Članci s tagom: egipat

 • Što je njima njihova borba dala? Nasilje nad ženama

  Što je njima njihova borba dala? Nasilje nad ženama

  Iako su upravo žene igrale veliku ulogu u rušenju stare vlasti u Egiptu, dvije godine poslije, mnogi će se složiti, nije postignuto mnogo na području unaprjeđenja (...)

 • Novi Ustav ograničava elementarna ljudska prava ženama i djeci

  Novi Ustav ograničava elementarna ljudska prava ženama i djeci

  Nacrt ustava koji je odobren od strane egipatske konstitucionalne skupštine kojom prevladavaju islamisti obiluje nedostacima kad je u pitanju zaštita ljudskih prava.

 • Što je Arapsko proljeće donijelo LGBT zajednici?

  Što je Arapsko proljeće donijelo LGBT zajednici?

  Arapsko proljeće u svjetskoj je javnosti pozdravljeno kao borba za slobodu i demokraciju, no još je upitno hoće li se ideali za koje se ginulo na trgu (...)

 • Godišnjica egipatske revolucije

  Godišnjica egipatske revolucije

  Prije godinu dana, točnije 25. siječnja 2011. započela je egipatska revolucija kada se na tisuće Egipćana okupilo na kairskom trgu Tahrir zahtijevajući ostavku (...)

 • Dva Egipta: pitanje obrezivanja žena

  Dva Egipta: pitanje obrezivanja žena

  WNN/Kairo: Heba, 27-godišnja Egipćanka, zatvarajući vrata, nudi na poslužavniku čaše punjene sjajnim crvenim Karkala nektarom.

 • PRETVARA LI SE ARAPSKO PROLJEĆE U TMURNU ZIMU

  PRETVARA LI SE ARAPSKO PROLJEĆE U TMURNU ZIMU

  Nedavna događanja pokazuju da su arapskim proljećem uspješno srušena tri diktatora: egipatski Hosni Mubarak , tuniški Ben Ali i libijski čelnik Moamer Gadafi (...)

 • USUSRET EGIPATSKIM IZBORIMA

  USUSRET EGIPATSKIM IZBORIMA

  Nakon egipatske revolucije i silaska s vlasti Hosni Mubaraka dolazi vrijeme za nove demokratske izbore. Tijekom revolucije tisuće žena se pridužilo muškarcima na (...)

 • Tunis zajamčio jednakost muškaraca i žena

  Tunis zajamčio jednakost muškaraca i žena

  Egipatski centar za pitanja ženskih prava s odobravanjem je primio vijest iz Tunisa o donošenju uredbe, prihvaćene velikom većinom, a koja jamči jednakost žena i muškaraca u nacionalnoj ustavodavnoj skupštini. Centar poziva egipatske strukture da slijede primjer Tunisa i stave naglasak na osnaživanje žena i njihovo sudjelovanje u procesima odlučivanja kako bi žene mogle doprinijeti izgradnji novog Egipta.

 • Ženska borba za sudjelovanje u stvaranju nove egipatske države

  Ženska borba za sudjelovanje u stvaranju nove egipatske države

  Prevela Nada Kujundžić Kairo - U trenutku kada je egipatski premijer prošloga četvrtka podnio ostavku, u predgrađu na rubu Kaira (...)

 • PROSVJEDI U EGIPTU - ŽENE U FOKUSU

  PROSVJEDI U EGIPTU - ŽENE U FOKUSU

  Leil Zahra Mortada pokrenula je Facebook stranicu Žene Egipta ( Woman of Egypt) kao odgovor za sve one koji postavljaju pitanja gdje su žene u aktualnim (...)

<< < 1 2 3 4 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM