Članci s tagom: ict

 • Prestanite me pretvarati u loše podatke

  Prestanite me pretvarati u loše podatke

  Opet se dogodilo. Neki glupan s algoritmom je odlučio da pripadam određenoj demografskoj zajednici i hrani me s 'bitnim' informacijama. Ali ništa od toga nije 'bitno'.

 • Zora Ball je najmlađa programerka

  Zora Ball je najmlađa programerka

  Maleno programersko čudo Zora Ball trenutno je najmlađa osoba koja je kreirala potpunu verziju igre za mobilne uređaje. Ova prvašica koja pohađa (...)

 • Treba li izvršnoj direktorici Yahoo-a feminizam?

  Treba li izvršnoj direktorici Yahoo-a feminizam?

  Imenovanje Marisse Mayer izvršnom direktoricom Yahoo -a izazvalo je rasprave u poslovnom svijetu i svijetu tehnologije, a njezine izjave o feminizmu i (...)

 • Iako na svim hrvatskim sveučilištima studentice čine većinu diplomiranih, na ICT studijima ih ima tek 16%

  Iako na svim hrvatskim sveučilištima studentice čine većinu diplomiranih, na ICT studijima ih ima tek 16%

  Udruga CESI i zajednica Girl Geek Dinners Hrvatska u okviru "Europskog tjedna ICT zanimanja i digitalnih kompetencija", koji se ovaj tjedan obilježava u čak 35 zemalja u Europi, održale su jučer radionicu pod nazivom "Žene i ICT – zašto se odlučiti za karijeru u ICT sektoru?". Svrha radionice bila je razbiti društvene stereotipe o IT zaposlenjima kao tradicionalno muškim zanimanjima te donijeti preporuke za djelovanje kako bi se povećao broj djevojaka i žena koje se odlučuju za karijeru u IT-u.

 • Algebrine stipendije namijenjene i ženama iznad 40 godina

  Algebrine stipendije namijenjene i ženama iznad 40 godina

  Mladi do 25 godina, žene iznad 40 godina, nezaposleni i poduzetnici početnici mogu konkurirati za vrijedne stipendije za informatičko i poslovno obrazovanje u sklopu novog ciklusa programa "Put do boljeg radnog mjesta". Algebra i partneri projekta dosad su u sklopu ove inicijative podijelili stipendije ukupne vrijednosti veće od 2 milijuna kuna, a ove će godine u suradnji s portalom MojPosao po prvi puta organizirati i besplatnu radionicu o korištenju novih medija i društvenih mreža za pronalaženje boljeg posla.

 • Hrvatska Girl Geek Večera

  Hrvatska Girl Geek Večera

   U Zagrebu se 30. studenog organiziralo prvo neformalno druženje hrvatskih geek djevojaka. Organizacije se prihvatila Bojana Mandić, koja je osnivačica Girl Geek Dinners Hrvatska. Crvena boja bila je obavezna za sve geekete  koje su se okupile na prvoj girl geek večeri u Hrvatskoj. U opuštenoj atmosferi mogle su razmijeniti nova iskustva, konačno se upoznati u stvarnosti i uživati u druženju.

 • IBM imenovao je prvi put ženu za predsjednicu uprave

  IBM imenovao je prvi put ženu za predsjednicu uprave

  Virginia Rometty, trenutačno je viša potpredsjednica, a funkciju predsjednice uprave preuzet će od sadašnjeg predsjednika Sama Palmisanoa u siječnju iduće godine. Palmisano je na vrhu kompanije još od 2002. godine. Oboje ovih visokopozicioniranih direktora pomogli su IBM-u kako u prodaji osobnih računala tako i u prodaji softvera i suluga. Rometty ima 54 godine i poznata je pod nadimkom Ginni.

 • Na upravljačkim pozicijama samo 28% žena

  Na upravljačkim pozicijama samo 28% žena

  U sektoru informacijske i telekomunikacijske tehnologije u Hrvatskoj zaposleno je 34 posto žena, od kojih 64 posto u dobi od 31 do 50 godina, a pritom je 28 posto žena na upravljačkim pozicijama, za razliku od 15 posto na razini ukupnog gospodarstva. Rezultati istraživanja o sudjelovanju žena u hrvatskom ICT sektoru pokazuju da se kao prepreka aktivnijem sudjelovanju žena u ICT sektoru prepoznaje percepcija da su ta zanimanja tradicionalno muška. Da bi te brojke bile veće, potrebno je učiniti dodatne napore na promociji ICT industrije i tehnologije.

 • Žene, kupite računala

  Cijeli se dan na Otvorenom radiju vrti reklama za Mikronis, a vezano uz njihovu akciju glede prodaje računala. Da, da, vrte se reklame svaki dan, i ne bi to bilo ništa (...)

 • Gay velikan

  Gay velikan

  "He was a man and a friend always He stuck with me in the hard old days" Tom Paxton: "My Rambling Boy" Ove (...)

1 2 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM