Članci s tagom: feminizam

 • Dobra stara vremena?!

  Dobra stara vremena?!

  Nedavno provedeno istraživanje pokazuje da velik broj mladih majki želi ostati kod kuće u ulozi domaćice s punim radnim vremenom. Jedna od njih, spisateljica Kate (...)

 • Irshad Manji - Feministica 21. stoljeća

  Irshad Manji - Feministica 21. stoljeća

  Irshad Manji je žena koju je The New York Times prozvao "najgorom noćnom morom Osame bin Ladena". Ona je žena koja vjeru poistovjećuje sa slobodom, (...)

 • U Sarajevu predstavljen feministički portal www.zenskaposla.ba

  U Sarajevu predstavljen feministički portal www.zenskaposla.ba

  U Centru za medijsku i kulturnu dekontaminaciju u Sarajevu je u četvrtak 26. aprila predstavljen portal www.zenskaposla.ba, nastao u sklopu projekta EngageMind koji služi kao prostor za profesionalne novinare/ke i rastuću zajednicu građanskih novinara/ki u kojem se imaju priliku sastati, razgovarati te naučiti kako da koriste nove medije i tehnologije kako bi postigli/e pozitivne promjene u društvu.

 • Vladimir Putin u strahu od Pussy Riota!

  Vladimir Putin u strahu od Pussy Riota!

  Pet članica punk benda Pussy Riot ove su veljače ušle u crkvu Krista Spasitelja u Moskvi te na oltaru pjevale i molile se Bogorodici da ih oslobodi Putina.

 • Časne sestre kao radikalne feministkinje

  Časne sestre kao radikalne feministkinje

  Ako ste mislili da su samo svećenici ti koji svojim "problematičnim" ponašanjem nagrđuju ugled Katoličke crkve, prevarili ste se. Washington post javlja kako (...)

 • Znate, nisu sve feministkinje bijele!

  Znate, nisu sve feministkinje bijele!

  U članku naziva Feministička grassroot eksplozija objavljenom u Guardianu 13. travnja novinarka Lexy Topping objavljuje napredak feminističkog (...)

 • Mladim djevojkama danas nije nimalo lako

  Mladim djevojkama danas nije nimalo lako

  S dugogodišnjom urednicom časopisa Vogue razgovarali smo o njenim napadajima panike, književnom prvijencu i modnoj industriji, te ju upitali zašto misli da mladim (...)

 • Feministička grassroot eksplozija

  Feministička grassroot eksplozija

  Bili su to magazini za muškarce izloženi na kiosku u razini njezinih očiju - s polugolim ženama u sugestivnim pozama na svojim naslovnicama - koji su pokrenuli cijelu (...)

 • Kako NE izgledati dobro?

  Kako NE izgledati dobro?

  Mnoge feministice i danas za osobnu misiju uzimaju razotkrivanje zloglasnog "mita o ljepoti"; u tome, naravno, nema ništa loše, no čini mi se kako suvremeno stanje stvari u kojem tehnološko-kozmetička otkrića doista jamče ljepotu i mladenački izgled, iziskuju nov pristup. Dok inzistiramo na tome kako ljepota sama po sebi nije hvalevrijedan cilj kojem treba težiti, valja nam osmisliti nove argumente kako bismo obranile takvo stajalište.

 • Pet "feminističkih" filmskih heroina

  Pet "feminističkih" filmskih heroina

  Hollywood je na sto muka: scenarije za blockbustere pišu muškarci, no ako doista žele zgrnuti masne pare, moraju nešto karata prodati i ženama. Pa što im je činiti? Možda da dopuste ženi da napiše scenarij? Ha ha, malo sutra! Dovoljno je u film ubaciti borbenu ženu koja ne trpi ničija sranja. To bi trebalo usrećiti feministice, zar ne? Zapravo i ne – kad bacite pogled na rezultate, jasno vam je da im je trud bio uzaludan.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM