Članci s tagom: iran

 • Uhićene iranske aktivistice

  Uhićene iranske aktivistice

   Najmanje 33 iranske aktivistice uhićene su u nedjelju tijekom mirnog prosvjeda u Teheranu. Aktivistice su pripadnice skupine Ožalošćene majke, koja je osnovana nakon javnih proglasa o smrti Nede Agha-Soltan prošlog ljeta. Pripadnice skupine su majke ubijenih, uhićenih i nestalih posvjednika/ica.

 • Prva iranska ministrica

  Prva iranska ministrica

  IRANSKI parlament podržao je prijedlog za imenovanje prve žene na mjestu ministrice u 30-godišnjoj povijesti Islamske republike. Marzieh Vahid Dastjerdi je bila jedna od triju nominiranih žena za ministarska mjesta, ali je samo ona i potvrđena kao ministrica zdravstva. Druge dvije kandidatkinje su odbijene.

 • Iranska aktivistica i odvjetnica Shadi Sadr puštena iz zatvora

  Iranska aktivistica i odvjetnica Shadi Sadr puštena iz zatvora

  Mreža "Žene koje žive pod muslimanskim zakonima" (WLUML) objavila je vijest da je aktivistica za ženska prava Shadi Sadr puštena iz zatvora 28. srpnja, nakon što je naprasno uhićena u Teheranu

 • Neda je bila tračak svjetla

  Neda je bila tračak svjetla

  Pokopana je brzo i bez previše buke, nazvali su je Anđeo Irana, a postala je simbol slobode iranskoga naroda. Njeno je ime Neda Agha-Soltan, a život joj se ugasio u subotu kada ju je pogodio pripadnik iranske milicije. Gađao je ravno u srce, metak je eksplodirao u prsima.

<< < 1 2 3 4 5

Iz drugih medija

AEM