Članci s tagom: emancipacija

 • Održana tribina: ženska posla/muška posla

  Održana tribina: ženska posla/muška posla

  Udruga Bacači Sjenki održala je tribinu "Ženska posla/Muška posla - o emancipaciji i ravnopravnosti" u cilju istraživanja za novi projekt pod imenom MŽŽM.EDU (...)

 • O kontroli ženskog tijela

  O kontroli ženskog tijela

  "Ulošci tako sigurni i tako udobni da uz njih možeš raditi što poželiš, kad poželiš!" uvjerava nas reklama za jedne od mnogih higijenskih uložaka koje većina nas (...)

 • Nezaposleni muškarac je problem, a nezaposlena žena je domaćica

  Nezaposleni muškarac je problem, a nezaposlena žena je domaćica

  8. marta je. Probudih se, protrljah oči i krenuh se spremati za okrugli stol pod nazivom "Žene na poslu u Hrvatskoj: Izazovi i prilike".

 • Mogu li erotski filmovi osnažiti žene?

  Mogu li erotski filmovi osnažiti žene?

  Prilagodila i prevela Alina Čabraja Bivša ministrica unutarnjih poslova Jacqui Smith ovaj je tjedan ponovno otvorila raspravu o utjecaju industrije (...)

 • Latinica na seksistički način

  Latinica na seksistički način

  Odmah moram napomenuti da nisam gledala Latinicu od početka, tek negdje oko 20:30 mi je moja najdraža majka poslala poruku da jel gledam i da ima materijala za Libelu.

 • Budi moja gospođa Tess Harding Craig!

  Budi moja gospođa Tess Harding Craig!

  Dok pokušavam organizirati ručak s jednom prijateljicom, večernje kino s drugom, pranje hrpe prljavog veša i peglanje još veće hrpe već opranog veša, ustvari (...)

 • Mitologija gender-diskursa

  Debata nad izvorima društvene isključenosti žena i aktivnostima za sprečavanje diskriminacije trebala bi u obzir uzimati ulogu mitova i pogrešnih stereotipa (...)

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM