Članci s tagom: feminizam

 • Kartaške večeri 'Strašne žene'

  Kartaške večeri 'Strašne žene'

  Portal VOXfeminae već godinama kroz svoju rubriku "Strašne žene" tematizira pojedinke koje su obilježile povijest. Rezultat toga su karte "Strašne žene" koje su (...)

 • Izložba plakata Ženskih studija

  Izložba plakata Ženskih studija

  Centar za ženske studije poziva sve zainteresirane na otvorenje izložbe plakata Ženskih studija u utorak 12.12. 2017. u 18 sati u Centru za ženske studije , (...)

 • Bajke su za sve

  Bajke su za sve

  Fondacija CURE (Sarajevo, BIH) u suradnji s partnerskim organizacijama Juventas ( Podgorica, Crna Gora), Alternativni centar za devojke (Kruševac, Srbija) i (...)

 • 100 priča za laku noć za mlade buntovnice

  100 priča za laku noć za mlade buntovnice

  Priče za laku noć za mlade buntovnice prošli je mjesec napokon stigla i na naše police. To je jedna od onih knjiga koje su posebne i inspirativne na toliko (...)

 • Judith Butler o napadu u Brazilu

  Judith Butler o napadu u Brazilu

  Tijekom konferencije koju je pomogla organizirati u Brazilu, spaljen je portret Judith Butler , istaknute filozofkinje i rodne teoretičarke (poput vještice).

 • Uvod u istine 'glupih' žena

  Uvod u istine 'glupih' žena

  Pametna si ti djevojka. Uvijek su mi to govorili. Pa ako sam tako pametna, kako sam dopustila da netko skrnavi moje tijelo? Kako sam sama sebi to dopustila? To je (...)

 • Zašto mizandrija i 'obrnuti seksizam' ne postoje

  Zašto mizandrija i 'obrnuti seksizam' ne postoje

  U današnje vrijeme, u kojem se, zahvaljujući internetu ništa ne zaboravlja, seksistima, rasistima, ksenofobima, homofobima i transfobima nije lako.

 • Kako molitelji/ce pred klinikama za pobačaje promašuju poantu

  Kako molitelji/ce pred klinikama za pobačaje promašuju poantu

  Iako cijeli život živim u Londonu, još uvijek me uspijevaju zapanjiti ista tri prizora. Prvi je prizor redina pred Madame Tussauds muzejem u ulici Baker (koji se, (...)

 • Zgodne žene spašavaju stvar 2017.

  Zgodne žene spašavaju stvar 2017.

  " Zgodne žene spašavaju stvar" peto je izdanje festivala, namijenjenog promociji ženskog stvaralaštva te kreiranja i propitivanja kulturnog i umjetničkog (...)

 • Wicca, vještice i feminizam

  Wicca, vještice i feminizam

  Odrasla sam u religioznoj rimokatoličkoj obitelji u kojoj satovi vjeronauka nisu nepoznanica. Osnovna i srednja škola bile su doba kada nisam imala autoriteta po (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM