Članci s tagom: francuska

 • Velik broj francuskih političara protiv istospolnih brakova

  Velik broj francuskih političara protiv istospolnih brakova

  Kako se bliže povijesni dan za LGBT osobe u Francuskoj, tako su sve glasniji pripadnici vjerskih skupina, kao i političari uglavnom "desnijeg" usmjerenja.

 • "Mladi, napustite trulu Francusku!"

  "Mladi, napustite trulu Francusku!"

  Izuzetno visoka i stoga zabrinjavajuća stopa nezaposlenosti mladih jedna je od izravnih posljedica krize koja trese svijet, a posebno (...)

 • Francuske feministkinje bradama proslavile nacionalni praznik!

  Francuske feministkinje bradama proslavile nacionalni praznik!

  Prošloga vikenda, Francuska je obilježila pad Bastille koja je Francuskom revolucijom do 14. srpnja 1789. godine služila kao tamnica i bila simbolom kraljeva režima.

 • Portret francuske ministrice za ženska prava

  Portret francuske ministrice za ženska prava

  Nova francuska ministrica za ženska prava Najat Vallaud-Belkacem kaže da je često promatraju kao da je s druge planete, ali da nije sigurna da li je to zbog njene dobi (sa svoje 34 godine još uvijek 20 godina mlađa od prosjeka francuskih ministara), spola ili zbog stranih korijena.

 • U Hollandeovoj Vladi 50% žena

  U Hollandeovoj Vladi 50% žena

  Premda je od smjene Sarkozya iz predsjedničke fotelje prošlo tek nekoliko tjedana, aktualni je predsjednik Francuske, Francois Hollande , već primoran na (...)

 • Gospođa mademoiselle

  Gospođa mademoiselle

  U Francuskoj, kao uostalom i u Hrvatskoj, žene često moraju ispunjavati obrasce u kojima ih se pita jesu li mademoiselle (gospođica) ili madame (...)

 • Francuske feministice u borbi protiv mademoiselle

  Francuske feministice u borbi protiv mademoiselle

  Prevela Nada Kujundžić Francuske feministice smatraju da je skandal oko Dominiquea Straussa-Kahna natjerao zemlju da se (...)

 • U ime oslobađanja i emancipacije do veće diskriminacije žena

  U ime oslobađanja i emancipacije do veće diskriminacije žena

  Zakon koji brani nošenje burki nije dio borbe za za ravnopravnost, protiv seksizma i patrijarhata, poručuje Antifa Zagreb povodom donošenja francuskog zakona prema kojem na javnim mjestima nije dozvoljeno nošenje ovog tradicionalnog pokrivala. Smatraju da "takav zakon krši temeljna ljudska prava, a posljedica je mahnitog jačanja islamofobije, ksenofobije, šovinizma i desnice u Francuskoj kao i u ostatku liberalne nam Europe". Cijelo priopćenje pročitajte u nastavku.

 • Kazne za tvrtke gdje plaće muškaraca i žena nisu iste

  Kazne za tvrtke gdje plaće muškaraca i žena nisu iste

  Ministar rada i tvorac reforme Erik Woerth odbacio je kritike prema kojima se prijedlogom novog zakona diskriminiraju žene jer ih se prisiljava da rade dulje od muškaraca kako bi ostvarile potreban staž. "Problem nije duljina plaćanja, već su, kada je o ženama riječ problem same plaće: naime njihova primanja manja su od plaća muškaraca koji rade isti posao", kazao je Woerth za radio Europe 1.

 • Svaki dan mi na pamet padne jedna feministička ideja

  Svaki dan mi na pamet padne jedna feministička ideja

  Michèle André, zastupnica je u francuskom Senatu od 2001. godine, a u razdoblju od 2004. – 2008. obnašala je funkciju potpredsjednice Senata.

<< < 6 7 8 9 10 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM