Članci s tagom: homoseksualnost

 • Više od 20.000 Izraelaca izrazilo solidarnost s homoseksualcima

  Više od 20.000 Izraelaca izrazilo solidarnost s homoseksualcima

  Više od 20.000 ljudi okupilo se u subotu navečer u Tel Avivu kako bi izrazili solidarnost s homoseksualnom zajednicom, koja je prošli tjedan bila metom napada u kojem su poginule dvije osobe.  Skupu je potporu dao i predsjednik Shimon Peres koji se popeo na podij ukrašen zastavom duginih boja.

 • Homoseksualnost u Indiji konačno dekriminalizirana

  Homoseksualnost u Indiji konačno dekriminalizirana

  Sud u indijskoj prijestolnici New Delhiju donio je presudu kojom dekriminalizira spolni odnos između dvije odrasle osobe istoga spola. U Indiji je punih 148 godina na snazi bio zakon koji istospolne veze opisuje kao "neprirodnu uvredu".

 • 40. OBLJETNICA POBUNE U STONEWALLU I ROĐENJA MODERNOG LGBT POKRETA

  40. OBLJETNICA POBUNE U STONEWALLU I ROĐENJA MODERNOG LGBT POKRETA

  Na današnji dan prije 40 godina, u noći s 27. na 28. lipnja 1969. godine, u klubu Stonewall Inn u New Yorku, lezbijke, gejevi i transrodne osobe pobunile se i ustale protiv institucionalizirane homofobije i transfobije, policijskog nasilja i diskriminacije nad različitostima. I pobijedili su, oslobodili su svoj klub i svoju ulicu. Nastao je tada moderni LGBT pokret i uskoro Povorka ponosa kao znak sjećanja na tu noć.

 • Napad na sudionike gay manifestacije

  Napad na sudionike gay manifestacije

  Osam maskiranih osoba u Ljubljani je napalo sudionike književne večeri na kojoj su nastupali gay-aktivisti i pripadnici udruga za zaštitu spolne različitosti. Incident se dogodio u četvrtak navečer, a nepoznati su napadači uzvikivali parole protiv homoseksualaca.

 • Egzorcizam za gay demona u dječaku

  Egzorcizam za gay demona u dječaku

  Američku je javnost sablaznio video koji prikazuje pripadnike jedne male crkve u Connecticutu kako istjeruju "homoseksualnog demona" iz tijela 16-godišnjeg dječaka koji leži pred njima. "Istrgni mu ga iz vrata!" viče jedna žena. "Izađi, ti homoseksualni demone! Ti duše homoseksualni, smjesta te pozivamo da izađeš pred nas! Popusti svoj stisak, ti Lucifere!"

   

 • Lučin: Nedopustivo je da MUP dozvoli 'antigay' skup koji širi govor mržnje

  Lučin: Nedopustivo je da MUP dozvoli 'antigay' skup koji širi govor mržnje

  - Ako je MUP dao dozvolu za "antigay" skup, to je nedopustivo jer oni šire govor mržnje, pozivaju na rušenje ustavnog poretka i "konačan obračun". Mislimo da bi govor straha i mržnje i sve ono što bi se moglo dogoditi u subotu trebali spriječiti. MUP treba poduzeti mjere i preuzeti odgovornost - poručio je Šime Lučin.

 • Antigay prosvjed nije odobren

  Antigay prosvjed nije odobren

  Načelnik ureda ravnateljstva policije Krunoslav Borovec potvrdio je u razgovoru za nacional.hr kako policija nije odobrila zahtjeve skupine građana za održavanje 'Antigay' prosvjeda. Ovaj se prosvjedni skup, prijavljen od članova mladeži Hrvatske čiste stranke prava i udruge Hrvatski nacionalisti trebao održati u subotu 13. lipnja u Zagrebu, odnosno na isti dan kada je otprije potvrđen 8. Gay Pride. 

 • Draškovićeva najopasnija lokacija za homoseksualce

  Draškovićeva najopasnija lokacija za homoseksualce

  Prema toj karti, sjedište Bad Blue Boysa u Draškovićevoj 23, Glavni kolodvor, Trg bana J. Jelačića i Hatzova ulica kod hotela Sheraton, lokacije su na kojima bi homoseksualci trebali biti najoprezniji jer se upravo na njima događa najviše napada.

 • Pretukli mladiće na izlasku s gay partyja

  Pretukli mladiće na izlasku s gay partyja

  Ako je suditi po batinama koje su dobila dvojica muškaraca vraćajući se u tri sata ujutro s organiziranog gay partyja, očito ima mladića kojima smeta drugačija seksualna orijentacija. Novi je list razgovarao s pretučenim 29-godišnjakom kojeg su zajedno s njegovim prijateljem kukavički s leđa, napali i isprebijali.

 • Harvard otvara katedru za homoseksualnost

  Harvard otvara katedru za homoseksualnost

  Ugledno američko sveučilište Harvard imat će katedru posvećenu studijima o homoseksualcima, lezbijkama i transseksualcima, objavile su osobe odgovorne za tu inicijativu. Odsjek će se zvati po F.O. Matthiessenu, profesoru s Harvarda od dvadesetih do pedesetih godina prošlog stoljeća, koji je počinio samoubojstvo, kako se čini, nakon smrti ljubavnika, umjetnika Russella Cheneya.

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Iz drugih medija

AEM