Članci s tagom: aktivistkinje

 • Nevolja sa ženskim rodom

  Nevolja sa ženskim rodom

  Neovisno o vrsti vijesti koje na portalima inače pratite, u zadnje vam vrijeme nije moglo promaknuti ime Marisse Mayer i objava o njezinoj trudnoći.

 • 'Kako preuzeti kontrolu?'

  'Kako preuzeti kontrolu?'

  U Sarajevu se preteklog tjedna i vikenda održao jubilarni, deseti PitchWise - feministički festival umjetnosti i aktivizma. Čitavo desetljeće festival organiziraju (...)

 • Francuske feministkinje preko noći promijenile nazive ulica

  Francuske feministkinje preko noći promijenile nazive ulica

  Francuska feministička skupina Osez le Feminisme! preko noći je transformirala ulice Pariza nakon što su ukazale da samo 2,6 posto ulica nosi ime po važnim ženama.

 • 'Uzimamo grad natrag za sve žene i djevojke'

  'Uzimamo grad natrag za sve žene i djevojke'

  Na jučerašnjim lokalnim izborima u Španjolskoj, Ada Colau, kandidatkinja inicijative Barcelona en Comu postala je gradonačelnica Barcelone, javlja Pravo na grad.

 • Kina: Pod pritiskom javnosti oslobođeno svih pet aktivistkinja

  Kina: Pod pritiskom javnosti oslobođeno svih pet aktivistkinja

  Sredinom travnja ove godine pekinška je policija nakon 37 dana zatočeništva pustila na slobodu pet aktivistkinja koje su bile privedene zbog optužbi da ' podrivaju (...)

 • Želimo jednakost na Kosovu!

  Želimo jednakost na Kosovu!

  Haveit , grupa od četiri djevojke iz Prištine umjetnošću se bore protiv pravila "morala", nacionalizma, diskriminacije i socijalne nepravde.

 • Valoviti feminizam?

  Valoviti feminizam?

  Ageizam je fundamentalna dinamika unutar feminizma. Još nismo pronašle način kako da se nosimo s onim što je bilo prije nas, osim što kolutamo očima i vjerujemo da (...)

 • 'Nema u Europu bez žena'

  'Nema u Europu bez žena'

  Europska komisija je prije nešto više od mjesec dana objavila Izvještaj o napretku Bosne i Hercegovine na putu prema europskim integracijama za 2014. godinu.

 • 'Aktivizam je borba u kojoj ne smijemo zaboraviti sebe'

  'Aktivizam je borba u kojoj ne smijemo zaboraviti sebe'

  Fondacija CURE u suradnji sa Zvučnom etnografijom održala je radionicu Integrisanih sigurnosti za braniteljice ženskih ljudskih prava u Beogradu od 21 do (...)

 • 'To nije ljubav! Zaustavi nasilje!'

  'To nije ljubav! Zaustavi nasilje!'

  Danas se diljem svijeta obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Podsjetimo, dan se obilježava od 1999. godine na inicijativu UN-a u znak sjećanja (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM