Stup srama

 • "Svi znamo da treba muškarac i žena da se začne dijete. Onaj čas kada dođe vrijeme da žena može sama, bez pomoći muškarca, začeti to dijete, onda može sama i odlučivati o tome djetetu",
  rekla je hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić, govoreći u na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta na temu 'Nediskriminacija u okviru spolnog i reproduktivnog zdravlja i prava'. (Tportal, 16.01.2014.)

  Dislike
  (300)
 • "U gradu je opljačkano desetine obitelji, a iznos je veći od 100.000 kuna. To je isto kao da je silovano 10 žena",
  rekao je na sjednici Gradskog vijeća u Murskom Središću Ivan Goričanec. (Izvor: Index, 10.prosinca 2013.)

  Dislike
  (259)
 • "A što je najvažnije, organizatori referenduma nisu uspjeli u svom naumu – da unošenjem definicije braka u Ustav postignu da Zakon o životnom partnerstvu bude neustavan. Time je ovaj referendum doista postao besmislen. No to ne znači da 1. prosinca neće biti važan datum, ipak igraju Dinamo i Hajduk u Maksimiru."
  Arsen Bauk, ministar uprave, SDP (izvor: Novi list, 16. studeni 2013.)

  Dislike
  (91)
 • "To što mi radimo pripremu društava kao cure za misu: šminkamo ih, uljepšavamo da bi bile što spremnije za dernek, za udaju, za snubljenje to je naša zadaća i za to će nam trebati šest mjeseci do godinu dana."
  Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba o mogućoj privatizaciji Gradske čistoće. (Izvor: HRT Dnevnik, 23.10.2013.)

  Dislike
  (169)
 • "Muž uvijek zadnji dozna. Sve je moguće, ali moramo voditi računa da se prvo nekome dokaže krivnja",
  Nadan Vidošević komentirajući uhićenje pročelnice svojeg ureda Zdenke Peternel zbog navodnih financijskih malverzacija. (Izvor: HRT, Index, Tportal 18.10.2013.)

  Dislike
  (73)
 • "Sramota je svih muških članova SDP-a da se ne mogu suprotstaviti Milanoviću, pitam ih kakvi ste vi to muškarci?",
  Anđelko Milardović, prof. dr. politologije (Izvor: Index, 3.10.2013.)

  Dislike
  (115)
 • "Dogodilo se. Lopta je prevrtljiva i ženskoga roda. Tko je mogao znati da ćemo od četiri najbolja stopera u HNL-u ostati na jednom. Sve se urotilo protiv nas. Nije išlo, dečki su dali sve od sebe, drugi će puta biti bolje",
  Damir Mišković, predsjednik NK Rijeka objašnjava zašto je Rijeka izgubila 4:0 od Vitorije Guimaraes (izvor: Novi list, 22. rujna 2013.)

  Dislike
  (105)
 • 'Zdravstveni odgoj u ovakvom obliku je nametanje volje i jednoumlja.Na vlasti je u ovom trenutku agresivna skupina koja terorizira većinski narod. Kad sam išao u gimnaziju i na fakultet, bila su nam nametnuta dva predmeta – marksizam i teorija i praksa samoupravnog socijalizma. Boreći se za ovu zemlju vjerovao sam da se nikada više neće dogoditi to da manjina terorizira većinu, ali upravo se to događa sa zdravstvenim odgojem'
  Ante Ćorušić, predsjednik HDZ-ovog Odbora za zdravstvo (izvor: tportal.hr, 5. rujan 2013.)

  Dislike
  (95)
 • "Meni možete sve reći u životu osim da volim muške i da sam rasist!"
  Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik (izvor: tportal.hr, 29. kolovoza 2013.)

  Dislike
  (80)
 • "Uzbudljivo je zvučalo otići u mjesto s najviše neudanih u Hrvatskoj. Očekivali smo da će nas iz svake kuće slobodne smokvičke namiguše mamiti vinom i smokvama, ali otkrilo se da je stvarnost razočaravajuće drugačija. Žene, istina, nisu dočekale onaj, što kažu, najsretniji dan u životu, ali imaju muževe. Predsjednik jedne slavonske općine, gdje je Statistički zavod našao najviše neoženjenih tipova, najavio je dolazak na Korčulu sa svojim najboljim kandidatima, no čini se da od toga na kraju neće biti znatnije koristi. Mudrije im je možda da se okrenu put Moldavije i Ukrajine."
  Ante Tomić, književnik i kolumnist u reportaži iz Smokvice, mjesta s najvećim brojem neudanih žena u Hrvatskoj (izvor: jutarnji.hr, 3.8.2013.)

  Dislike
  (72)
 • "U ovom trenutku kad se Vlada bavi želucima ljudi, dopustite da kažem da joj je to preči posao nego da se bavi stražnjim dijelovima njihovog tijela."
  Ingrid Antičević Marinović, SDP-ova saborska zastupnica (izvor: index.hr, 9.srpnja 2013.) na sjednici saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav homofobnim komentarom istupila je protiv antigej referendumske inicijative

  Dislike
  (39)
 • "Nisam dugo znao da Nelu zovu noga iz nekog razloga, baš mi se čini da bi bila dobra prilika pokazati zašto te zovu noga."
  Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a (izvor: index.hr, 4. srpnja 2013.), komentar upućen kolegici Neli Gudelj na ceremoniji imenovanja HRT-ovih rukovoditelja/ica 21. lipnja 2013.

  Dislike
  (55)
 • "Ove tri očito misle međunožjem, a ne glavom, jer da misle glavom ne bi takve slike izlagale u kapelici."
  Franjo Jurčević, svećenik, (izvor: Jutarnji list, 23. lipnja 2013., komentar zabrane odrzavanja izlozbe u kapelici sv. Trojice. "Ove tri" su umjetnice Marija Koruga, Monika Meglić i Melinda Šefčić)

  Dislike
  (94)
 • "Svi građani koji glasuju za SDP i koji u Splitu misle glasovati za gospodina Ivu Baldasara moraju znati da glasuju za brisanje pojmova oca i majke! Pitam te građane žele li stvarno svijet u kojemu svoje majke više neće zvati majkama, nego roditeljima A ili B, žele li da njihova djeca više ne smiju zvati njihove supruge majkama, a njih očevima? Što će, na primjer, biti s pjesmom 'Mojoj majci'?"
  Matko Marušić, HDZ, kandidat za dogradonačelnika Splita (izvor: tportal.hr, 27. svibnja 2013.)

  Dislike
  (87)
 • "U čemu je problem da samo sedam posto građana želi da im se dijete uda za Srbina? Ni ja ne bih htjela da mi se dijete uda za Srbina, Mađara ili Talijana. Želim da moja djeca i unučad govore hrvatski. Gdje je tu govor mržnje?"
  Ruža Tomašić, HSP Ante Starčević (izvor: tportal.hr, 24. travnja 2013. godine)

  Dislike
  (115)
 • "Pojam silovanje u braku mi je oduvijek bila čudna definicija jer se pretpostavlja da međusobne zajedničke radnje sadrže i seksualni odnos. Neslaganje se mora riješiti i dati neke stvari do znanja, no ima i brakova bez spolnog odnosa kad su primjerice invalidnost ili impotencija u pitanju. Po američkom modelu, silovanje počinje nakon ženinog 'ne' i dalje se ne smije inzistirati, ali ako se preselimo kod nas na Balkan, sam čin osvajanja je dio onog 'hoćeš-neću' odnosno ako bi muškarac odmah odustao na ženinom prvom 'ne', on ne bi bio muškarac."
  Vladimir Gruden, psihijatar (izvor: jutarnji.hr, 24. travnja 2013.)

  Dislike
  (138)
 • "Uvijek savršena frizura, to je posljedica toga da svaki dan idete na frizuru?"
  Prvo pitanje Aleksandra Stankovića Jadranki Sloković u emisiji Nedjeljom u 2 (izvor: Nedjeljom u 2, 14. travnja 2013. godine)

  Dislike
  (36)
 • "Ljude zavara izgled. Ona je uvijek bila zgodna. I danas je šarmantna dama. Međutim ona u profesionalnom smislu ima na neki način, ja bih to nazvao, muški mozak. Dakle vrlo je racionalna. Kada radi emocije sasvim isključi."
  Ante Nobilo, odvjetnik (izvor: Nedjeljom u 2, 14. travnja 2013. godine)

  Dislike
  (89)
 • "A ne da nakon što budete ulovljeni u kršenju zakona onda u afektu kao uvrijeđena frajlica tražite da se ti zakoni mijenjaju. To nije na razini predsjednika Vlade niti predsjednika trenutno vladajuće stranke. To je ponašanje infantilno i neozbiljno."
  Gordan Jandroković, HDZ, o Zoranu Milanoviću (izvor: Index.hr, 29. ožujak 2013.)

  Dislike
  (26)
 • "Oduvijek sam htio imati nešto s EU, za mene je to kao osvajanje djevojke. Stalno sam Europu gledao kao lijepu djevojku koja jedva čeka da je osvojim, pa kako da preskočim te izbore."
  Ivan Jakovčić, IDS, kandidat na izborima za Europski parlament (izvor: vecernji.hr, 4. travanj 2013.)

  Dislike
  (37)
 • "Uz ovaj stol ni malom Cigi ne bi bio problem završiti školu."
  Tomislav Krišto u opisu pisaćeg stola (izvor: D&D - Dom i Dizajn , broj 18, ožujak 2013., str. 7.)

  Dislike
  (65)
 • "Za mene je ona niži oblik života, a s nižim oblicima života se ne upuštam u raspravu. Ma još nešto. Taj niži oblik života pjeva kako nije na vrijeme "svršila", i kaže da navodno predaje engleski jezik u školi. Svoje dijete nikad ne bih pustio u takvu školu".
  Tonči Huljić o Facebook statusu Remi iz Elementala o tekstovima koje piše Vjekoslava Huljić, a pjeva Jelena Rozga (izvor: Index.hr, 27. ožujak 2013. godine)

  Dislike
  (70)
 • "Ne razumijem kako su Srbi opet ugnjetavani. U Hrvatskoj ih je pet posto, a u Vladi 30 posto. To je znak da im nije baš tako teško."
  Ruža Tomašić, saborska zastupnica HSP AS (izvor: Novi list, 18. ožujak 2013.)

  Dislike
  (46)
 • "Izborite se, budite bolje, pametnije, inteligentnije, lukavije i zaboravit će da ste žene, bojat će vas se."
  Zoran Milanović, premijer, prilikom predstavljanja kandidatkinja SDP-a na predstojećim lokalnim izborima, (izvor: HRT, 2. ožujka 2013.)

  Dislike
  (62)
 • "Prva žena na čelu slovenske vlade: Svi je znaju po hrabro kratkih minicama. Ali po svoj premijerski mandat došla je u hlačama."
  Nikolina Šajn, novinarka, Gordana Jankoska Vranić, urednica o kandidatkinji za premijerku Slovenije Alenki Bratušek (izvor: Jutarnji list, 1. ožujka 2013.)

  Dislike
  (44)
<< < 2 3 4 5 6 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM