Članci s tagom: islam

 • Tko relativizira nasilje nad ženama? O nama i Drugima

  Tko relativizira nasilje nad ženama? O nama i Drugima

  Prilog na početku prošlotjedne emisije " Otvoreno " na temu promjena politika europskih država prema izbjegličkoj krizi (19. 1. 2016. HRT1) završava rečenicom: "Čini (...)

 • Rodni studiji na Sveučilištu u Kabulu

  Rodni studiji na Sveučilištu u Kabulu

  Skupina afganistanskih studentica i studenata okupila se na kampusu na kabulskom sveučilištu ovog tjedna kako bi započela neočekivani studij – prvi diplomski (...)

 • Ja sam Iračanka i feministkinja. Zašto je to tako teško shvatiti?

  Ja sam Iračanka i feministkinja. Zašto je to tako teško shvatiti?

  "Stajati iza sebe, činiti ono što želim i pomagati drugim ženama – moj je način borbe protiv kulturalnih i rodnih stereotipa", odgovorila je Sarah Ahya na (...)

 • Ženska nogometna revolucija u Iranu

  Ženska nogometna revolucija u Iranu

  U državi u kojoj je ženama zabranjeno doći na nogometnu utakmicu, ovaj sport je sve popularniji među djevojkama; djelomično zahvaljujući jednoj iranskoj Amerikanki.

 • Islam i feminizam nisu u sukobu

  Islam i feminizam nisu u sukobu

  Mariju Ulfah Ansor upoznala sam jednog sparnog dana u Jakarti. Bilo je to krajem 2002. godine i upravo sam stigla u Indoneziju kako bih proučavala ženski aktivizam (...)

 • Oprezno zauzmite stav

  Oprezno zauzmite stav

  Veliki broj novinara ubijen je iz neposredne blizine u prostorijama Charlie Hebdoa od strane kretena koji su mlatarali nečim nalik na mitraljeze.

 • Iranska politika nošenja hidžaba

  Iranska politika nošenja hidžaba

  Tumačenje i provedba mnogih aspekata islamskog zakona problematični su, a za Iranke predstavljaju vječitu borbu, naročito kada je riječ o zakonski propisanom nošenju (...)

 • Erdogan: Žene i muškarci ne mogu biti jednaki!

  Erdogan: Žene i muškarci ne mogu biti jednaki!

  Turski konzervativni predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako žene prirodno ne mogu biti ravnopravne s muškarcima. Erdogan je otvoreno kritizirao (...)

 • Vjerom nadahnuta borba protiv diskriminacije

  Vjerom nadahnuta borba protiv diskriminacije

  Islamske feministkinje prihvaćaju vlastitu vjeru, kulturu i tradicije istovremeno se zalažući za zakonske reforme i interpretacije koje će odražavati suvremenije (...)

 • Iranski prosvjedi zbog napada kiselinom na žene

  Iranski prosvjedi zbog napada kiselinom na žene

  Preko tisuću Iranaca i Iranki izašlo je u srijedu na ulice iranskog grada Isfahana nakon što su četiri žene zalivene kiselinom, navodno zato što nisu nosile veo.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM