Članci s tagom: aktivizam

 • Jedna članica Pussy Riota oslobođena nakon žalbe upućene moskovskom sudu

  Jedna članica Pussy Riota oslobođena nakon žalbe upućene moskovskom sudu

  Oslobođena je članica Yekaterina Samutsevich (39), članica aktivističkog punk benda Pussy Riot, no druge dvije ostaju u zatvoru. Radi uložene žalbe (...)

 • Noćnom akcijom kugA obilježila Coming Out Day

  Noćnom akcijom kugA obilježila Coming Out Day

  Ovogodišnji Coming Out Day nakon dugo vremena probudio je nekada aktivni kolektiv kugA, koji jeobilježio ovaj poseban dan za LGBTIQ zajednicu uličnom akcijom.

 • Dvije članice skupine Pussy Riot pobjegle iz Rusije

  Dvije članice skupine Pussy Riot pobjegle iz Rusije

  Dvije članice ruske punk skupine Pussy Riot pobjegle su iz zemlje kako bi izbjegle sudski progon zbog održavanja prosvjednog koncerta protiv predsjednika Vladimira (...)

 • Političari su oportunisti, a ne pederi

  Političari su oportunisti, a ne pederi

  Rođeni Sarajlija, novinar i književni kritičar Gordan Duhaček trenutačno je najeksponiraniji domaći gej aktivist: pišući blog "Ponos i predrasude" na T-portalu, (...)

 • Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu dodijeljena je nagrada "GONG za građanski aktivizam i razvoj demokracije", i to organizacijama civilnog društva Domine, Iskorak i Kontra za Split Pride 2011. Prva splitska Povorke ponosa 2011. godine pod sloganom "Različite obitelj, jednaka prava" bila je motivirana diskriminacijom istospolnih parova u svakodnevnom, obiteljskom životu, s ciljem poticanja javne rasprave o potrebi izmjena zakonodavnog okvira koji diskriminira istospolne obitelji u Hrvatskoj.

 • Vladimir Putin u strahu od Pussy Riota!

  Vladimir Putin u strahu od Pussy Riota!

  Pet članica punk benda Pussy Riot ove su veljače ušle u crkvu Krista Spasitelja u Moskvi te na oltaru pjevale i molile se Bogorodici da ih oslobodi Putina.

 • Energična, entuzijastična i beskompromisna

  Energična, entuzijastična i beskompromisna

  Rosario Dawson je debitirala u potresnom filmu Larrya Clarka "Klinci" (Kids) kada joj je bilo svega 15 godina. Od tada je izgradila uspješnu karijeru, no ono što ju izdvaja od kolega i kolegica iz svijeta filma, njen je politički aktivizam.

 • Studentice u borbi protiv seksualne industrije

  Studentice u borbi protiv seksualne industrije

  Posljednjih se godina diljem Velike Britanije javlja sve više novih feminističkih skupina. Mnogo je ´okidača´ za ovaj procvat feminizma, primjerice, sve veći broj feminističkih blogova koji nadahnjuju mnoge žene, te otvaraju prostor za interakciju i mobilizaciju. No možda najveći poticaj stvaranju feminističkih udruga predstavlja jačanje pornografske i seksualne industrije, osobito način na koji se iste u posljednje vrijeme sve više okreću mladima (poglavito studentskoj populaciji) kao potencijalnim potrošačima.

 • Kao što rekoh...

  Kao što rekoh...

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Kada sam prvi puta čula pjesmu Ani DiFranco bilo mi je četrnaest godina. Njezin album Puddle Dive osvojio me već (...)

 • Marš mufova protiv 'dizajnerskih vagina'

  Marš mufova protiv 'dizajnerskih vagina'

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Prošle subote, 10. prosinca, londonska Ulica Harley postala je poprištem tzv. ´Marša mufova´ kojim su brojne (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM