Članci s tagom: kapitalizam

 • "Smotra visokog rizika"

  "Smotra visokog rizika"

  Prošlog tjedna u Londonu su organizirani prosvjedi protiv nadolazećeg summita G8 koji se održava 17. i 18. lipnja u Sjevernoj Irskoj. Poznata je činjenica da se (...)

 • Antikapitalistički prosvjed u Londonu

  Antikapitalistički prosvjed u Londonu

  Britanska policija jučer je nasilno razbila skvot u Londonu koji je uspostavljen u sklopu prosvjeda antiglobalista povodom sastanka G8. Skvoteri su se (...)

 • U digitalnoj ekonomiji uskoro ćemo svi raditi besplatno!

  U digitalnoj ekonomiji uskoro ćemo svi raditi besplatno!

  Digitalna ekonomija radi kao sofisticiran X faktor: neki će uspjeti, ali većina neće – a pravi gubitnik je zapravo je društvo. Ne morate provjeravati (...)

 • Sredstva za reprodukciju

  Sredstva za reprodukciju

  Kao feministička aktivistkinja, spisateljica i profesorica, Silvia Federici potiče i inspirira studentice i studente svih uzrasta da se bore za oslobođenja žena i svih (...)

 • Queer izvan svoja četiri zida

  Queer izvan svoja četiri zida

  U sklopu šestog Subversive Film Festivala uključen je i popratni program nazvan Queer izvan svoja četiri zida , ostvaren u suradnji s Queer Zagrebom.

 • Filozofija i otpor u krizi: Grčka i budućnost Europe

  Filozofija i otpor u krizi: Grčka i budućnost Europe

  U sklopu šestog Subversive Festivala, održano je predavanje Costasa Douzinasa, profesora prava i ravnatelja za humanističke znanosti Birkbeck na Sveučilištu u Londonu (...)

 • Dan otpora, a ne odmora!

  Dan otpora, a ne odmora!

  U ponedjeljak, 29. travnja, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održana je tribina pod nazivom 1. maj – prošlost i budućnost otpora , koju je organizirao (...)

 • Zašto žene ne mogu imati sve?

  Zašto žene ne mogu imati sve?

  Anne-Marie Slaughter , govornica, spisateljica, aktivistkinja za ženska prava, a donedavno i upraviteljica poslovne politike u State Departmentu napisala je (...)

 • 'Žene u kapitalizmu ne mogu dobiti važna socijalna prava'

  'Žene u kapitalizmu ne mogu dobiti važna socijalna prava'

  Lilijana Burcar je profesorica, publicistkinja i aktivistkinja koja se u svom istraživačko-teorijskom radu bavi feminističkom, postkolonijalnom i neokolonijalnom (...)

 • Žižek najavljuje smrt kapitalizma

  Žižek najavljuje smrt kapitalizma

  Nije ovo ni prvi ni posljednji put da ljudi dođu u period postojanja koji se čini kao sam kraj vremena, odbrojavanje mjeseci, tjedana ili dana koji su ostali (...)

Iz drugih medija

AEM