Članci s tagom: balkan

 • Interes za Zapadni Balkan: Slijedi li novo proširenje EU?

  Interes za Zapadni Balkan: Slijedi li novo proširenje EU?

  Proširenje na Zapadni Balkan je prioritet i obaveza EU, kazala je buduća šefica europske diplomacije Federica Mogherini , piše Deutsche Welle .

 • ISIL-ov fokus na žene

  ISIL-ov fokus na žene

  Među strahotama koje čini Islamska država Iraka i Levanta (ISIL) regrutiranje je žena da služe kao seksualne robinje borcima, prenosi SETimes.

 • Skriveni svijet balkanskih žena

  Skriveni svijet balkanskih žena

  I zložba "Skriveni svijet balkanskih žena", koja se bavi fenomenom gornjih ženskih odjevnih predmeta za izlazak izvan kuće na središnje-balkanskom prostoru na kraju (...)

 • Mali je broj žena koje se bave politikom, jer je to još uvijek 'muška sfera'

  Mali je broj žena koje se bave politikom, jer je to još uvijek 'muška sfera'

  Renata Stuebner je stručnjakinja za Balkan sa dugogodišnjim radnim iskustvom u ovoj području. Radi u Američkom institutu za mir (USIP) od 1997. godine.

 • Protiv apatije i neznanja

  Protiv apatije i neznanja

  "Mi smo idealan prostor za angažiranu umjetnost, ne samo što imamo toliko tema kojima se možemo baviti, nego i zato što politička sredstva ne postoje da se nekim (...)

 • Žene najbolje žive u Srbiji, a najlošije u Albaniji?

  Žene najbolje žive u Srbiji, a najlošije u Albaniji?

  Prema najnovijem izvještaju Svjetskog ekonomskog foruma (WEF), koji tematizira uvjete u kojima žive žene u zemljama diljem svijeta, na Balkanu najbolje životne uvjete (...)

 • Balkanske robinje 21. stoljeća

  Balkanske robinje 21. stoljeća

  Bosna i Makedonija sklopile su vrlo zabrinjavajući tzv. housemaid sporazum s Katarom, a izgleda da će i Kosovo učiniti istu stvar ovaj mjesec.

 • Queer izvan svoja četiri zida

  Queer izvan svoja četiri zida

  U sklopu šestog Subversive Film Festivala uključen je i popratni program nazvan Queer izvan svoja četiri zida , ostvaren u suradnji s Queer Zagrebom.

 • Seksualno iskorištavanje žena na Balkanu raste

  Seksualno iskorištavanje žena na Balkanu raste

  Trgovanje ljudima jedan je od najvećih međunarodnih problema današnjice. Već više od dvadeset godina čitamo i slušamo kako se to događa isključivo ženama i djeci iz (...)

 • Prisilni brakovi u Njemačkoj: Turska, Srbija, Kosovo na vrhu popisa

  Prisilni brakovi u Njemačkoj: Turska, Srbija, Kosovo na vrhu popisa

  Dok prisilni brakovi ostaju sporno pitanje u njihovoj domovini, jedno njemačko izvješće pokazuje da su useljenici iz Turske, Srbije i s Kosova donijeli tu praksu i u Njemačku, dovodeći u pitanje integraciju useljeničkih zajednica. Zabrinjavajuće jest to što mnogi prisilno sklopljeni brakovi uključuju mlade useljenike iz jugoistočne Europe.

<< < 1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM