Članci s tagom: iran

 • Tko ne želi zaustaviti nasilje nad ženama?

  Tko ne želi zaustaviti nasilje nad ženama?

  Ne postoji puno stvari oko kojih se Vatikan i Muslimansko bratstvo slažu, ali jedna od njih jest da drže žene na 'njihovom mjestu'. Pod izlikom kulture, (...)

 • Vatikan, Iran, Rusija, Egipat i Sudan protiv deklaracije UN-a u kojoj se osuđuje nasilje nad ženama

  Vatikan, Iran, Rusija, Egipat i Sudan protiv deklaracije UN-a u kojoj se osuđuje nasilje nad ženama

  Vatikan, Iran i Rusija nastavili su u petak s protivljenjem nacrtu deklaracije Ujedinjenih nacija u kojem se osuđuje nasilje nad ženama zbog pasusa o religiji, (...)

 • Raste broj nevjenčanih parova u Iranu

  Raste broj nevjenčanih parova u Iranu

  Šerijatsko pravo, koje je na snazi u Iranu, zabranjuje parovima da žive zajedno nevjenčani. No unatoč tome sve više muškaraca i žena se odlučuje za zajednički život (...)

 • Iranske zatočenice savjesti

  Iranske zatočenice savjesti

  O teškom položaju iranskih političkih zatvorenica već je bilo govora u javnosti no sada, kada je poznat identitet većine žena koje su zbog nenasilnog aktivizma - (...)

 • "Progon iz Irana za mene je jednak smrti"

  "Progon iz Irana za mene je jednak smrti"

  U siječnju ove godine roditelje prognane iranske glumice Golshifteh Farahani u njenom stanu u Teheranu telefonski je kontaktirao (...)

 • Ljutnja zbog iranske zabrane studiranja ženama

  Ljutnja zbog iranske zabrane studiranja ženama

  Studenticama u Iranu zabranjeno je pohađanje više od 70 sveučilišnih programa službeno odobrenim činom spolne diskriminacije za koju kritičari kažu da je usmjerena (...)

 • Iranska policija propagiranjem 'morala' hapsila žene u kafićima

  Iranska policija propagiranjem 'morala' hapsila žene u kafićima

  Iranska policija je prošloga vikenda zatvorila desetke kafića i restorana zbog državno 'nemoralnog' ponašanja, uhitivši žene koje krše islamski moralni kodeks.

 • Objavljena studija o stravičnim progonima gejeva i lezbijki u Iranu

  Objavljena studija o stravičnim progonima gejeva i lezbijki u Iranu

  Iran uporno ugnjetava LGBT populaciju, koja je izložena strašnim kaznama, maltretiranju i riziku od samoubojstva. Zaključak je to prvog cjelovitog izvješća o iranskoj (...)

 • Sramotna uhićenja žena u Iranu

  Sramotna uhićenja žena u Iranu

  Kako prenosi Detusche Welle šest aktivistkinja za ljudska prava uhićeno je u posljednjih nekoliko tjedana u Iranu. To su: Pegah Ahangarani, glumica, Mayram Majd, fotoreporterka, Mahnaz Mohammadi, redateljica, Zahra Yazdani, novinarka te aktivistice Maryam Bahraman i Mansoureh Benkish.

 • Iranskoj blogerici prijeti smrtna kazna

  Iranskoj blogerici prijeti smrtna kazna

  U subotu bi konačno trebalo da počne suđenje Šivi Nazar Ahari koja se već mesecima nalazi u teheranskom zatvoru zbog svojih aktivnosti u zaštiti ljudskih prava. U najgorem slučaju, Šiva će možda biti osuđena na smrt. Aharijeva je optužena da je zajedno sa svojom organizacijom, Komitetom izveštača o ljudskim pravima, sarađivala sa marksističkom grupom koja se zalaže za svrgavanje Islamske republike. Kao urednica sajta ove organizacije izveštavala je o kršenjima ljudskih prava u Iranu i posebno se zalagala za prava zatvorenika, izbeglica i žena i dece.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM