Članci s tagom: djevojcice

 • Vjenčanje iz snova

  Vjenčanje iz snova

  Želim s vama nešto podijeliti. Nešto za što nikad nisam mogla ni zamisliti da postoji. Nešto toliko nevjerojatno (čitaj: apsurdno ) da uopće nisam sigurna (...)

 • Prodaja žena i djevojčica cvjeta u Europi

  Prodaja žena i djevojčica cvjeta u Europi

  U Europi, ukupan profit trgovine ljudima nije poznat, pa ipak, dužnosnici kažu da je porast trgovine ljudima nedvojbeno povezan i s velikom zaradom. Jedan od indikatora je oštar porast trgovine nakon ulaska Bugarske i Rumunjske u EU 2007. godine. Postojeće organizirane kriminalne skupine u Europi, neke od njih sa sjedištem u Nizozemskoj na primjer, iskoristile su priliku da siromašne djevojke iz navedenih zemalja namame poslovnim obećanjima.

 • Male princeze u visokim potpeticama

  Male princeze u visokim potpeticama

  - osvrt na knjigu Peggy Orenstein Cinderella Ate My Daughter. Dispatches from the Front Lines of the New Girlie-Girl Culture (izdavač: Harper Collins, New York.

 • Dječaci i muškarci moraju biti uključeni u razgovor o jednakosti

  Dječaci i muškarci moraju biti uključeni u razgovor o jednakosti

  Djevojke su cool. Djevojke mogu spasiti svijet. Djevojke mogu - prema šarenim naljepnicama Nike Fondacije - izvoditi čuda: podizati ekonomije, okončati širenje HIV-a, voditi revolucije. Ulaganje u djevojke, tvrdi Odjel za međunarodni razvoj Velike Britanije, je pouzdan način da se "zaustavi siromaštvo prije nego što počne". Malo današnjih međunarodnih razvojnih agencija će pokloniti istu pažnju dječacima. Njih ne vide kao dio rješenja za probleme razvoja. Kada se dječaci danas spominju u diskursu o razvoju, obično su okarakterizirani kao opasna prijetnja ili beznadni gubitnik.

 • Afganistanske djevojčice koje žive kao dječaci

  Afganistanske djevojčice koje žive kao dječaci

  Iz ekonomskih i socijalnih razloga, brojni afganistanski roditelji priželjkuju da dobiju sina. Ova preferenca vodi k tome da mnogi od njih prakticiraju višestoljetnu tradiciju naziva Bacha Posh – prerušavanje djevojčica u dječake, objavio je BBC.

 • Pismo Belli i drugim djevojčicama u plavim tenisicama

  Pismo Belli i drugim djevojčicama u plavim tenisicama

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Draga Bella, tvoja mama mi je rekla za tvoje fenomenalne plave tenisice. Volim plavu boju.

 • Kada su djevojčice počele nositi ružičasto?

  Kada su djevojčice počele nositi ružičasto?

  Prevela Nada Kujundžić Maleni Franklin Delano Roosevelt ukočeno sjedi na stolici, odjeven u bijelu suknju, stišćući u rukama šešir ukrašen perjem marabua.

 • Odgoj djevojaka u Hrvatskoj

  U distribuciji sadržaja koji objektificiraju žene, Internet prednjači nad novinama. Što je poražavajuća činjenica, ako se uzme u obzir da oko tri četvrtine tinejdžera (...)

 • PinkStinks ili zašto sve mamine/tatine princeze moraju nositi ružičasto?

  PinkStinks ili zašto sve mamine/tatine princeze moraju nositi ružičasto?

  PinkStinks stranica za roditelje i sve koji se bave djecom, a i ima za cilj prikupiti podršku, potaknuti raspravu i konačno pokrenuti tu podršku kako bi se utjecalo na trgovce i medije s cilje promicanja važnosti pozitivnih rodnih uloga za djevojčice.
   

 • Najmanje 225.000 djece na Haitiju rade kao robovi

  Najmanje 225.000 djece na Haitiju rade kao robovi

  Najmanje 225.000 djece u gradovima Haitija zbog siromaštva su prisiljena na ropstvo i služe u kućanstvima, navodi se u izvješću Panameričke zaklade za razvoj. U izvješću Zaklade se također navodi da su neka od te djece, većinom djevojčice, zlostavljana seksualno, psihički i fizički. Djevojčice čine oko dvije trećine djece robova.

<< < 4 5 6 7 8

Stup srama

Iz drugih medija

AEM