Stup srama

 • "Zbog čega je gay parada u Zagrebu popularna i poželjna, a nije poželjno da čovjek zna rukovati oružjem?"
  Ivan Vekić, predsjednik udruge "Hrvatska straža" u Večernjem listu od 28. kolovoza odgovara na pitanje zašto bi srednjoškolci trebali imati obuku o rukovanju oružjem.

  Dislike
  (14)
 • "Za ovaj brod sigurno vrijedi izreka da žena na brodu donosi nesreću."
  novinar Večernjeg lista u tekstu "U Dubrovnik uplovio kruzer sa 2800 homoseksualaca"

  Dislike
  (18)
 • Ideja o hrvatskim političarkama kao “pin up” djevojkama svidjela se fotografu Stephanu Lupinu: "To je dobra ideja, iako su naše političarke poprilično uštogljene" - kaže Lupino i dodaje na kojim bi lokacijama fotografirao hrvatske političarke: "Đurđu Adlešič slikao bih u poderanoj lanenoj suknji na kombajnu na nekom od poljoprivrednih zemljišta oko Bjelovara."
  Fotograf Stephan Lupino u Jutarnjem listu, 12. srpnja 2010. u članku naslovljenom "Koje su više seksi-češke protiv hrvatskih političarki"

  Dislike
  (9)
 • Pobuna u Croatia airlinesu: počeo "najljepši štrajk" u Hrvatskoj
  nadnaslov u Jutarnjem listu 10. srpnja 2010. povodom štrajka Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova

  Dislike
  (16)
 • "Mislim da, ne bi im baš dozvolio sve. Mislim da bi društvo kak moralno već je blizu kataklizmi, da bi trebalo ipak poraditi na moralnom aspektu, a sad šta ko radi doma to je njegova stvar."
  Boris Mirković u emisiji Hrvatska uživo, 14. lipnja odgovara na pitanje što misli o gay pravima

  Dislike
  (7)
 • "U Hrvatskoj nema nijedne zgodne lijepe cure kojoj bi to smetalo, problem je onih cura koje uđu u jesen života, kao što sam ja sada, pa im počinje sve smetati, pa onda postanu prvo velike feministkinje i drugo veliki borci protiv seksizma."
  Anto Kovačević u emisiji "Otvoreno", 12. travnja, povodom seksističkog spota Hrvatske turističke zajednice

  Dislike
  (18)
 • "Tko je vidio hokejaški klub bez navijačica"
  novinarka HTV-a u emisiji "Hrvatska uživo" 9. veljače, navodeći mogućnosti koje se nude dječacima i djevojčicama u sklopu škole klizanja u Dubrovniku

  Dislike
  (4)
 • "Ovo više nije pasivan otpor, ovo su barikade! Tako su nam i četnici postavljali barikade na početku Domovinskog rata."
  Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo povodom postavljanja kontejnera u sklopu akcije "Ne damo Varšavsku!"

  Dislike
  (2)
 • "Neće da se žene, ne bi im pomogao ni šleper Ukrajinki"
  Naslov objavljen u online izdanju Slobodne Dalmacije, 16. siječnja 2010. Članak donosi priče nekolicine neoženjenih muškaraca iz primoštenskog zaleđa.

  Dislike
  (8)
 • "Mi ne živimo u pretkambriju, mi živimo u 21. stoljeću, 2010. godina. To je pravo njenog izbora. Ali ću učiniti sve sa svojim odgojem da se to ne dogodi."
  Milan Bandić, kandidat za predsjednika Republike Hrvatske u odgovoru na pitanje da li bi dopustio svojoj kćerki da živi u istospolnoj zajednici i u takvoj usvaja djecu (HTV, 30. prosinac 2009.)

  Dislike
  (4)
 • "Ak muški nebuju zbrali Nadana, babe ga buju."
  Radio spot predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića u produkciji Zločeste djece

  Dislike
  (2)
 • "To znači da žena ima dvije tvrtke, iako bih ja joj savjetovao da se odrekne svega toga i da se neka posveti sinu. Bilo bi bolje njoj, a i ja bi isto sigurno daleko mirnije spavao."
  Damir Kajin, kandidat za predsjednika RH, u emisiji Otvoreno u komentaru na činjenicu da ima 100-postotni udio u dvije tvrtke

  Dislike
  (15)
 • "A treba znati, statistika je kao bikini. Pokazuje gotovo sve, ali prekriva ono najbitnije."
  Radoslav Marić, vanjski član Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog Sabora tijekom rasprave o nasilju nad ženama

  Dislike
  (10)
 • "Ženi je najmanje u interesu da joj se smrzne dijete"
  Andrija Hebrang, kandidat za predsjednika RH o zamrzavanju zametaka (izvor: Radio 101)

  Dislike
  (9)
 • "Trebaju naši liječnici nagovarati žene da odustaju od pobačaja, to sam ja radio dok sam bio ginekolog pa se u Gospiću puno djece tako rodilo."
  Darko Milinović, ministar zdravstva i socijalne skrbi (izvor: Jutarnji list, 3.10.2009.)

  Dislike
  (15)
 • "Novi Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji ne vraća nas u srednji vijek jer tada nije ni trebala medicinska pomoć za oplodnju. Žene su u pravilu rađale mlade i zdrave i tako stvarale velike obitelji. Imale su upola manje menstruacija nego današnje žene, jer su trudnoća i dojenje bili prirodna kontracepcija. Neplodnost je bila rijetka."
  Zdrave vijesti, rujan 2009. (besplatni magazin tiskan u suradnji s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi te Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje - konkretni primjerak uzet u Domu zdravlja)

  Dislike
  (14)
 • Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva tužilo je Zelenu Akciju zbog izvođenja performansa u kojem su volonteri te udruge 50-tak potrošenih limenki boja i lakova postavili ispred zgrade ministarstva. A kao odštetu traže između 300 do 700 tisuća kuna.
  izvor: Net.hr

  Dislike
  (3)
 • "Bog je stvorio Adama i Evu, a ne Adama i Stevu"
  Stjepan Fridl, glavni urednik Radio Marije

  Dislike
  (8)
 • "Ne sjećam se tog udžbenika, pa nisam ih ja sve čitala. A tada je vladalo takvo mišljenje o homoseksualcima, sjetite se što je govorio psihijatar Vladimir Gruden i neki psiholozi, govorilo se da se to događa pod utjecajem roditeljskog odgoja i neodgoja"
  Ljilja Vokić, ministrica prosvjete u vrijeme kada je odobren sporni udžbenik "Biologija 3:Životni procesi"

  Dislike
  (7)
 • "Prva prevencija alkoholizma, kocke, anoreksije ili bulimije, čak i da čovjek ne postane zlostavljač, počinje s dojenjem..Oni koji nisu dojeni mogu poslije u životu razviti spomenute poremećaje jer teže nadoknađivanju propuštena zadovoljstva."
  dr. Ivanka Taskov, viša stručna savjetnica iz Ministarstva zdravstva na Unicefovoj tiskovnoj konferenciji u povodu Međunarodnoga tjedna dojenja

  Dislike
  (12)
 • "Ovo je jedan od najnaprednijih Zakona u Europi"
  Andrija Hebrang, u ime HDZ-a u saborskoj raspravi o Zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Dislike
  (4)
 • " Zar mislite da se ja kao ginekolog bojim žena."
  Odgovor novinarima na pitanje je li na promjenu njegovih stavova utjecao stav udruge žena HSS-a. Darko Milinović (HDZ), ministar zdravstva i socijalne skrbi

  Dislike
  (8)
 • "Rekao sam joj kako taj njen drug, ako nije spreman pred matičarom, i što je meni još važnije pred Bogom, reći sudbonosno da, onda nije spreman brinuti se ni o djetetu"
  Darko Milinović (HDZ), ministar zdravstva i socijalne skrbi

  Dislike
  (7)
 • "Mi u HDZ-u smo ponosni da je na red za tu funkciju došla jedna žena. Ja joj osobno poručujem: Stajat ćemo svi uz tebe ne kao da si muško nego kao da si muškarčina."
  Andrija Hebrang, predsjednik Kluba zastupnika/ca HDZ-a (izvor: Javno.com)

  Dislike
  (17)
 • "Mislim da će sada najzadovoljnije biti raspuštenice u Hrvatskoj. Sad će dobiti svoju Majku Tereziju koja će napokon moći pokrenuti sve programe za zaštitu raspuštenica u zemlji."
  Branimir Glavaš, ratni zločinac (izvor:Javno.com)

  Dislike
  (16)
<< < 6 7 8 9 10 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM