Članci s tagom: feminizam

 • 'Ja sam feminist'

  'Ja sam feminist'

  "Ja sam feminist." Ova izjava izaziva raznovrsne reakcije dolazeći iz mojih usta, usta muškarca. Sve od znatiželjnog, ali i sumnjičavog pitanja "Zašto?" do (...)

 • Dies historiae posvećen ženama

  Dies historiae posvećen ženama

  Deseti znanstveni simpozij Dies historiae na Hrvatskim studijima , održan 5. prosinca, bio je posvećen ženama kroz povijest. Na samom početku simpozija (...)

 • Zašto tako malo muškaraca upisuje rodne studije?

  Zašto tako malo muškaraca upisuje rodne studije?

  I ako nam je profesor muškarac, na diplomskom stupnju rodnih studija u mojoj generaciji nema nijednog muškog studenta. S obzirom na to da velik broj muškaraca (...)

 • Zajedno smo jače/i!

  Zajedno smo jače/i!

  Osim što su na dan 22. studenoga rođene Dora Maar, Picassova ljubavnica i muza hrvatskog porijekla, te zanosna Scarlett Johansson, ovaj datum igra jako bitnu ulogu u (...)

 • Četiri superVOXfeminae dana

  Četiri superVOXfeminae dana

  U subotu je projekcijama triju pobjedničkih filmova završen šesti po redu Vox feminae festival. Za one koji su propustili festival, slijedi pregled najzanimljivijih (...)

 • Mrzi li Facebook sve žene ili samo feministkinje?

  Mrzi li Facebook sve žene ili samo feministkinje?

  Već neko vrijeme slušamo glasine o Facebookovoj politici prema feminističkim postovima. Prije svega željela bih reći da sam bila velika Facebook obožavateljica; (...)

 • Feminizam ima jako dobar smisao za humor

  Feminizam ima jako dobar smisao za humor

  Često se kaže kako feministkinje nemaju smisao za humor! Tko god je započeo glasinu očito nije vidio nastup Emily Heller. Dolazi iz San Francisca, a sada Emily (...)

 • 'Sladoled od vanilije' s preljevom 'Feminizma (i kako ga steći)'

  'Sladoled od vanilije' s preljevom 'Feminizma (i kako ga steći)'

  Tribina Razotkrivanje zagrebačkog ZKM-a ugostila je 20. studenog Đurđu Knežević. Osnivačica Ženske infoteke, autorica brojnih eseja, komentara, feminističkih i (...)

 • Prestanite Sandy nazivati kujom!

  Prestanite Sandy nazivati kujom!

  Oživljavanje uragana pomaže nam upravljati vlastitim strahom, no mora li to uključivati maštanje o nasilnoj odmazdi protiv žena? Sandy je bila prava kuja .

 • Vrijeme je da pokažemo svoju snagu

  Vrijeme je da pokažemo svoju snagu

  Šetam gradom i pitam se jesu li se ikada dogodile tamo neke feminističke borbe za emancipaciju i prava žena o kojima sam čitala ili smo to samo halucinirali.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM