Članci s tagom: domine

 • Što žene žele?

  Što žene žele?

  Pet ženskih, feminističkih organizacija – CESI, B.a.b.e., Domine, Delfin i CGI pripremaju žensku platformu za parlamentarne izbore 2011. godine. Želimo da političari i političarke čuju i uvaže ženske glasove i ženske interese u kreiranju svojih predizbornih programa. Tražimo da sljedeća Vlada u javne politike ugradi rodnu perspektivu te da rodno osviještena politika bude temeljno načelo planiranja i provedbe Vladinih programa.

 • Ukida se Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova?!

  Ukida se Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova?!

  Zadnjih dana naveliko se šuška da se novim Zakonom o Pučkom pravobranitelju predviđa stavljanje posebnih pravobraniteljstava u njegovu ingerenciju. U praksi bi to značilo da se ukidaju postojeća pravobraniteljstva (za ravnopravnost spolova, za osobe s invaliditetom, a moguće i za djecu) te da će njihova područja najvjerojatnije pokrivati zamjenici/e Pučkog pravobranitelja.

 • Ozbiljna posla

  Ozbiljna posla

  Jučer navečer osvanula je na portalu Jutarnjeg lista vijest s naslovom "Josipović: Podržavam gay pride, ali neću doći na njega jer imam ozbiljnijeg posla" .

 • Predsjednik podržao Split Pride

  Predsjednik podržao Split Pride

  Predsjednik Ivo Josipović posjetio je 30. ožujka udrugu "Domine", kako bi iskazao podršku u organizaciji "Split Pride-a" 2011. "Bilo mi je zadovoljstvo doći u udrugu "Domine" i pružiti podršku organizaciji "Split Gay Pridea", jer ovi aktivisti rade vrijedan posao u promicanju ljudskih prava. Na ovaj način se i Split afirmira kao mjesto tolerancije prema manjinama, koje trebaju našu podršku i zaštitu", rekao je predsjednik.

 • Josipović podržao splitski Pride: U Hrvatskoj je visoka netolerancija prema različitima

  Josipović podržao splitski Pride: U Hrvatskoj je visoka netolerancija prema različitima

  HRVATSKI predsjednik Ivo Josipović danas je primio predstavnike Iskoraka, Lezbijske grupe Kontra i splitske udruge Domine. Predsjednik je upoznat s problemima u organizaciji prvog Gay Pridea u Splitu te sa diskriminacijom s kojom se istospolni parovi susreću u Hrvatskoj, iako ih se prema Europskoj konvenciji o ljudskim pravima smatra obiteljima.

 • V-day: I Split će postati vagina friendly grad

  V-day: I Split će postati vagina friendly grad

  'Vagina. Eto, izgovorila sam. Vagina – i opet sam rekla' – uvodne su riječi bestselera Eve Ensler "Vaginini monolozi" koji već 12 godina živi i u svojoj kazališnoj varijanti u sklopu V-daya ili svjetske kampanje usmjerene protiv nasilja prema ženama. Naime, iako su Monolozi na samom početku rođeni kao ideja koja će slaviti vaginu i ženstvenost, autoričin rad je ubrzo zadobio i dimenziju borbe protiv nasilja i diskriminacije. Ove godine na globalnoj razini V-day je posvećen silovanim ženama iz Konga, a na državnim razinama aktivistkinje za ženska prava same odabiru kome će posvetiti predstave.

 • Izađite i ispričajte svoju priču o raku

  Izađite i ispričajte svoju priču o raku

  Profesorica i književna kritičarka, Indijka Brinda Mehta , naša je slijedeća sugovornica u ciklusu intervjua s poznatim svjetskim feministicama koje je u (...)

 • Splitski Pride od Đardina pa do Prokurativa

  Splitski Pride od Đardina pa do Prokurativa

  Na sastanku organizatora/ica Split Pride-a s predstavnicima/cama grada Splita i policije utvrđena je konačan smjer kretanja povorke i datum održavanja. Povorka će se održati u subotu, 11.06. 2011. s početkom u 11,00 sati. Sudionice i sudionici Pride-a krenut će ispred Đardina kroz Tomislavovu i Marmontovu ulicu, do Prokurativa, gdje je predviđen dvosatni završni program.

 • Žene moraju cijeniti i naplatiti svoj rad!

  Žene moraju cijeniti i naplatiti svoj rad!

  Caroline Brac de la Perriere , porijeklom iz Alžira, slijedeća je sugovornica u ciklusu intervjua s poznatim svjetskim feministicama, koje je u prosincu 2010. (...)

 • Splićanke nekad i danas

  Splićanke nekad i danas

  "Splićanke nekad i danas" naziv je dokumentarnog filma iz produkcije "Domina" o ženskoj povijesti Splita u periodu između dva rata, čiji je dio u trajanju od 18 minuta premijerno prikazan na svečanom domjenku "Domina", 22. prosinca, u hotelu "Park" u Splitu. Ovim dokumentarnim filmom, koji bi u cijelosti trebao trajati 60 minuta, "Domine" žele afirmirati brojne velike žene Splita.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM