Članci s tagom: brazil

 • Prosvjedi ne jenjavaju

  Prosvjedi ne jenjavaju

  U Brazilu se deseti dan nastavljaju prosvjedi protiv povećanja cijena i golemih troškova koje ta zemlja ima zbog budućeg svjetskog nogometnog prvenstva.

 • Prosvjed protiv nogometnog prvenstva

  Prosvjed protiv nogometnog prvenstva

  Oko 100 000 prosvjednika i prosvjednica okupilo se na ulicama većih brazilskih gradova kako bi iskazali nezadovoljstvo podizanjem cijena javnog prijevoza i općenitih (...)

 • Brazil dao zeleno svjetlo istospolnom braku

  Brazil dao zeleno svjetlo istospolnom braku

  Brazil je postao treća i najveća latinoamerička država koja je faktički dala zeleno svjetlo istospolnom braku. Nacionalni savjet za pravosuđe, na panelu (...)

 • Sportska Potemkinova sela

  Sportska Potemkinova sela

  Posljednjih godina teško je ne primijetiti sve veću spektakularnost u organiziranju i praćenju masovnih sportskih igara. Međutim, još je teže ne postaviti pitanje (...)

 • Brak u troje?

  Brak u troje?

  Nakon što je objavljena vijest o sklapanju tročlanog braka između jednog muškarca i dvije žene u Brazilu , čini se (...)

 • Sklopljen brak između troje supružnika

  Sklopljen brak između troje supružnika

  JEDNA je Brazilka koja u Sao Paulu obnaša funkciju javnog bilježnika, nedavno pokrenula lavinu negativnih kritika, nakon što je ozakonila brak između troje ljudi (...)

 • Osnaživanje žena i društvene promjene kroz uličnu umjetnost!

  Osnaživanje žena i društvene promjene kroz uličnu umjetnost!

  U svojoj novoj knjizi 'Vital Voices: The Power of Women Leading Change Around the World' , Alyse Nelson , izvršna direktorica NVO globalne organizacije ' (...)

 • Žene na vlasti u Brazilu

  Žene na vlasti u Brazilu

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Nova predsjednica Brazila Dilma Rousseff vrlo je brzo iskoračila iz sjene svog karizmatičnog prethodnika Luiza (...)

 • Brazil kriv za kršenje ženskih ljudskih prava zbog smrti rodilje

  Brazil kriv za kršenje ženskih ljudskih prava zbog smrti rodilje

  UN-ov CEDAW Odbor donio je odluku kojom kaže da vlade imaju obvezu jamčiti svim ženama u njihovim zemljama - bez obzira na rasu ili imovinsko stanje - pristup pravovremenoj, nediskriminirajućoj i odgovarajućoj zdravstvenoj zaštiti trudnica i rodilja. Ovo je prva takva odluka, ikada u povijesti, donesena od strane jednog međunarodnog tijela za zaštitu ljudskih prava.

 • Brazil dobio prvu predsjednicu

  Brazil dobio prvu predsjednicu

  Kandidatkinja vladajuće brazilske Radničke stranke Dilma Rousseff (62) pobijedila je u drugom krugu predsjedničkih izbora. Postala je tako prvom predsjednicom u povijesti Brazila. Nakon prebrojenih 95% glasova, bivša desna ruka predsjednika Luiza Inacia Lule da Silve dobila je 55,6% glasova, objavilo je državno izborno povjerenstvo. U kampanji je isticala vlastitu revolucionarnu prošlost. Rousseff se obučavala za gerilku, tri je godine bila u zatvoru i ondje mučena tijekom diktature.

<< < 1 2 3 4

Iz drugih medija

AEM