Članci s tagom: aktivizam

 • Kako se Grci bore protiv zagađivača

  Kako se Grci bore protiv zagađivača

  Više desetina maskiranih eko aktivista spremnih na direktnu akciju upalo je u nedjelju poslije ponoći u kompleks rudnika zlata na poluotoku Halkidiki (...)

 • Ljubavno pismo Gradu

  Ljubavno pismo Gradu

  Dok su ljudi iz inicijative Srđ je naš 8. siječnja 2013. Dubrovnikom nosili osam metara dug transparent na kojem je velikim slovima pisalo samo jedno - Referendum (...)

 • Dubrovčani i Dubrovčanke izborili referendum

  Dubrovčani i Dubrovčanke izborili referendum

  U Dubrovniku je jučer završeno prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o gradnji golf terena s apartmanima na Srđu. Već je ranije poznato da je prikupljeno (...)

 • Plesom protiv nasilja nad ženama!

  Plesom protiv nasilja nad ženama!

  Nekoliko stotina Zagrepčana i Zagrepčanki na Zrinjevcu je plesnim prosvjedom upozorilo na nasilje nad ženama u dosad najvećoj takvoj globalnoj aktivističkoj (...)

 • Aktivistkinje Femena pozdravile papu

  Aktivistkinje Femena pozdravile papu

  Nakon što je početkom ovog tjedna svijet doznao kako se papa Benedikt XVI. povlači s mjesta poglavara crkve, njegov odlazak obilježile su i aktivistkinje iz Femena (...)

 • Rosa Parks, šampionka u borbi za ljudska prava

  Rosa Parks, šampionka u borbi za ljudska prava

  S to godina od njezina rođenja, Rosa je i dalje poznata i slavna, a danas postoji i poštanska marka njoj u čast. No njezina radikalna životna priča i dalje, često (...)

 • Slovenski prosvjednici i prosvjednice vraćaju se na ulice

  Slovenski prosvjednici i prosvjednice vraćaju se na ulice

  Prosvjedi u Sloveniji koji su obilježili prosinac prošle godine, nastavit će se idućeg tjedna, najprije u ponedjeljak u Mariboru, onda u petak u Ljubljani, a skupine (...)

 • Iranske zatočenice savjesti

  Iranske zatočenice savjesti

  O teškom položaju iranskih političkih zatvorenica već je bilo govora u javnosti no sada, kada je poznat identitet većine žena koje su zbog nenasilnog aktivizma - (...)

 • Četiri superVOXfeminae dana

  Četiri superVOXfeminae dana

  U subotu je projekcijama triju pobjedničkih filmova završen šesti po redu Vox feminae festival. Za one koji su propustili festival, slijedi pregled najzanimljivijih (...)

 • Mrzi li Facebook sve žene ili samo feministkinje?

  Mrzi li Facebook sve žene ili samo feministkinje?

  Već neko vrijeme slušamo glasine o Facebookovoj politici prema feminističkim postovima. Prije svega željela bih reći da sam bila velika Facebook obožavateljica; (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM