Članci s tagom: eu

 • ECAS objavio očitovanje u 10 točaka za EU orijentiranu građanima

  ECAS objavio očitovanje u 10 točaka za EU orijentiranu građanima

  Europski servis za građansku akciju (European Citizen Action Service - ECAS) objavio je očitovanje povodom održavanja europskih izbora u lipnju ove godine u kojem donosi širok spektar ideja i prijedloga za koje smatra da su nužni u premošćivanju jaza između Europske unije i njenih građana.

 • Hrvatska na 53. mjestu

  Hrvatska na 53. mjestu

  Interparlamentarna unija objavila je podatke o zastupljenosti žena u parlamentima diljem svijeta. U prosjeku žene zauzimaju 18,4% mjesta u parlamentima. Pojedinačno gledano najviše žena u parlamentu ima Ruanda koju slijede Švedska, Kuba, Finska i Nizozemska, a Hrvatska se sa 20,9% smjestila na 53 mjesto.

 • Ženska očekivanja od europskih izbora

  Ženska očekivanja od europskih izbora

  Većina žena želi da sljedeći Europski parlament garantira jednake plaće za jednak rad, promovira dnevnu skrb za djecu, omogući da godine brige za djecu ulaze u radni staž i da se bori protiv nasilja nad ženama, pokazuje istraživanje Eurobarometra o očekivanjima od predstojećih izbora za Europski parlament.

  Pročitajte cijeli članak.

 • Najveći gubitnici u krizi su opet - žene

  Najveći gubitnici u krizi su opet - žene

  Poduzeća u kojima ima puno žena lakše se nose s krizom, rekao je europski povjerenik za socijalna pitanja Vladimir Špidla te pozvao da se to saznanje bolje iskoristi. Samo prazne riječi povodom Međunarodnog dana žena?

 • Žene u EU

  Žene u EU

  Povodom Međunarodnog dana žena statistički ured Europske unije Eurostat objavio je podatke o broju žena u Europskoj uniji, njihovoj starosti, razlikama u plaći između žena i muškaraca, broju žena na fakultetima i u određenim zanimanjima, broju žena koje koriste internet i brojne druge podatke vezane uz razlike među spolovima u EU.

 • Dan žena u Francuskoj: Pariški nadbiskup je "Macho godine"

  Dan žena u Francuskoj: Pariški nadbiskup je "Macho godine"

  Francuski feministički pokret "Kučke čuvarice" dodijelio je u petak, u povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, priznanja za "macho-muškarca" godine, a prvo mjesto pripalo je pariškome nadbiskupu, kardinalu Andreu Vingt-Troisu.

 • EU protiv nejednakosti u plaćama

  EU protiv nejednakosti u plaćama

  Europska komisija uoči Dana žena pokreće kampanju za ukidanje razlike u plaćama između muškaraca i žena. Cilj kampanje je ukazati na problem nejednakih plaća te na načine kako riješiti taj problem.

 • EU se fokusira na višestruku diskriminaciju

  EU se fokusira na višestruku diskriminaciju

  Europska komisija osnovala je u srpnju 2008. godine Stručnu skupinu za suzbijanje diskriminacije i promociju jednakosti. Zadaća je stručne skupine ispitati utjecaj mjera za suzbijanje diskriminacije na temelju rase, nacionalnosti, religijskog uvjerenja, invaliditeta, dobi i seksualne orijentacije koje provode nacionalne vlade i europske institucije, prikazati ....

 • Neplatiše alimentacije ostaju - bez vozačke?!

  Neplatiše alimentacije ostaju - bez vozačke?!

  Svima onima koji uopće ne plaćaju ili duguju za alimentaciju za djecu, u Slovačkoj će se uskoro zaprijetiti - oduzimanjem vozačke dozvole. Ta je mjera predviđena zakonskim promjenama koje je jučer usvojio slovački parlament, a kojima se izrazito ubrzava i olakšava posao sudskim izvršiteljima kada je u pitanju naplata dugova za alimentacije.

 • Reci NE nasilju nad ženama

  Reci NE nasilju nad ženama

  Europska parlamentarka Eva-Britt Svensson, ujedno i potpredsjednica Odbora za ženska prava i rodnu ravnopravnost, sakuplja potpise parlamentaraca za deklaraciju kampanje "Reci NE nasilju nad ženama".

Stup srama

Iz drugih medija

AEM