Članci s tagom: izlozba

 • Otvorena izložba "Žene u ruralnom razvoju Republike Hrvatske"

  Otvorena izložba "Žene u ruralnom razvoju Republike Hrvatske"

  Dana 26. studenog Hrvatska etno kuća "Materina priča" otvorila je svoja vrata kako bi posjetiteljima i posjetiteljicama predstavila izložbu fotografija "Žene u (...)

 • Otvorena izložba 'Peace in media 360°'

  Otvorena izložba 'Peace in media 360°'

  U Knjižari Matice hrvatske postavljena je putujuća izložba fotografija Peace in Media 360 ° , koju (...)

 • Žensko naslijeđe - doprinos jednakosti u kulturi

  Žensko naslijeđe - doprinos jednakosti u kulturi

  U Zagrebu je 16. listopada, u galeriji Nova, otvorena izložba simboličnog naziva MIRAZ, u sklopu projekta 'Žensko naslijeđe - doprinos jednakosti u kulturi' čiji (...)

 • Zoomirajmo ravnopravnost

  Zoomirajmo ravnopravnost

  Izložba Zoomirajmo ravnopravnos t dio je projekta udruge CESI Muškarci i rodna ravnopravnost u Hrvatskoj s ciljem senzibilizacije uključivanja (...)

 • Doprinosi ženskog iskustva

  Doprinosi ženskog iskustva

  Međunarodna putujuća izložba Miraz Centra za savremenu umetnost iz Sarajeva , nakon proljetne prezentacije u Muzeju suvremen umjetnosti Metelkova , nastavlja (...)

 • Žene bojkotiraju izložbu za žene

  Žene bojkotiraju izložbu za žene

  Izložba Only Women Women Only (OWWO) otvorena je isključivo posjetiteljicama , te (...)

 • Ah ti kućanski poslovi ili povijest domaćinstva

  Ah ti kućanski poslovi ili povijest domaćinstva

  Osim modernizacije kućanskih aparata i interijera, izložba 'Ah, ti kućanski poslovi' cinično podsjeća da se unutar marketinške prezentacije privatne sfere doma malo toga promijenilo, odnosno unaprijedilo.Kao i u nostalgičnim vremenima s kraja 19. do sedamdesetih godina 20. stoljeća koje izložba prezentira, i danas je jasno vidljiv odnos moći unutar područja rada gdje se kućanski poslovi uglavnom smatraju ženskom brigom i ne nužno cijenjenim radom.

 • Magnum 365 ili zašto su dlake na prsima oznaka muževnosti

  Magnum 365 ili zašto su dlake na prsima oznaka muževnosti

  U sklopu projekta "Oni dolaze" u Galeriji SC na Noć muzeja otvorena je izložba "Magnum 365" Luke Hrgovića i Duje Medića. Dvojica mladih umjetnika kritiziraju razvoj muške golotinje i estetske standarde. Naslove izložbe Magnum 365 sugerira, pištolj Magnum kao muškarčevu najdražu igračku.

 • Želim natjerati ljude da se zagledaju u fotografije i da razmišljaju

  Želim natjerati ljude da se zagledaju u fotografije i da razmišljaju

  Fotografsko istraživanje sadomazohističke scene u New Yorku zagrebačkog fotografa s newyorškom adresom Hrvoja Slovenca nagrađeno je kao najbolji (...)

 • Zgodne žene spašavaju stvar

  Zgodne žene spašavaju stvar

  "Zgodne žene spašavaju stvar" naziv je izložbe postavljene u galeriji "Marisall".  U utorak, 19.4.2011. autorica radova Helena Janečić predstavila je javnosti opus slika u kojima koristi motive iz main-stream stripa. Superjunakinje poput Wonder Woman u slikovnom izričaju mlade umjetnice vode subjekt do konačnog prihvaćanja LGBTQ kulture. Izložba ostaje otvorena do 3.5.2011.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM