Članci s tagom: argentina

 • Argentina pred povijesnim glasovanjem o legalizaciji pobačaja

  Argentina pred povijesnim glasovanjem o legalizaciji pobačaja

  U predstavničkom domu kongresa u Argentini danas se odvija povijesno glasovanje o legalizaciji pobačaja. Kao i u većini zemalja Latinske Amerike pobačaj je u (...)

 • UN potiče Argentinu na legalizaciju pobačaja za adolescentice

  UN potiče Argentinu na legalizaciju pobačaja za adolescentice

  Iz UN-ovog Odbora za prava djece poručili/e su da argentinska vlada mora osigurati siguran i legalan pobačaj u slučaju maloljetnica između 13 i 16 godina koje se (...)

 • Prosvjedi za legalan pobačaj diljem Argentine

  Prosvjedi za legalan pobačaj diljem Argentine

  Ovog četvrtka građani/ke Argentine izašli/e su na ulice širom zemlje kako bi podržali/e legislativni projekt za legalizaciju abortusa unutar prvih 14 tjedana (...)

 • Deseci tisuća žena diljem Argentine u velikom prosvjedu protiv nasilja prema ženama

  Deseci tisuća žena diljem Argentine u velikom prosvjedu protiv nasilja prema ženama

  Deseci tisuća žena diljem Argentine prosvjedovali su u srijedu protiv nasilja prema ženama nakon silovanja i ubojstva 16-godišnje djevojke Lucije Pérez (...)

 • Argentina prosvjeduje protiv nasilja nad ženama

  Argentina prosvjeduje protiv nasilja nad ženama

  Tisuće su ljudi izašli na ulice u Argentini kako bi prosvjedovali/e protiv nasilja nad ženama koje u toj zemlji poprima zabrinjavajuće razmjere – statistike (...)

 • Ne Bogu, Ne šefu, Ne mužu: Prva anarho-feministička grupa na svijetu

  Ne Bogu, Ne šefu, Ne mužu: Prva anarho-feministička grupa na svijetu

  Prva anarho-feministička grupa na svijetu, koja je izdavala prve anarho-feminističke novine La Voz de la Mujer (Glas žene), nastala je kao dio uspješnog (...)

 • Otvorena prva škola za transseksualne osobe u Argentini

  Otvorena prva škola za transseksualne osobe u Argentini

  U Buenos Airesu je otvorena škola "Mocha Celis" u Buenos Airesu - srednja škola za trans osobe. Kako piše AFP, škola je otvorena tijekom 2012. godine, a glavni (...)

 • Južna Amerika - kontinent duginih boja!

  Južna Amerika - kontinent duginih boja!

  Nakon što je američki predsjednik Barack Obama u svojem drugom inauguralnom govoru naglasio potrebu borbe za LGBT ravnopravnost, utjecajni časopis Foreign (...)

 • Pobjednica Cristina

  Pobjednica Cristina

  Cristina Elisabet Fernandez de Kirchner  započela je svoju političku karijeru sedamdesetih godina u pokretu Mladi peronisti. Ona nije samo prva žena koja je izabrana za predsjednicu Argentine, nego je i prva kojoj je to pošlo za rukom dva puta za redom. Na jučerašnjim izborima ponovno je uvjerljivo pobijedila osvojivši 54 posto glasova.

 • Argentina ozakonila istospolne brakove

  Argentina ozakonila istospolne brakove

  Nakon maratonske sjednice koja je trajala 14 sati i gotovo cijelu noć, Senat argentinskog parlamenta izglasao je sa 33 glasa za, 27 protiv te tri suzdržana Zakon o istospolnim brakovima. Zakon je bio prošao u donjem domu sa 125 glasova za i 109 protiv, nakon čega je Katolička crkva krenula s mobiliziranjem svojih vjernika ili simpatizera da bi uvjerila što je moguće veći broj senatora da ne izglasuju zakon koji je 'protivan Bogu i moralu'. Zakon o istim bračnim pravima daje istospolnim zajednicama ista prava koja imaju heteroseksualni parovi, uključivši i pravo na posvojenje djece.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM