Članci s tagom: internet

 • Rodni nesrazmjer u u korištenju Interneta šteti globalnoj ekonomiji

  Rodni nesrazmjer u u korištenju Interneta šteti globalnoj ekonomiji

  Rodni nesrazmjer u u korištenju Interneta šteti globalnoj ekonomiji te milijunima žena, naglašava novoobjavljena studija. Prema izvješću nazvanom 'Žene i Mreža' , (...)

 • Uvrede, klevete i sramoćenje na internetu postaju kazneno djelo

  Uvrede, klevete i sramoćenje na internetu postaju kazneno djelo

  Prema izmijenjenom Kaznenom zakonu koji se počeo primjenjivati s prvim danom 2013. godine, računalni sustavi i internet uvršteni su u kazneno djelo govora mržnje.

 • Informacijske tehnologije u obrani demokracije i ljudskih prava

  Informacijske tehnologije u obrani demokracije i ljudskih prava

  U sklopu sajma Inforestart, 10. studenog održana je javna tribina na temu informacijskih tehnologija i kako one pomažu u obrani demokracije i ljudskih prava. Gosti izlagači bili su Vjeran Piršić, Tomislav Medak i Radoslav Dejanović. Tematiziralo se korištenje informacijskih tehnologija na primjeru pokreta "Prava na grad". Također je prikazano kako su moderne tehnologije pomogle su u bojkotu cenzure na HTV-u vezano za akcije protiv projekta "Družba Adria".

 • O novim medijima učimo u hodu

  O novim medijima učimo u hodu

  Konferenciju o novim medijima pod nazivom 1. Cyber Conference , u četvrtak, 19.svibnja, 2011., organizirali su studenti/ce Fakulteta političkih znanosti u (...)

 • Forum za upravljanje Internetom i ženska prava

  Forum za upravljanje Internetom i ženska prava

  Razvoj Interneta, koji neprestano pomiče granice kontrole, doveo je do potrebe da se pažnja usmjeri na pitanje "upravljanja Internetom", što je i UN prepoznao vrlo važnim, te organizirao 2006. Prvi Forum za upravljanje Internetom (Internet Governance Forum), kako bi se odredile uloge, pravila, norme i principi smjera razvoja kakvog bi Internet trebao imati.

 • Novi on-line magazin

  Novi on-line magazin

  Na web stranici Ženskog informativno-dokumentacionog centra možete pronaći prvi broj
  novog on-line magazina "3M magazin". Magazin je posvecen kvalitativnim i kvantitativnim analizama sadržaja medija u Srbiji.

 • Kandidatkinje online

  Kandidatkinje online

  Pronašle smo tri nove Facebook grupe kandidatkinja za gradonačelnice: Romanu Semenić za gradonačelnicu Svete Nedjelje Anu Krušlin za Gradonačelnicu (...)

 • Facebook grupa Vesne Buterin

  Facebook grupa Vesne Buterin

  HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Rijeke otvorila je svoju Facebook grupu VESNA BUTERIN - Buduća gradonačelnica Grada Rijeke . Prenosimo uvod: (...)

 • Virtualne kampanje

  Virtualne kampanje

  Kako se kampanja zahuktava, tako je i sve više kandidatkinja u virtualnom prostoru. SDP-ova kandidatkinja za sisačko-moslavačku županicu pokrenula (...)

 • Žene u EU

  Žene u EU

  Povodom Međunarodnog dana žena statistički ured Europske unije Eurostat objavio je podatke o broju žena u Europskoj uniji, njihovoj starosti, razlikama u plaći između žena i muškaraca, broju žena na fakultetima i u određenim zanimanjima, broju žena koje koriste internet i brojne druge podatke vezane uz razlike među spolovima u EU.

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Iz drugih medija

AEM