Članci s tagom: crkva

 • Pussy Riot: punkerice protiv Putina

  Pussy Riot: punkerice protiv Putina

  Dva puna dana obilazim Moskvu i razgovaram s ljudima o Pussy Riotu; zanima me što misle o članicama punk-rock skupine koje su u veljači pjevale u moskovskoj katedrali (...)

 • Vladimir Putin u strahu od Pussy Riota!

  Vladimir Putin u strahu od Pussy Riota!

  Pet članica punk benda Pussy Riot ove su veljače ušle u crkvu Krista Spasitelja u Moskvi te na oltaru pjevale i molile se Bogorodici da ih oslobodi Putina.

 • Kastavski župnik kriv za diskriminaciju i uznemiravanje LGBT osoba

  Kastavski župnik kriv za diskriminaciju i uznemiravanje LGBT osoba

  Županijski sud u Rijeci prihvatio je udružnu tužbu za diskriminaciju po Zakonu o suzbijanju diskriminacije koju su protiv Franje Jurčevića iz Kastva podnijeli Centar za LGBT ravnopravnost (kojeg čine udruge LORI, Zagreb Pride i Queer Zagreb) i Centar za mirovne studije zbog njegovih homofobnih i ekstremističkih natpisa na blogu "zupnik.blog.hr".

 • Ne tjerajmo žene na kuhinjske stolove!

  Ne tjerajmo žene na kuhinjske stolove!

  – Iskreno se nadam da Vlada neće mijenjati zagarantirano pravo žene da odlučuju o prekidu trudnoće. To bi bila katastrofa, kazala je Sanja Cesar  iz udruge CESI. U 33 godine star "Zakon o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece"  nije se usudila dirati ni jedna hrvatska vlast. Ideju zabrane pobačaja proteklih 20 godina nije aktivno zagovarala ni jedna značajnija politička stranka.

 • Žene i Crkva

  Žene i Crkva

  Kakav je položaj žene u sklopu vjerskih zajednica, poglavito Katoličke crkve, u suvremenom hrvatskom društvu? Za dva desetljeća razvoja demokracije na prste se mogu (...)

<< < 6 7 8 9 10

Iz drugih medija

AEM