Članci s tagom: europa

 • Zaustavimo genitalno sakaćenje žena!

  Zaustavimo genitalno sakaćenje žena!

  6. veljače obilježen je Međunarodni dan nulte tolerancije prema genitalnom sakaćenju žena. World Health Organization genitalno sakaćenje žena definira kao 'sve (...)

 • Irska i crkva prisiljavale djevojčice na ropski rad

  Irska i crkva prisiljavale djevojčice na ropski rad

  Nakon desetljeća pritisaka irska vlada jučer je napokon priznala sudjelovanje države u sustavnom maltretiranju i porobljavanju djevojaka u katoličkoj odgojnoj (...)

 • Vjerska uvjerenja ne mogu biti opravdanje za diskriminaciju LGBT populacije

  Vjerska uvjerenja ne mogu biti opravdanje za diskriminaciju LGBT populacije

  Europski sud za ljudska prava jučer je donio presudu prema kojoj vjerska uvjerenja ne mogu opravdati suprotstavljanje pravima istospolnih parova.

 • OPĆI ŠTRAJK U ŠPANJOLSKOJ I PORTUGALU

  OPĆI ŠTRAJK U ŠPANJOLSKOJ I PORTUGALU

  Španjolska i Portugal jedini su na poziv Europske konfederacije sindikata jučer organizirali opći štrajk, dok su u preostalim europskim državama organizirane razne (...)

 • Trodnevni štrajk u Španjolskoj protiv rezova u obrazovanju

  Trodnevni štrajk u Španjolskoj protiv rezova u obrazovanju

  Jedan buran tjedan za Španjolce i Španjolke bliži se kraju. Sve je počelo štrajkom učenika i učenica te studenata i studentica u utorak, 16. listopada koji je trajao (...)

 • Raj: Ljubav

  Raj: Ljubav

  " I wanna be your sugar daddy....give you honey all my money..." Nisu to tek puki stihovi, ili priča za filmski scenarij. Pojam "sugar daddy" već je svima jako (...)

 • Razlika u plaćama je neprihvatljiva

  Razlika u plaćama je neprihvatljiva

  Prošli je tjedan je na plenarnom zasjedanju Europskog parlamenta nadmoćnom većinom usvojen Bauerov izvještaj o razlikama u plaćama među spolovima .

 • Prodaja žena i djevojčica cvjeta u Europi

  Prodaja žena i djevojčica cvjeta u Europi

  U Europi, ukupan profit trgovine ljudima nije poznat, pa ipak, dužnosnici kažu da je porast trgovine ljudima nedvojbeno povezan i s velikom zaradom. Jedan od indikatora je oštar porast trgovine nakon ulaska Bugarske i Rumunjske u EU 2007. godine. Postojeće organizirane kriminalne skupine u Europi, neke od njih sa sjedištem u Nizozemskoj na primjer, iskoristile su priliku da siromašne djevojke iz navedenih zemalja namame poslovnim obećanjima.

 • HLADNOG STISKA I ČELIČNOG POGLEDA

  HLADNOG STISKA I ČELIČNOG POGLEDA

  Postoji nešto što Nijemce i Njemice čini drugačijima. Opet ću malo prošetati filmskim dolinama. Za početak. Njemačka kinematografija razlikuje se od ostatka (...)

 • Studeni u Beču u znaku rodne politike

  Studeni u Beču u znaku rodne politike

  U Beču je jučer održana konferencija pod nazivom "Fit for Gender?!" posvećena  rodnim barijerama u medicinskoj skrbi. Ženska se zdravstvena skrb u proteklih deset godina čvrsto ukorijenila u zdravstvenom sustavu grada Beča. Bečki je program ženske zdravstvene skrbi znatno utjecao i na promjenu opće slike o ženama. Mnoga istraživanju pokazuju kako je i zdravlje spolno uvjetovano.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM