Članci s tagom: cenzura

 • Mrzi li Facebook sve žene ili samo feministkinje?

  Mrzi li Facebook sve žene ili samo feministkinje?

  Već neko vrijeme slušamo glasine o Facebookovoj politici prema feminističkim postovima. Prije svega željela bih reći da sam bila velika Facebook obožavateljica; (...)

 • Izrazito diskriminatorna ponašanja još su društveno prihvatljiva

  Izrazito diskriminatorna ponašanja još su društveno prihvatljiva

  Ni nakon skoro 2 godine od početka primjene zakona o suzbijanju diskriminacije, po njemu još nema sudskih presuda, te je broj prijava diskriminacije Pučkom pravobranitelju, još uvijek relativno mali, konstatirano je na okruglom stolu održanom u petak, 26.11, u je Splitu na temu "Uloga medija u suzbijanju diskriminacije".

 • Nema slobode za medije

  Nema slobode za medije

  Posljednji događaji pokazuju alarmantno stanje u hrvatskim medijima. Novinar/ka koji stvara pod pritiskom otkaza i kršenja svojih prava postaje laka meta za pritiske poslodavca te zbog straha pristaje na cenzuru, interveniranje u tekstove i autocenzuru. Neslobodan novinar/ka ne može stvarati slobodne novine, a u konačnici to predstavlja prepreku razvoju demokratskog društva

 • "Ante Novak je redikul" nije kazneno djelo

  "Ante Novak je redikul" nije kazneno djelo

  Jakovčića, koji od siječnja 2009. ne radi na splitskoj televiziji, već je zaposlen u centru 'Documenti' u Zagrebu, oslobađajuća presuda obradovala je ne toliko zbog činjenice da neće biti novčano kažnjen te da je sudske troškove dužan podmiriti Ante Novak, koliko zbog poruke koju je takvom presudom sutkinja Lipanović poslala javnosti. - Ponašanje ne samo Ante Novaka već cijele njegove obitelji, prvenstveno kćerke Hloverke Novak-Srzić, opasno je za slobodno i neovisno novinarstvo. Činjenica da je Novak uspio u tome da budem kazneno gonjen samo zbog svoje izjave očiti je znak pomanjkanja senzibiliteta prema novinarima.

 • Ugasite računala, mikrofone, diktafone, kamere...

  Ugasite računala, mikrofone, diktafone, kamere...

  U povodu Svjetskog dana slobode medija, Sindikat novinara Hrvatske (SNH) poziva članove kao i sve novinare i medijske radnike da simboličnom akcijom Pet minuta gromoglasne tišine – upozore čitatelje, gledatelje i slušatelje na sve lošiji položaj novinara i medija čime se izravno ugrožava pravo javnosti da sazna informacije koje su joj bitne za donošenje odluka. SNH poziva sve novinare i medijske radnike da se čvrsto organiziraju i odupru srozavanju kvalitete medija.

<< < 1 2 3 4

Iz drugih medija

AEM