Članci s tagom: beograd

 • Ljubite se u četiri zida na ulici

  Ljubite se u četiri zida na ulici

  Inicijativa Mesto za ljubljenje započela je u Beogradu, a ima velikog potencijala proširiti se ostatkom regije. Radi se o vrlo jednostavnom konceptu, koji (...)

 • Srbija je povrijedila Ustav zabranom Beograd Pridea

  Srbija je povrijedila Ustav zabranom Beograd Pridea

  Ustavni sud je donio odluku kako je Srbija povrijedila svoj Ustav zabranivši Parada ponosa 2011. godine, prenosi radiosarajevo.ba .

 • Beogradski Pride održati će se u rujnu

  Beogradski Pride održati će se u rujnu

  Beogradska Povorka ponosa biti će održana od 20. do 29. rujna, a šetnja kroz centar Beograda planirana je za 28. rujan. Predstavnici organizacijskog odbora (...)

 • Ove godine mora se održati Beograd Pride!

  Ove godine mora se održati Beograd Pride!

  Predstavnici Europske komisije, koji su nedavno boravili u Beogradu u okviru Unapređenja stalnog dijaloga Srbije i EU, istaknuli su kako će u narednim mjesecima (...)

 • Prosvjed beogradskih studentica i studenata

  Prosvjed beogradskih studentica i studenata

  Stotinjak studenata i studentica nekoliko beogradskih fakulteta prosvjedovalo je u petak u ulici Knez Mihailovoj, glavnoj pješačkoj zoni srbijanske metropole, tražeći (...)

 • Beogradska Povorka ponosa ipak zabranjena!

  Beogradska Povorka ponosa ipak zabranjena!

  Parada ponosa zakazana za 6. listopada u Beogradu je zabranjena. Osim Parade ponosa, zabranjeni su svi skupovi najavljeni za subotu.

 • Ponovno zabranjen Pride u Beogradu?

  Ponovno zabranjen Pride u Beogradu?

  Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je Paradu ponosa koja je najavljena za subotu, 6. listopada , saznaje beogradski tabloid Blic .

 • Hoće li se ove godine održati gay pride u Beogradu?

  Hoće li se ove godine održati gay pride u Beogradu?

  Desničarski pokret Dveri uputio je srbijanskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću otvoreno pismo sa zahtjevom da se ogradi od mimohoda i stane (...)

 • Parada ponosa u Beogradu za tri dana

  Parada ponosa u Beogradu za tri dana

  Organizacioni odbor Parade ponosa održao je danas svoju poslednju redovnu konferenciju za štampu pred ovaj događaj koji je zakazan za 10. oktobar 2010. godine. Organizatori su ocenili da su do ovog trenutka zadovoljni situacijom koja se tiče organizovanja Parade ponosa i izrazili su svoje čvrsto uverenje da će ona biti održana u planiranom terminu. Organizacioni odbor je, uz saradnju sa državnim institucijama, održao niz sastanaka koji su se ticali bezbednosti ovog događaja.

 • Parada Ponosa 10. 10. 2010. godine u Beogradu

  Parada Ponosa 10. 10. 2010. godine u Beogradu

  Organizatori beogradske Parade ponosa 2010 su na konferenciji za štampu održanoj u kafeu "Pobednik" na Kalemegdanu najavili datum i mesto održavanja Parade. Parada ponosa 2010 će se održati 10.10. 2010. godine. Skup će započeti okupljanjem učesnika i učesnica u parku "Manjež" u 10 h. Parada će se od Manježa kretati ulicama: Nemanjinom, Kneza Miloša i Masarikovom a događaj će se završiti žurkom u Studentskom kulturnom centru. Vodeći računa o bezbednosnim uslovima i simbolici ovogodišnje Parade, organizatori su za mesto okupljanja i rutu šetnje odabrali jednu od lokacija u centru Beograda na kojoj je koncentrisan veliki broj državnih institucija.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM