Članci s tagom: demokracija

 • Politički bodovi ispred prava žena

  Politički bodovi ispred prava žena

  Prevela i prilagodila Ana Begić Libijski premijer Abdel Rahim al-Keib proteklog je tjedna dao bezbroj izjava o ljudskim pravima, u jednom trenutku (...)

 • Informacijske tehnologije u obrani demokracije i ljudskih prava

  Informacijske tehnologije u obrani demokracije i ljudskih prava

  U sklopu sajma Inforestart, 10. studenog održana je javna tribina na temu informacijskih tehnologija i kako one pomažu u obrani demokracije i ljudskih prava. Gosti izlagači bili su Vjeran Piršić, Tomislav Medak i Radoslav Dejanović. Tematiziralo se korištenje informacijskih tehnologija na primjeru pokreta "Prava na grad". Također je prikazano kako su moderne tehnologije pomogle su u bojkotu cenzure na HTV-u vezano za akcije protiv projekta "Družba Adria".

 • Zagrebačka interpretacija globalnih antikapitalističkih prosvjeda

  Zagrebačka interpretacija globalnih antikapitalističkih prosvjeda

  Okupacija, prakticiranje direktne demokracije ili cirkus – teško je razabrati što se od te tri stvari doista dogodilo u subotu na centralnom zagrebačkom trgu.

 • Što donosi novi Zakon o referendumu

  Što donosi novi Zakon o referendumu

  Aleksandar Hatzivelkos je 2008. godine tijekom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o pristupanju Hrvatske NATO savezu bio (...)

 • Vladajući ponovo propustili priliku za nužne izmjene izbornog procesa

  Vladajući ponovo propustili priliku za nužne izmjene izbornog procesa

  GONG upozorava na propust neučinkovitog zakonodavca i izostanak političke volje za rješavanjem dugotrajnih problema izbornog procesa. Krajnji datum za održavanje parlamentarnih izbora je 11. ožujka 2012., što znači da je prošao rok od godinu dana prije izbora dokad su trebale biti obavljene nužne izmjene izbornih zakona, kako ne bi ugrozile integritet izbornog procesa, na što je Ustavni sud već upozorio Hrvatski sabor.

 • PROSVJEDI U EGIPTU - ŽENE U FOKUSU

  PROSVJEDI U EGIPTU - ŽENE U FOKUSU

  Leil Zahra Mortada pokrenula je Facebook stranicu Žene Egipta ( Woman of Egypt) kao odgovor za sve one koji postavljaju pitanja gdje su žene u aktualnim (...)

 • Godišnje nagrade za volonterstvo i sudioničku demokraciju

  Godišnje nagrade za volonterstvo i sudioničku demokraciju

  Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva dodijelila je godišnje nagrade za volonterstvo osnovnim i srednjim školama te godišnje nagrade za sudioničku demokraciju jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave. Dodjela nagrada održana je u muzeju "Mimara", u Zagrebu. Nagrade "Škola - prijatelj zajednice" i "Zajedno za bolje" nagrađenima su uručili Cvjetana Plavša-Matić i Boris Hajoš.

 • Zemlja koja ima ovakvu mladost ne mora brinuti za svoju budućnost

  Zemlja koja ima ovakvu mladost ne mora brinuti za svoju budućnost

  Prošli je tjedan GONG objavio rezultate istraživanja o političkoj pismenosti mladih i njihovim stavovima o Europskoj uniji. Bila je to prigoda za još jedno (...)

 • Izborna farsa i kršenje ljudskih prava

  Izborna farsa i kršenje ljudskih prava

  U nedjelju 07. studenog 2010. godine održani su prvi parlamentarni izbori u Burmi (odnosno Mianmaru, kako ju je 1989. preimenovala vojna hunta generala Saw Maungoma).

 • Hrvatski feniks

  Svi se sa sigurnošću možemo složiti, da je prošla godina bila politički vrlo burna. Bitan događaj svakako je bio odlazak Ive Sanadera .

<< < 7 8 9 10 11 > >>

Iz drugih medija

AEM