Članci s tagom: homoseksualnost

 • Koga štiti policija?

  Koga štiti policija?

  Nakon što je na Facebooku pokrenuta grupa čiji su članovi uputili najgore moguće prijetnje homoseksualcima koji bi se u srpnju trebali okupiti u Splitu na Queer partyju, Dnevnik.hr je zanimalo hoće li policija poduzeti ikakve radnje protiv onih koji su uputili takve prijetnje.

 • Policija rastjerala sudionike gay parade u Moskvi

  Policija rastjerala sudionike gay parade u Moskvi

  Ruska policija spriječila održavanje gay parade u Moskvi, rastjerujući aktiviste homoseksualne zajednice koji su na taj način uoči finalne večeri Eurosonga željeli ukazati na kršenje njihovih prava.

 • Skupština države New York odobrila homoseksualni brak

  Skupština države New York odobrila homoseksualni brak

  Skupština američke savezne države New York odobrila je u utorak nacrt zakona kojim se legalizira homoseksualni brak s 89 glasova za i 52 protiv, ali bi taj dokument mogao naići na veće protivljenje u senatu. Pet američkih država dosad je legaliziralo brak između dviju osoba istog spola.

 • Kako reći: Mama, tata, ja sam gay?

  Kako reći: Mama, tata, ja sam gay?

  Iako živimo u vremenu u kojem se političke strukture, organizacije, ali i utjecajni pojedinci vole prsiti izrazima kao što su tolerancija, prihvaćanje različitosti, odsustvo diskriminacije i sl., pojedine skupine društva koje se po nečemu razlikuju od ostalih često su dokaz kako je riječ o praznim frazama, riječima bez značenja i glasno izgovorenim idejama iza kojih ne stoje nikakva djela.

<< < 3 4 5 6 7

Iz drugih medija

AEM