Članci s tagom: kandidatkinje

 • Ravnopravne! Sudjelovanje žena u odlučivanju na lokalnoj razini

  Ravnopravne! Sudjelovanje žena u odlučivanju na lokalnoj razini

  U Hrvatskoj imamo samo jednu županicu od ukupno 20 biranih župana, šest gradonačelnica od 127 biranih gradonačelnika i 21 načelnicu od 429 načelničkih mjesta, dok je u (...)

 • Koja(e) će laburistkinja(e) sjesti u saborske klupe?

  Koja(e) će laburistkinja(e) sjesti u saborske klupe?

  Od parlamentarnih stranaka Laburisti su kandidirali najviše žena te su jedini koji su dostigli opći prosjek od 35% kandidiranih žena. No, ako je za vjerovati anketama, među njima nema puno onih koje bi mogle ući u Sabor. Jedina žena koja je prva na laburističkim listama je Nensi Tireli, dok su još tri žene na drugim mjestima lista. Libela vam predstavlja najviše pozicionirane laburistkinje.

 • Saborske klupe - tako blizu, a tako daleko

  Saborske klupe - tako blizu, a tako daleko

  Među kandidatkinjama HDZ-a dosta je novih lica nepoznatih na nacionalnoj razini, ali i ponekih iskusnih veteranki lokalne politike. Do starih saborskih zastupnica koje su se našle i na ovogodišnjim listama možete pronaći ovdje, a u nastavku vam ukratko predstavljamo one koje bi se u saborskim foteljama mogle naći po prvi put.

 • Žene Kukuriku koalicije blizu su saborskih klupa

  Žene Kukuriku koalicije blizu su saborskih klupa

  Kukuriku koalicija kandidirala je 30% žena. Na njihovim se listama našao niz kandidatkinja koje su bile saborske zastupnice u prošlom mandatu. Njih smo već predstavljale kao zastupnice te sve informacije o njima možete pronaći ovdje! Redom predstavljamo one kandidatkinje koje do sada nisu imale čast sjediti u Hrvatskom saboru.

 • Liberalke na putu za Sabor?!

  Liberalke na putu za Sabor?!

  HSLS kandidirao je 28% žena te ima dvije žene koje su prve na listama u svojim izbornim jedinicama - Lindu Rossini Gajšak u sedmoj i Ljiljanu Vidučić u desetoj izbornoj jedinici. Uz njih predstavljamo vam još tri žene koje se nalaze na visokim pozicijama - Dianu Peckaj Vuković, novinarku, spisateljicu i scenaristicu poznatih tele novela, Ružicu Vidaković te Anitu Štimac Rako.

 • Od lokalne samouprave do Sabora

  Od lokalne samouprave do Sabora

  Hrvatska seljačka stranka na svojim izbornim listama ima 26% žena. Libela vam predstavlja njih 8 koje se nalaze na relativno visokim mjestima HSS-ovih lista. Široj javnosti je svakako najpoznatija Marijana Petir, a uz nju tu su još između ostalih prva hrvatska županica Vlasta Hubicki, bivša dubrovačko-neretvanska županica Mira Buconić, predsjednica skupštine Zadarske županije Irena Devčić Buzov.

<< < 1 2

Stup srama

Iz drugih medija

AEM