Članci s tagom: aktivizam

 • Rodna šarmantnost

  Rodna šarmantnost

  Konferencija o revolucionarnim rodnim politikama šarmirala je Aniu Ostrowsku, autoricu članka. Koliko je zapravo bio radikalan sam događaj? Početkom veljače (...)

 • Mlade žene odlučile su svijet učiniti zdravijim i ravnopravnijim mjestom za život

  Mlade žene odlučile su svijet učiniti zdravijim i ravnopravnijim mjestom za život

  Kažu da na mladima svijet ostaje. Upravo su to uočile i mlade žene iz Hrvatske, BiH i Srbije koje su, svaka u svojoj regiji, odlučile dati svoje doprinose mijenjanju (...)

 • Razgovor s Ilyse Hogue - pro-choice aktivistkinjom

  Razgovor s Ilyse Hogue - pro-choice aktivistkinjom

  Kad je Ilyse Hogue prošli mjesec imenovana novom predsjednicom organizacije NARAL Pro-Choice America, mislim da sa sigurnošću možemo reći da je čitavi pro-choice (...)

 • Kako se Grci bore protiv zagađivača

  Kako se Grci bore protiv zagađivača

  Više desetina maskiranih eko aktivista spremnih na direktnu akciju upalo je u nedjelju poslije ponoći u kompleks rudnika zlata na poluotoku Halkidiki (...)

 • Ljubavno pismo Gradu

  Ljubavno pismo Gradu

  Dok su ljudi iz inicijative Srđ je naš 8. siječnja 2013. Dubrovnikom nosili osam metara dug transparent na kojem je velikim slovima pisalo samo jedno - Referendum (...)

 • Dubrovčani i Dubrovčanke izborili referendum

  Dubrovčani i Dubrovčanke izborili referendum

  U Dubrovniku je jučer završeno prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o gradnji golf terena s apartmanima na Srđu. Već je ranije poznato da je prikupljeno (...)

 • Plesom protiv nasilja nad ženama!

  Plesom protiv nasilja nad ženama!

  Nekoliko stotina Zagrepčana i Zagrepčanki na Zrinjevcu je plesnim prosvjedom upozorilo na nasilje nad ženama u dosad najvećoj takvoj globalnoj aktivističkoj (...)

 • Aktivistkinje Femena pozdravile papu

  Aktivistkinje Femena pozdravile papu

  Nakon što je početkom ovog tjedna svijet doznao kako se papa Benedikt XVI. povlači s mjesta poglavara crkve, njegov odlazak obilježile su i aktivistkinje iz Femena (...)

 • Rosa Parks, šampionka u borbi za ljudska prava

  Rosa Parks, šampionka u borbi za ljudska prava

  S to godina od njezina rođenja, Rosa je i dalje poznata i slavna, a danas postoji i poštanska marka njoj u čast. No njezina radikalna životna priča i dalje, često (...)

 • Slovenski prosvjednici i prosvjednice vraćaju se na ulice

  Slovenski prosvjednici i prosvjednice vraćaju se na ulice

  Prosvjedi u Sloveniji koji su obilježili prosinac prošle godine, nastavit će se idućeg tjedna, najprije u ponedjeljak u Mariboru, onda u petak u Ljubljani, a skupine (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM