Članci s tagom: europa

 • Crvene žene i roza muškarci

  Crvene žene i roza muškarci

  Tko još nije osjetio vrelinu Španjolske , miris Mediterana, zemlju pod prstima, žar ljubavi, nož u leđima? Tko još nije prošetao dolinom (...)

 • Ulaskom u EU, borba ne staje - čak postaje i teža

  Ulaskom u EU, borba ne staje - čak postaje i teža

  U organizaciji Centra za ženske studije održan je 25. listopada okrugli stol "Rodne politike u kontekstu (...)

 • "Više žena tamo gdje su moć i novac"

  "Više žena tamo gdje su moć i novac"

  Potrebno je više žena tamo gdje su moć i novac, tamo gdje se stvarno odlučuje, istaknula je premijerka Jadranka Kosor otvarajući Regionalnu konferenciju o ulozi žena u ekonomskom rastu u jugoistočnoj Europi. Regionalnu inicijativu za unapređenje ženskog poduzetništva, na kojoj sudjeluje više od 170 poduzetnica iz osam zemalja jugoistočne Europe, organizirala je Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta u suradnji s američkim Ministarstvom vanjskih poslova i veleposlanstvom u Hrvatskoj.

 • Irske nogometašice i turski ribari

  Irske nogometašice i turski ribari

  Putovanja su sjajna stvar. Ukoliko držite oči otvorenima i osluškujete nove sredine, putovanja će vas podučiti lekcijama koje vam ponekad ni knjige ne mogu vjerno (...)

 • Anti-klerikalna, libertarijanska stranka treća po snazi u Poljskoj

  Anti-klerikalna, libertarijanska stranka treća po snazi u Poljskoj

  Pokret Palikot, libertarijanska, anti-klerikalna stranka predvođena Januszom Palikotom, osvojio je 10% glasova na poljskim parlamentarnim izborima održanim prethodni vikend te je time postala treća stranka po jačini u Poljskoj. Zahvaljujući uspjehu stranke u poljski parlament Sejm ušla je Anna Grodzka, aktivistica za prava transeksualnih osoba, koja će biti prva transesksualna parlamentarna zastupnica.

 • Bečki amaZone 2011

  Bečki amaZone 2011

  Bečka gradska zastupnica za ženska pitanja, Sandra Frauenberger, je protekli tjedan dodijelila nagradu trima bečkim poduzećima koja se zalažu za izobrazbu djevojaka u takozvanim netradicionalnim zanimanjima. Nagrada pod nazivom "amaZone" je ove godine dodijeljena po 16. put za redom, a riječ je malenoj skulpturi koja svake godine mijenja boju te je ove godine bila srebrna.

 • Je li Island raj za žene?

  Je li Island raj za žene?

  Prevela Nada Kujundžić Deklarirana lezbijka u ministarskoj fotelji, pristupačna skrb o djeci, beskompromisna borba za ženska prava ...

 • Gospođa mademoiselle

  Gospođa mademoiselle

  U Francuskoj, kao uostalom i u Hrvatskoj, žene često moraju ispunjavati obrasce u kojima ih se pita jesu li mademoiselle (gospođica) ili madame (...)

 • Francuske feministice u borbi protiv mademoiselle

  Francuske feministice u borbi protiv mademoiselle

  Prevela Nada Kujundžić Francuske feministice smatraju da je skandal oko Dominiquea Straussa-Kahna natjerao zemlju da se (...)

 • Helle - predodređena za uspjeh

  Helle - predodređena za uspjeh

  Krenuvši u "istraživanje" o novoj danskoj premijerki Helle Thorning-Schmidt , nisam ni pomislila da ću se otisnuti u mukotrpnu misiju.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM