Članci s tagom: kazaliste

 • Hrvatskom predstavom otvoren Queer New York festival

  Hrvatskom predstavom otvoren Queer New York festival

  U srijedu je otvoreno treće izdanje Queer New York festivala , kojeg organizira hrvatska udruga Domino. Riječ je o festivalu koji propituje pitanja drugačijosti (...)

 • Treba li zapaliti Sadea? U ovom slučaju - da!

  Treba li zapaliti Sadea? U ovom slučaju - da!

  U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku (Rijeka) praizvedena je politička porno oda tranziciji Coito ergo sum (po Markizu de Sadeu: Filozofija u budoaru (...)

 • Rijeka ne cenzurira: 'Fine mrtve djevojke' našle novi dom?

  Rijeka ne cenzurira: 'Fine mrtve djevojke' našle novi dom?

  Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić usred snježnog kaosa, koji je okovao hrvatsku metropolu, naredio hitno uklanjanje plakata za predstavu (...)

 • Ovo ne mogu prešutit' ili zašto je Darko Stazić sinja kukavica?

  Ovo ne mogu prešutit' ili zašto je Darko Stazić sinja kukavica?

  Revoltirana zbivanjima u Zagrebu posljednjih dana, jedna čitateljica nam je napisala i poslala tekst o sramotnom činu cenzure plakata za kazališnu predstavu Fine (...)

 • Jadne žive radnice i fine mrtve djevojke ili o ravnopravnosti na hrvatski katolički način

  Jadne žive radnice i fine mrtve djevojke ili o ravnopravnosti na hrvatski katolički način

  Udruga B.a.B.e. reagirala je na promociju katoličkih vrijednosti koje gledamo ovih dana u hrvatskom društvu. Njihovo priopćenje prenosimo u cjelini: (...)

 • Fino mrtvo kazalište

  Fino mrtvo kazalište

  Na dan kada se u Zagrebu i Splitu održavaju prosvjedni skupovi, čiji je cilj stati u obranu zdravstvenog odgoja – " Skup razuma ", Jutarnji list (...)

 • Biti ono što jesi

  Biti ono što jesi

  Marinella piše o svom sudjelovanju u predstavi U cipelama mog roda Da sam u "cipelama mog roda", nosila bih štikle. Ali ih ne nosim.

 • Baba Jaga je snijela jaje

  Baba Jaga je snijela jaje

  'Baba Jaga ispunila očekivanja', 'Očekivana uspješnica pod vedrim nebom', 'Izvrsne glumice u Buljanovoj adaptaciji Dubravke Ugrešić' ili 'Ambijentalni kazališni žanrovski koktel' samo su neki od naslova kojima je u medijima popraćena praizvedba predstave 'Baba Jaga je snijela jaje' Dubravke Ugrešić u adaptaciji Ivora Martinića i u režiji Ivice Buljana.

 • GLUMOM PROTIV NETOLERANCIJE

  GLUMOM PROTIV NETOLERANCIJE

  "Ako tražite definiciju glume, reći ću vam da je najbolja gluma kad ništa ne glumiš." Odaslati poruku tolerancije i prihvaćanja putem glume, (...)

 • Bez rampe-STOP nasilju nad ženama

  Bez rampe-STOP nasilju nad ženama

  U Muzeju suvremene umjetnosti je u srijedu 20. travnja održana još jedna u nizu brojnih predstava Vagininih monologa.  Riječ VAGINA se u predstavi spominje 118 puta. Svakim od tih 118 puta je pokazano koliko nam je neobično čuti tu riječ: VAGINA, kakvu nelagodu ta riječ izaziva, čak i u nama ženama unatoč tomu što je ona dio nas.

<< < 1 2 3 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM