Članci s tagom: aktivizam

 • Plesom protiv nasilja nad ženama!

  Plesom protiv nasilja nad ženama!

  Nekoliko stotina Zagrepčana i Zagrepčanki na Zrinjevcu je plesnim prosvjedom upozorilo na nasilje nad ženama u dosad najvećoj takvoj globalnoj aktivističkoj (...)

 • Aktivistkinje Femena pozdravile papu

  Aktivistkinje Femena pozdravile papu

  Nakon što je početkom ovog tjedna svijet doznao kako se papa Benedikt XVI. povlači s mjesta poglavara crkve, njegov odlazak obilježile su i aktivistkinje iz Femena (...)

 • Rosa Parks, šampionka u borbi za ljudska prava

  Rosa Parks, šampionka u borbi za ljudska prava

  S to godina od njezina rođenja, Rosa je i dalje poznata i slavna, a danas postoji i poštanska marka njoj u čast. No njezina radikalna životna priča i dalje, često (...)

 • Slovenski prosvjednici i prosvjednice vraćaju se na ulice

  Slovenski prosvjednici i prosvjednice vraćaju se na ulice

  Prosvjedi u Sloveniji koji su obilježili prosinac prošle godine, nastavit će se idućeg tjedna, najprije u ponedjeljak u Mariboru, onda u petak u Ljubljani, a skupine (...)

 • Iranske zatočenice savjesti

  Iranske zatočenice savjesti

  O teškom položaju iranskih političkih zatvorenica već je bilo govora u javnosti no sada, kada je poznat identitet većine žena koje su zbog nenasilnog aktivizma - (...)

 • Četiri superVOXfeminae dana

  Četiri superVOXfeminae dana

  U subotu je projekcijama triju pobjedničkih filmova završen šesti po redu Vox feminae festival. Za one koji su propustili festival, slijedi pregled najzanimljivijih (...)

 • Mrzi li Facebook sve žene ili samo feministkinje?

  Mrzi li Facebook sve žene ili samo feministkinje?

  Već neko vrijeme slušamo glasine o Facebookovoj politici prema feminističkim postovima. Prije svega željela bih reći da sam bila velika Facebook obožavateljica; (...)

 • Članica Pussy Riota bit će premještena u samicu

  Članica Pussy Riota bit će premještena u samicu

  Marija Aljohina , jedna od dvije članice ruske ženske punk skupine Pussy Riot , koje su na izdržavanju zatvorske kazne, bit će premještena u samicu na iduća (...)

 • Britanke protiv nasilja nad ženama

  Britanke protiv nasilja nad ženama

  Dana 25. studenoga obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. U obilježavanju ovog dana zadnjih nekoliko godina održavaju se povorke diljem (...)

 • Vrijeme je da pokažemo svoju snagu

  Vrijeme je da pokažemo svoju snagu

  Šetam gradom i pitam se jesu li se ikada dogodile tamo neke feminističke borbe za emancipaciju i prava žena o kojima sam čitala ili smo to samo halucinirali.

Iz drugih medija

AEM