Članci s tagom: djevojcice

 • Zora Ball je najmlađa programerka

  Zora Ball je najmlađa programerka

  Maleno programersko čudo Zora Ball trenutno je najmlađa osoba koja je kreirala potpunu verziju igre za mobilne uređaje. Ova prvašica koja pohađa (...)

 • Talibani ustrijelili 14-godišnju aktivisticu

  Talibani ustrijelili 14-godišnju aktivisticu

  Pokušaj ubojstva 14-godišnje pakistanske aktivistice Malale Yousafzai mogao bi biti 'prijelomni' trenutak koji će okrenuti javnost protiv militanata i ekstremizma, (...)

 • Vjenčanje iz snova

  Vjenčanje iz snova

  Želim s vama nešto podijeliti. Nešto za što nikad nisam mogla ni zamisliti da postoji. Nešto toliko nevjerojatno (čitaj: apsurdno ) da uopće nisam sigurna (...)

 • Prodaja žena i djevojčica cvjeta u Europi

  Prodaja žena i djevojčica cvjeta u Europi

  U Europi, ukupan profit trgovine ljudima nije poznat, pa ipak, dužnosnici kažu da je porast trgovine ljudima nedvojbeno povezan i s velikom zaradom. Jedan od indikatora je oštar porast trgovine nakon ulaska Bugarske i Rumunjske u EU 2007. godine. Postojeće organizirane kriminalne skupine u Europi, neke od njih sa sjedištem u Nizozemskoj na primjer, iskoristile su priliku da siromašne djevojke iz navedenih zemalja namame poslovnim obećanjima.

 • Male princeze u visokim potpeticama

  Male princeze u visokim potpeticama

  - osvrt na knjigu Peggy Orenstein Cinderella Ate My Daughter. Dispatches from the Front Lines of the New Girlie-Girl Culture (izdavač: Harper Collins, New York.

 • Dječaci i muškarci moraju biti uključeni u razgovor o jednakosti

  Dječaci i muškarci moraju biti uključeni u razgovor o jednakosti

  Djevojke su cool. Djevojke mogu spasiti svijet. Djevojke mogu - prema šarenim naljepnicama Nike Fondacije - izvoditi čuda: podizati ekonomije, okončati širenje HIV-a, voditi revolucije. Ulaganje u djevojke, tvrdi Odjel za međunarodni razvoj Velike Britanije, je pouzdan način da se "zaustavi siromaštvo prije nego što počne". Malo današnjih međunarodnih razvojnih agencija će pokloniti istu pažnju dječacima. Njih ne vide kao dio rješenja za probleme razvoja. Kada se dječaci danas spominju u diskursu o razvoju, obično su okarakterizirani kao opasna prijetnja ili beznadni gubitnik.

 • Afganistanske djevojčice koje žive kao dječaci

  Afganistanske djevojčice koje žive kao dječaci

  Iz ekonomskih i socijalnih razloga, brojni afganistanski roditelji priželjkuju da dobiju sina. Ova preferenca vodi k tome da mnogi od njih prakticiraju višestoljetnu tradiciju naziva Bacha Posh – prerušavanje djevojčica u dječake, objavio je BBC.

 • Pismo Belli i drugim djevojčicama u plavim tenisicama

  Pismo Belli i drugim djevojčicama u plavim tenisicama

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Draga Bella, tvoja mama mi je rekla za tvoje fenomenalne plave tenisice. Volim plavu boju.

 • Kada su djevojčice počele nositi ružičasto?

  Kada su djevojčice počele nositi ružičasto?

  Prevela Nada Kujundžić Maleni Franklin Delano Roosevelt ukočeno sjedi na stolici, odjeven u bijelu suknju, stišćući u rukama šešir ukrašen perjem marabua.

 • Odgoj djevojaka u Hrvatskoj

  U distribuciji sadržaja koji objektificiraju žene, Internet prednjači nad novinama. Što je poražavajuća činjenica, ako se uzme u obzir da oko tri četvrtine tinejdžera (...)

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM