Članci s tagom: homoseksualnost

 • Možda je raj samo prevara za kraj...

  Možda je raj samo prevara za kraj...

  "HOMOSEKSUALCI i transseksualci nikada neće stići u Kraljevstvo nebesko i to nisu moje riječi, već riječi Svetoga Petra", rekao je kardinal Javier Lozano Barragan. U svojem istupu kojega su oštro osudile udruge  za promicanje prava homoseksualaca, kardinal je rekao da se nitko nikada nije rodio kao homoseksualac već da je to životni izbor svakog pojedinca.

 • Gay velikan

  Gay velikan

  "He was a man and a friend always He stuck with me in the hard old days" Tom Paxton: "My Rambling Boy" Ove (...)

 • "Stražnja strana" na udaru institucija

  "Stražnja strana" na udaru institucija

  Slobodna Dalmacija i Jutarnji list donose priču o brošuri "Stražnja strana" koju je ove jeseni izdao Iskorak, a uz financijsku podršku Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ureda za zdravstvo i branitelje Grada Zagreba, te Vladinog ureda za ljudska prava. Piše Jutarnji, u brošuri su se umjesto savjeta o suzbijanju HIV-a, našli savjeti za ugodniji odnos te veći užitak muških partnera.

 • Nužno je moći reći riječ na "L"

  Nužno je moći reći riječ na "L"

  Prošli vikend u Zagrebu je obilježeno 20 godina od početka lezbijskog aktivizma u Hrvatskoj. Program je započeo u nedjelju 24.10. sa otvorenjem izložbe u galeriji (...)

 • Ugandijski LGBT aktivisti/ce na udaru Parlamenta

  Ugandijski LGBT aktivisti/ce na udaru Parlamenta

  Ugandijski Parlament razmatra donošenje Zakona koji bi, ukoliko bude odobren, ozbiljno ugrozio prava i slobode boraca za ljudska prava u Ugandi. Predloženi Zakon uveo bi oštrije sankcije za homoseksualnost, koja je već kriminilizirana u Ugandi, te bi još više ograničio prava na slobodu izražavanja, udruživanja i okupljanja.

 • I homofobi su ljudi....

  I homofobi su ljudi....

  Vjeroučiteljica zagrebačke osnovne škole Bartola Kašića Jelena Čorić - Mudrovčić na satu vjeronauka učenike osmog razreda podučavala je da je homoseksualnost bolest - izvijestili su zgroženi roditelji koji, kako kaže jedna od majki, nije mogla vjerovati da se tako nešto može čuti u školama u 21. stoljeću. Sve tvrdnje na račun vjeroučiteljice odbacuje ravnatelj škole Mile Mudrovčić, inače, njen muž.

 • Retrospektiva LGBTIQ aktivističkih plakata u Hrvatskoj 2002-2009

  "Proživjet će život ne čineći se živima", prva poslanica Nataše Premudre neautanima Povodom Coming out dana u Zagrebu je otvorena prva (...)

 • Obama: I homoseksualci su domoljubi

  Obama: I homoseksualci su domoljubi

  U govoru koji je održao na gala-večeri najveće skupine za zaštitu prava homseksualaca u SAD-u, Obama je, osim ukidanja zabrane služenja u vojsci deklariranim homoseksualcima, obećao i da će zaustaviti donošenje zakona o obrani braka, kojim se želi zaustaviti priznavanje homoseksualnih brakova u saveznim državama.

 • I on je gej?!!?

  I on je gej?!!?

  Hrvatska je 3. i 4. listopada, bila je zahvaćena misijom agenata i agentica Lavine (www.lavina.com.hr). "Želimo da se ljudi zapitaju jesu li, ako su osobe koje gledaju na TV-u i o kojim uče u školi LGBT, možda pogriješili i oko svojih razmišljanja o homosekusalnosti kad misle da se radi o bolesti ili perverziji." - govori Zoran Dominković o cilju ove misije.

 • Nema pravde za lezbijke

  Nema pravde za lezbijke

  Prevela Višnja Lončarić CAPE TOWN - "Žene ubijaju u zapadnom dijelu Cape Towna" kaže Ndumie Funda. Funda vodi project LulekiSizwe u svojoj (...)

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Iz drugih medija

AEM