Članci s tagom: documenta

  • Drugarica, revolucionarka, heroina

    Drugarica, revolucionarka, heroina

    Nedavnom studijskom putovanju po Bosni i Hercegovini koji je organizirala Documenta iz Zagreba, na temu kulture sjećanja, pridružile su se i dvije Libeline novinarke.

  • Govor mržnje vraća nas u devedesete

    Govor mržnje vraća nas u devedesete

    "Govor mržnje Ruže Tomašić i Zdravka Mamića na tragu je vremena u kojem se sustavno sprječavao povratak srpskog stanovništva nakon Oluje", upozorila je (...)

  • Glavaš kao brand

    Glavaš kao brand

    Documenta i Građanski odbor za ljudska prava u svojoj izjavi u povodu najave imenovanja Branimira Glavaša nositeljem izbornih lista HDSSB-a oštro osuđuju takav potez te podsjećaju da prema Zakonu o Ustavnom sudu zahtjev za zabranu rada političke stranke čije djelovanje je protivno Ustavu i zakonima mogu podnijeti Predsjednik RH, Hrvatski sabor, Vlada RH Vrhovni sud RH i Državni odvjetnik RH.

  • Antiratna kampanja - 20 godina ispred svog vremena

    Antiratna kampanja - 20 godina ispred svog vremena

    U ponedjeljak, 4. srpnja u Kući ljudskih prava održan je okrugli stol povodom dvadesete godišnjice osnivanja Antiratne kampanje koja je tijekom rata glasno (...)

  • Zagreb briše Aveniju Gojka Šuška ?

    Zagreb briše Aveniju Gojka Šuška ?

    Nekoliko nevladinih organizacija, među kojima su Građanski odbor za ljudska prava, Centar za mirovine studije te Documenta, poslalo je zagrebačkoj Gradskoj skupštini zahtjev za preimenovanje Avenije Gojka Šuška, odnosno za vraćanje njezinog starog imena – Aleja izviđača. Ovakav zahtjev skupštinskom Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova već je prije nekoliko godina podnosilo Vijeće gradske četvrti Maksimir, ali zahtjev je odbijen.

  • Policija nije dorasla razvoju demokracije u Hrvatskoj

    Policija nije dorasla razvoju demokracije u Hrvatskoj

    Postupanje policije prema Marku Rakaru ukazuje na propuste i slabosti u funkcioniranju sigurnosnog sustava RH koji sve češće poseže za represijom i brzopletim rješenjima koje pritom nedovoljno objašnjava javnosti, pa je Rakar prikazan kao državni neprijatelj br.1, odgovoran i za curenje podataka iz državnih izvora. Nedavno su djelatnici MUP-a, protupravno postupili i prema prosvjednicima akcije "Ne damo Varšavsku".

  • Ustav po mjeri civilnog društva

    Ustav po mjeri civilnog društva

    Dogodi li se da sve civilne inicijative prođu, Hrvatska bi postala ustavno definirana kao zemlja izgradnje mira i održiva razvoja, u kojoj najviši državni propis štiti (...)

  • Donatorska večer za pomoć nastradalima na Haitiju

    Donatorska večer za pomoć nastradalima na Haitiju

    Organizacije iz Kuće ljudskih prava (B.a.B.e., CMS, Documenta, GOLJP ) i Zelena akcija pozivaju vas na donatorsku večer za prikupljanje pomoći za nastradale na Haitiju koja će se održati u subotu, 30. siječnja 2010. s početkom u 19 sati u Kući ljudskih prava (Selska cesta 112 c, Zagreb).

  • Kodeks o savjetovanju javnosti donesen bez sudjelovanja javnosti

    Kodeks o savjetovanju javnosti donesen bez sudjelovanja javnosti

    Vlada RH, na sjednici održanoj 21. studenog 2009. godine, prihvatila je Kodeks savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata. Ironično je što je takav kodeks donesen na zatvorenoj sjednici Vlade te bez sudjelovanja javnosti i Savjeta za razvoj civilnog društva. U nastavku donosimo reakciju organizacija civilnog društva.

  • Mjesto za borbu protiv diskriminacije

    Mjesto za borbu protiv diskriminacije

    Kuća ljudskih prava osnovana je s namjerom promicanja, razvitka i unaprjeđenja zaštite ljudskih prava. U povodu Dana ljudskih prava zamolili smo Sanju Sarnavku, koordinatoricu udruge B.a.B.e. i predsjednicu Kuće ljudskih prava da nam odgovori na nekoliko pitanja stanju ljudskih prava u Hrvatskoj i osobito o kršenju prava žena.

<< < 1 2 3 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM