić, glavni tajnik stranke HDZ. (Izvor: Tportal, 23.10.2015.)

  Dislike
  (153)
 • "Luciju Šerbedžiju sam vidio više puta golu nego moj djed moju baku za cijeloga života."
  inače kazališni kritičar Tomislav Čadež za Jutarnji list (izvor: Jutarnji.hr, 2.10. 2015.)

  Dislike
  (143)
 • "Marissa Mayer, šefica Yahooa, točnije izvršna direktorica, zaslužila je otkaz. Naime, gospođa je opet trudna, ovaj put nosi blizance, i opet tvrdi da neće koristiti porodiljni dopust. Možda ostane kod kuće, kao prošli put, dva tjedna, a i za to će vrijeme slati i primati poslovne mejlove. Krasna majka, krasna šefica... Treće, ako može, još krvava od poroda, nadgledati poslovni proces, onda očito i ne radi bogznakako zahtjevan posao. Moglo bi se glatko i bez nje. Glumi zapravo biće s nadljudskim sposobnostima."
  inače kazališni kritičar Tomislav Čadež za Jutarnji list (izvor: Jutarnji.hr, 20.9.2015.)

  Dislike
  (218)
 • "Ovo je prva faza uređenja Dolca. To je šminkanje. To je kao kad se cura ide udavati pa je nije Bog obdario nekom vrijednošću, ali hoće ostaviti dojam uredne dame, a ima i takvih. To je samo ona vanjska fasada - namaže se, a baš unutra nije najbolje. Ali prođe, APP".
  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić o radovima na tržnici Dolac (izvor: N1, 10.8.2015.)

  Dislike
  (146)
 • "Ono što čudi to je - kako je žena mogla biti podvrgnuta postupku medicinske oplodnje, kad Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji predviđa mogućnost oplodnje žene samice, a ne i žene u životnom partnerstvu, premda i ta odredba spomenutog medicinskog zakona nije korektna jer se govori o tome da je medicinska oplodnja oblik pomoći neplodnoj ženi. A je li moguće prosuđivati o neplodnosti žene bez muškog partnera prosudite sami!"
  rekla je Dubravka Hrabar, dekanica i predstojnica Katedre za obiteljsko pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu prilikom dodjeljivanja partnerske skrbi dvjema majkama (izvor: narod.hr, 13.7. 2015.)

  Dislike
  (212)
<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM