Članci s tagom: hillary-clinton

 • Feminizam temeljen na idealu super-uspješnosti zamagljuje strukture nepravde

  Feminizam temeljen na idealu super-uspješnosti zamagljuje strukture nepravde

  Nalazimo se u vremenu gdje priče o ženskoj snazi dobivaju sve veću pozornost, a proslava i promocija uspješnih žena sve se više poistovjećuje s feminističkim (...)

 • Pao je zakon o pobačaju u Texasu

  Pao je zakon o pobačaju u Texasu

  Vrhovni sud u SAD-u je poništio zakon o pobačaju u Texasu iz 2013. koji je doveo do zatvaranja velikog broja klinika za pobačaje. Ta bi presuda mogla dovesti do (...)

 • Povezani smo, a ne rangirani

  Povezani smo, a ne rangirani

  Intervjuirala sam Gloriju Steinem nekoliko puta tijekom godina i svaki je put bila izvor snažnih misli i inspiracije. Nedavno sam se našla s njom kako bismo (...)

 • Hillary Clinton kao predsjednička kandidatkinja? Možda ipak ne

  Hillary Clinton kao predsjednička kandidatkinja? Možda ipak ne

  Kampanja za predsjednika/predsjednicu jedne od najmoćnijih zemalja u svijetu ušla je u završnu godinu. Predizbori u oba tabora (demokratskom i republikanskom) odavno (...)

 • Zašto Hillary Clinton neće biti dobra za žene?

  Zašto Hillary Clinton neće biti dobra za žene?

  Nakon objave predsjedničke kandidature Hillary Clinton prošle nedjelje, Estelle Cooch piše o njezinim 'feminističkim obiteljskim vrijednostima' koje neće donijeti (...)

 • Skrivene poruke videa Hillary Clinton

  Skrivene poruke videa Hillary Clinton

  Službeno je. Hillary Clinton natjecat će se za mjesto demokratske/og kandidatkinje/kandidata za predsjednicu/ka SAD-a. U tu svrhu ove je nedjelje (12. travnja) izašao (...)

 • Došao sam bez pozivnice: Kritika mainstream feminizma

  Došao sam bez pozivnice: Kritika mainstream feminizma

  Oklijevao sam pisati o rodu, brinući se kako ću biti napadnut jer sam se usudio progovoriti. Ipak, svi i sve mi imamo koristi od rodne ravnopravnosti , i zbog toga (...)

 • Hillary, 2016.

  Hillary, 2016.

  Počinju pripreme za izbore 2016., a Hillary Clinton se pojavljuje kao velika i važna kandidatkinja. To znači da je vrijeme da se, jednako kao i 2008., pripremimo za (...)

 • Neustrašivih dvanaest: Žene koje ćemo gledati 2016.

  Neustrašivih dvanaest: Žene koje ćemo gledati 2016.

  O našim nadama za ženskom predsjednicom govorimo od … pa od kad se sjećam. I većinu toga vremena, kao i svaki drugi dugo iščekivani san, ni ovaj nije doživio (...)

 • Liga izvanrednih žena

  Liga izvanrednih žena

  Na stranicama fastcompany.com nedavno je objavljena lista od 60 izvanrednih žena, koje nadahnjuju vlastitim uspjehom, a uz to nesebično rade na promjeni globalne svijesti. Liga 60 izvanrednih žena na jednom mjestu povezuje rukovoditeljice, poduzetnice, umjetnice, te državne službenice formulirajući tako revolucionarne inicijative koje se suprotstavljaju zastarjelim modelima potpore.

<< < 1 2

Stup srama

Iz drugih medija

AEM