Članci s tagom: aktivizam

 • Ekspanzija projekta 'Everyday Sexism'

  Ekspanzija projekta 'Everyday Sexism'

  Nakon što sam postavila web stranicu koja bi usporedila rutinska ženska iskustva s predrasudama i uznemiravanjem, nisam očekivala da ću primiti toliko strašnih (...)

 • Hegemonijski feminizam ili zašto FEMEN ne oslobađa?

  Hegemonijski feminizam ili zašto FEMEN ne oslobađa?

  Proteklih mjeseci, "sekstremistička" feministička grupa aktivistikinja FEMEN uvelike privlači pozornost svojim protestima kojima pokušava ukazati na seksualnu i (...)

 • Projekt Maćuhica

  Projekt Maćuhica

  Sljedeći put kada vidite cvijet koji raste uz pločnik, razmislite o sljedećem: Paul Harfleet posadio je 10.000 cvjetova u različitim gradovima diljem (...)

 • OD NEDOVRŠENIH ROMANA PIŠEM PJESME I PRIČE

  OD NEDOVRŠENIH ROMANA PIŠEM PJESME I PRIČE

  Nora Verde za VoxFeminae.net razgovarala je s Aidom Bagić. Aida Bagić je spisateljica, aktivistica, konzultantica, a povremeno i jogina.

 • Rodna šarmantnost

  Rodna šarmantnost

  Konferencija o revolucionarnim rodnim politikama šarmirala je Aniu Ostrowsku, autoricu članka. Koliko je zapravo bio radikalan sam događaj? Početkom veljače (...)

 • Mlade žene odlučile su svijet učiniti zdravijim i ravnopravnijim mjestom za život

  Mlade žene odlučile su svijet učiniti zdravijim i ravnopravnijim mjestom za život

  Kažu da na mladima svijet ostaje. Upravo su to uočile i mlade žene iz Hrvatske, BiH i Srbije koje su, svaka u svojoj regiji, odlučile dati svoje doprinose mijenjanju (...)

 • Razgovor s Ilyse Hogue - pro-choice aktivistkinjom

  Razgovor s Ilyse Hogue - pro-choice aktivistkinjom

  Kad je Ilyse Hogue prošli mjesec imenovana novom predsjednicom organizacije NARAL Pro-Choice America, mislim da sa sigurnošću možemo reći da je čitavi pro-choice (...)

 • Kako se Grci bore protiv zagađivača

  Kako se Grci bore protiv zagađivača

  Više desetina maskiranih eko aktivista spremnih na direktnu akciju upalo je u nedjelju poslije ponoći u kompleks rudnika zlata na poluotoku Halkidiki (...)

 • Ljubavno pismo Gradu

  Ljubavno pismo Gradu

  Dok su ljudi iz inicijative Srđ je naš 8. siječnja 2013. Dubrovnikom nosili osam metara dug transparent na kojem je velikim slovima pisalo samo jedno - Referendum (...)

 • Dubrovčani i Dubrovčanke izborili referendum

  Dubrovčani i Dubrovčanke izborili referendum

  U Dubrovniku je jučer završeno prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o gradnji golf terena s apartmanima na Srđu. Već je ranije poznato da je prikupljeno (...)

Iz drugih medija

AEM