Članci s tagom: judith-reisman

 • Moralnom panikom protiv cjelovitog odgoja djece i mladih

  Moralnom panikom protiv cjelovitog odgoja djece i mladih

  Jačanje neokonzervativnog diskursa u hrvatskom društvenom kontekstu vidljivo je u brojnim aspektima društvenog i političkog života, a ono što je za hrvatske (...)

 • Želimo bolje razumjeti ljudsku seksualnost

  Želimo bolje razumjeti ljudsku seksualnost

  Judtih Reisman nalazi se na desetodnevnoj turneji po Hrvatskoj tijekom koje iznosi niz optužba na račin Kinsey instituta. Stoga smo razgovarale s Jennifer Bass, (...)

 • Cirkus je stigao u naš grad

  Cirkus je stigao u naš grad

  Ugodna mediteranska klima i gostoljubivost klerikalne fundamentalističke desnice namamila je Judith Reisman u novi desetodnevni posjet Hrvatskoj.

 • Studenti i studentice Medicine protiv predavanja Judith Reisman

  Studenti i studentice Medicine protiv predavanja Judith Reisman

  Nakon što se prošle godine dogodilo da su studenti i studentice na zagrebačkom Medicinskom fakultetu aplaudirali predavanju kontroverzne pseudoznanstvenice Judith (...)

 • Vigilare u žestokom napadu na Queer Zagreb: 'Ukinite im financiranje!'

  Vigilare u žestokom napadu na Queer Zagreb: 'Ukinite im financiranje!'

  Udruga Vigilare, koja je široj javnosti postala poznata zbog ugošćivanja kontroverzne Judith Reisman, zatrpala je hrvatske institucije pismom u kojem traže da se (...)

 • Kolateralna žrtva javne rasprave

  Kolateralna žrtva javne rasprave

  Otvoreno pismo potpore mladih znanstvenika/ica i asistenata/ica profesoru Aleksandru Štulhoferu prenosimo u cijelosti: Kao osvrt na pokušaje znanstvenog i (...)

 • Upalimo klimu

  Upalimo klimu

  Nakon najprije odgođene prve press konferencije, nakon primjerenog dočeka i ispraćaja Judith Reisman na Fakultetu političkih znanosti, nakon potpunog debakla u (...)

 • Reisman će otići, ali oni ostaju

  Reisman će otići, ali oni ostaju

  Danas je Judith Reisman sa svojim suradnikom Timothyem Tateom gostovala u Hrvatskom saboru na poziv Kluba zastupnika HDZ-a . Bio je to jedan tužan skup.

 • Judith Reisman u Hrvatskom saboru

  Judith Reisman u Hrvatskom saboru

  GRAĐANSKA inicijativa Glas razuma - Pokret za sekularnu Hrvatska , udruge David , Protagora , Centar za građansku hrabrost i inicijative Građanska (...)

 • O dr. Kinseyu

  O dr. Kinseyu

  Alfred C. Kinsey rođen je u Hobokenu, New Jersey, 23. lipnja 1894. Umro je 25. kolovoza 1956. g. u Bloomingtonu, Indiana. Magistrirao je biologiju i psihologiju (...)

Iz drugih medija

AEM