Članci s tagom: igracke

 • Barbie, nezdrava prijateljica iz djetinjstva

  Barbie, nezdrava prijateljica iz djetinjstva

  Brend Barbie jedan je od vjerojatno najpoznatijih brendova uopće. Velika je vjerojatnost da je svaka od nas ili barem gotovo svaka, imala svoj primjerak Barbie lutke, (...)

 • LEGO i rodni stereotipi u njihovim proizvodima

  LEGO i rodni stereotipi u njihovim proizvodima

  Prije nekoliko tjedana nekolicina aktivistkinje pokreta SPARK (aktivistički pokret koji želi stati na kraj seksualizaciji žena i djevojaka u medijima) uputila se (...)

 • Male princeze u visokim potpeticama

  Male princeze u visokim potpeticama

  - osvrt na knjigu Peggy Orenstein Cinderella Ate My Daughter. Dispatches from the Front Lines of the New Girlie-Girl Culture (izdavač: Harper Collins, New York.

 • Zbogom ružičastom!

  Zbogom ružičastom!

  Dvije sestre natjerale su proizvođače i prodavače igračaka da preispitaju vlastite stavove o tome koje su boje ´prikladne´ za dječake a koje za djevojčice.

 • Predbožićne dileme pri kupovini igračaka

  Predbožićne dileme pri kupovini igračaka

  Prevela Nada Kujundžić Teško da biste mogli odrediti spol mog djeteta isključivo na temelju njegovih igračaka. Impresivna kolekcija ovog petogodišnjaka (...)

 • PinkStinks ili zašto sve mamine/tatine princeze moraju nositi ružičasto?

  PinkStinks ili zašto sve mamine/tatine princeze moraju nositi ružičasto?

  PinkStinks stranica za roditelje i sve koji se bave djecom, a i ima za cilj prikupiti podršku, potaknuti raspravu i konačno pokrenuti tu podršku kako bi se utjecalo na trgovce i medije s cilje promicanja važnosti pozitivnih rodnih uloga za djevojčice.
   

<< < 1 2

Stup srama

Iz drugih medija

AEM