Članci s tagom: bugarska

 • Borba protiv nasilja nad ženama je borba protiv kapitalizma, rasizma i patrijarhata

  Borba protiv nasilja nad ženama je borba protiv kapitalizma, rasizma i patrijarhata

  Prosvjed protiv nasilja nad ženama održao se u ponedjeljak, 26. studenog u Sofiji i u Varni , ali prosvjedi su bili organizirani i u ostalim gradovima kao što su (...)

 • Bugarska prekinula ratifikaciju Istanbulske konvencije

  Bugarska prekinula ratifikaciju Istanbulske konvencije

  Bulagrske vlasti pokazale su potpuno ignoriranje sustavnih napada na žene odbacivši europski ugovor usmjeren na borbu protiv nasilja nad ženama , izjavila je u (...)

 • Seks, nasilje i čalga

  Seks, nasilje i čalga

  U poznatoj bugarskoj poemi "Izvor bjelonoge" Petka Slavejkova , turski vezir se zaljubi u lijepu mladu Bugarku imena Gergana , koja odbije poći s njime u (...)

 • Bugarska i Francuska razbile lanac trgovanja ženama

  Bugarska i Francuska razbile lanac trgovanja ženama

  Bugarska granična policija razbila je lanac organiziranog kriminala, odnosno skupinu koja se bavila trgovanjem žena s ciljem da ih se prisili na prostituciju u (...)

 • U Bugarskoj vlada čvrsti konsenzus o pravu na pobačaj

  U Bugarskoj vlada čvrsti konsenzus o pravu na pobačaj

  Naspram sve češćih kampanja za zabranu pobačaja diljem Europe, pa tako i u njezinom istočnom dijelu, kao npr. u Poljskoj ili Makedoniji , čini se da u (...)

 • Milijun potpisa protiv nasilja nad ženama

  Milijun potpisa protiv nasilja nad ženama

  Jučer je u Yambolu u Bugarskoj održana međunarodna konferencija o nasilju nad ženama , na kojoj su predstavljeni podaci koji govore da je čak trećina žena u (...)

 • Prosvjedi protiv Pridea u Sofiji

  Prosvjedi protiv Pridea u Sofiji

  Sedmi LGBTIQ Pride održao se prošle subote u Sofiji apelirajući na crkvu i državu da istospolnoj zajednici omoguće prava, javlja GayStarNews .

 • 'Uvijek želim biti bolja novinarka nego što jesam'

  'Uvijek želim biti bolja novinarka nego što jesam'

  Maja Hrgović je novinarka i spisateljica čiji je talent ostavio traga u domaćim i međunarodnim publikacijama. Nedavno je predstavila roman 'Živjet ćemo bolje' (...)

 • Nasilje nad ženama kao modni izričaj

  Nasilje nad ženama kao modni izričaj

  Victim of Beauty modni je editorijal objavljen u bugarskom modnom časopisu 12 koji je u posljednje vrijeme izazvao veliku medijsku pozornost.

 • Francuske udruge oštro osudile protjerivanje Roma

  Francuske udruge oštro osudile protjerivanje Roma

  U Francuskoj su 19. kolovoza počela protjerivanja Roma u zemlje iz kojih su došli, uglavnom u Rumunjsku i Bugarsku. Policija je već prije evakuirala ilegalni kamp u kojem je od svibnja živjelo najmanje stotinu rumunjskih Roma na području grada Saint-Etiennea. Francuska nevladina organizacija za ljudska prava  Ligue des Droits de l'Homme u svojoj je izjavi snažno osudila stigmatizaciju Roma. Kad su Rumunjska i Bugarska postale članice Europske unije, francuska vlada je građanima ovih zemalja zabranila pristup na svoje tržište rada.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM