Stup srama

 • "Ne možemo biti svi isti u domovini Hrvatskoj i ne možemo svi imati ista prava."
  Josip Đakić, zastupnik u Hrvatskom saboru, HDZ (izvor: tportal.hr, 6. srpnja 2011.)

  Dislike
  (28)
 • "Gdje su ona dva pedera s transparentom, neka ga dignu visoko da se vidi."
  Duje Marasović, HDZ (izvor: Jutarnji list, 5. srpanj 2011. godine)

  Dislike
  (15)
 • "Ta je parada proglašena skupom visokog rizika i unaprijed se moglo znati što će se dogoditi. Split je sredina duboko ukorijenjena u tradicionalnoj kršćanskoj kulturi, za koju se znalo da će reagirati na ovakve nedolične parade, suprotne kršćanskom nauku, i da ih ovakvo ponašanje vrijeđa."
  Dr. Adalbert Rebić, teolog (izvor: Slobodna Dalmacija, 13. lipanj 2011. godine)

  Dislike
  (13)
 • "Pustimo policiju da se bori protiv korupcije i kriminala svih vrsta, neka njezini službenici traže i pronađu nestalu Antoniju i budu pomoć i zaštita roditeljima od maloljetničkog nasilja, a svoj ponos pokazujmo s više takta i razbora, uz manji trošak i pametnije utrošena sredstva poreznih obveznika"
  Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, u komentaru nasilja na prvom splitskom Prideu (izvor: tportal.hr, 13. lipanj 2011.)

  Dislike
  (6)
 • "Ovo što se dogodilo u Splitu, moglo se i očekivati. Usudio bih se reći da je čak prošlo i bolje od onoga čega smo se bojali. Ovo je konzervativan, katolički grad i građani su došli na rivu da bi te svoje stavove izrazili. Policija je odradila dobro, zaštitila sudionike, ali i ostale koji su došli izraziti nezadovoljtsvo što se takva povorka održava u Splitu. Ova gradska vlast ne podržava paradu, ali ni nasilje. Ne treba dizati tenzije. U Splitu su se dogodile stvari koje su se već događale i u drugim gradovima. Hrvatska je jedna od najkatoličkijih država na svijetu. Ljudi su izašli na rivu i pokazali što misle o paradi."
  Željko Kerum, gradonačelnik Splita, komentira nasilje koje se dogodilo tijekom prvoe splitske Povorke ponosa

  Dislike
  (13)
 • "Cijeli svemir je heteroseksualan, od atoma i najsitnije čestice, od muhe do slona. Po zakonima fizike, jednaki se naboji uvijek odbijaju, a različiti privlače, da bi se, kada bi se jednaki počeli privlačiti, sve urušilo i nestalo. Mjesec se tada ne bi okretao oko Zemlje nego bi pao, Zemlja se ne bi okretala oko Sunca nego bi pala i spržila se ili odlutala i smrzla se."
  Lucija Čikeš, saborska zastupnica HDZ-a 2004.-2007.

  Dislike
  (25)
 • "Ako ste mlađi od 20 i još k tome muško, za vas nema nedoumice - pravac Zrće. Zabava od jutra do mraka, pa opet od mraka do jutra, nastupi poznatih DJ-a, žene oskudne odjeće i fleksibilnog morala..."
  Horizonti, magazin za putovanja i slobodno vrijeme, izdanje Jutarnjeg lista, ljeto 2011.

  Dislike
  (22)
 • "Imamo pravo i hoćemo da djeca svoje roditelje zovu mama i tata. Oni imaju pravo da pred svima posvjedoče da imaju oca i majku koji su im podarili život."
  Valter Župan, Krčki biskup i predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za obitelj (izvor: Novi list, 5. lipanj 2011.)

  Dislike
  (11)
 • 'TRENUTAK STRASTI' Srpski bajker ugušio Belogolovu dok su vodili ljubav
  Naslov i nadnaslov članka o ubojstvu Ane Belogolove (Tportal.hr, 3.6.2011.)

  Dislike
  (12)
 • "Treba znati kako se cvijeće sadi i zalijeva, ali i kako se šapće cvijeću. To je kao sa ženama - morate biti nježni, puni romantike i dobre volje. I cvijeće se zna smijati."
  Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, 2011. godine povodom otvaranja Dana cvijeća u Zagrebu (izvor: HTV)

  Dislike
  (8)
 • "Europska unija mi ne odgovara zbog sadašnjih načela. Nespojivo je meni da se dva muškarca mogu oženiti. Kada bi se svi muškarci skupa oženili taj dan bi završio svijet."
  Jure Radić, HDZ, 24. svibanj 2011. (izvor: dalje.com)

  Dislike
  (16)
 • "Kolege, vi imate ozbiljan problem. Ovi neartikulirani zvukovi me podsjećaju da sam u Africi jer ovo je crnačka glazba iz ne znam kojeg plemena."
  Milan Bandić na sjednici Gradske skupštine, 4. svibnja 2011.

  Dislike
  (12)
 • "Specijalni rat danas je donio scenu kao iz sapunice. Na konferenciju za novinare Gadafijeve vlade utrčala je žena tvrdeći da su je pukovnikove snage silovale. Poslužiteljica je na nju povukla nož. Zapadni su joj novinari htjeli pomoći, ali su je odvukle pukovnikove snage."
  Branimir Farkaš, novinar HTV-a u Dnevniku, 26. ožujak 2011.

  Dislike
  (8)
 • "Znao sam da će biti problema zbog te izjave. No, time sam htio objasniti da je nogomet grub šport i ne mogu zamisliti da homoseksualac ide glavom na kopačku. Takve osobe vidim kao baletane, tekstopisce ili novinare. To je isto kao da sam kazao da više volim plave nego crne žene."
  Zdravko Mamić (izvor: Jutarnji list, 24. ožujak 2011.)

  Dislike
  (15)
 • "Po čemu bi Vi to sad trebali vidjet? Može vam past nešto na glavu i tko će za vas odgovarat. Vi ste premlada, zgodna žena, da bi nastradali na gradilištu. Imate još jednu stvar, vi ste zgodna cura, tamo ima hiljadu muškaraca koji nisu svoje žene...Oni nisu vidjeli svoje žene mjesecima koliko rade. Mogao bi vas netko napasti tamo."
  Tomo Horvatinčić objašnjava novinarki Radio Studenta zašto ne može posjetiti gradilište na Cvjetnom, H-alter, 18. ožujka 2011.

  Dislike
  (20)
 • "Vi se zbog televizije sređujete dan prije vijeća, mislim depilacija, kosa, i sve to."
  Željko Kerum, gradonačelnik Splita na sjednici Gradskog vijeća komentirajući izlaganje vijećnika Mirka Ramljaka (izvor: jutarnji.hr, 14. ožujak 2011.)

  Dislike
  (9)
 • "Samo nemoj (pjevati) Like a Virgin jer ti to nećemo vjerovati"
  Tony Cetinski kandidatkinji za show Hrvatska traži zvijezdu, RTL, 10. ožujak 2011.

  Dislike
  (25)
 • "Bulimične osobe uglavnom nisu sposobne za istinsku bračnu intimnost; one su istina seksualno aktivne, nekad promiskuitetne i perverzne, ali je seksualnost kod njih stavljena u službu gladi za uvažavanjem i ljubavlju."
  Dr.sc. Ivan Štengl, sudski stručnjak pri Međubiskupijskim sudovima, u komentaru o anoreksiji i bulimiji kao potencijalnim razlozima za ništavnost ženidbe/crkveni razvod braka, Novi list, 25. veljače 2011.

  Dislike
  (21)
 • 'Hoće li se dvoje koji se vole homoseksualno ili drukčije, voljeti ili neće, to je njihova stvar, ali sam protiv da se od toga radi javna buka. Onda bismo i mi drugi, koji smo normalni, morali hodati po ulicama i nositi poruke za normalnost."
  don Živko Kustić (tportal.hr, 21. siječanj 2011.)

  Dislike
  (14)
 • Suvremeni «gubavci» dolaze Kristovu Namjesniku na zemlji – ne da ih liječi već da potvrdi njihovu bolest kako bi se proširila na sve meridijane i paralele. Zanimljivo da Europska unija ulaže ogromna sredstva da spriječi pandemiju svinjske i ptičje gripe, a ta ista Unija dopušta i potiče da se širi u svim pravcima pandemija homoseksualizma i lezbijstva.
  don Andro Ursić (izvor: www.zupa-supetar.hr, 9. studeni 2010.)

  Dislike
  (10)
 • P: Je li nošenje mini suknje smrtni grijeh, kao što tvrdi moja vjeroučiteljica? O: Možda se može reći da su u nekim sredinama muškarci već toliko navikli na takvo žensko odijevanje da su u tom pogledu već kao cijepljeni pa da ih to naročito ne izaziva. Ali slušajući muške komentare i gledajući žensko ponašanje, ne bi se reklo da je baš tako. Dopusti da ti postavimo pitanje na koje ćeš sama sebi odgovoriti: Ako mu ne namjeravaš dopustiti da te svlači rukama, zašto ga izazivaš da to čini očima?
  Glas koncila, rubrika "Pitali ste..." (izvor: http://www.glas-koncila.hr)

  Dislike
  (25)
 • "Djevojke, uđite u Novu Godinu onako kako želite da ulaze u vas: beskompromisno i žestoko! Momci, dođite učiti kako se ulazi!!! :D"
  Poziv za doček Nove godine u Močvari (izvor: http://www.gdjezanovu.net/gdje-za-novu-zagreb-mocvara.htm)

  Dislike
  (25)
 • "Postoji li uloga koju nikada ne biste prihvatili, ili bi se jako teško mogli uživjeti u nju? - Najvjerojatnije ne bih prihvatio ulogu antikrista ili sotone kao ni ulogu homoseksualca zbog nekih svojih osobnih stavova i uvjerenja."
  Ivan Herceg, glumac (Jutarnji list, 10.12.2010.)

  Dislike
  (20)
 • "Svaki napad osuđujem, kao i napade na homoseksualce, ali njih ne podržavam jer to ponašanje nije moja vizija i to ponašanje mi je strano"
  Josip Đakić, predsjednik Hvidre (izvor: tportal.hr, 26.11.2010.)

  Dislike
  (11)
 • "*Bi li za hrvatsku selekciju mogao nastupiti igrač koji bi se deklarirao kao gay? - Dok sam ja predsjednik, sigurno ne! *Susreli ste takvoga igrača u karijeri? - Ne, na svu sreću, nogomet igraju samo zdravi ljudi."
  Vlatko Marković, predsjednik HNS-a u razgovoru za Večernji list, 7. studeni 2010.

  Dislike
  (22)
<< < 5 6 7 8 9 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM