Članci s tagom: kazna

 • Stranke i političari na Stupu srama

  Stranke i političari na Stupu srama

  Javna akcija Stup srama, kojom se htjelo upozoriti na nedovoljnu zastupljenost žena na kandidacijskim listama, održana je danas u centru Zagreba.

 • Srbija usvojila strogi zakon protiv pedofilije

  Srbija usvojila strogi zakon protiv pedofilije

  Skupština Srbije usvojila je Marijin zakon kojim je predviđeno da kazneno djelo pedofilije ne zastarijeva, a za pedofile se uvodi i policijski nadzor.

 • Pet godina zatvora za transparent

  Pet godina zatvora za transparent

  Još je jedna studentica koja je sudjelovala u prosvjedima za besplatno obrazovanje u Turskoj, osuđena zbog "širenja terorističke propagande" (...)

 • Ja sam bila povrijeđena, ali moja čast nije

  Ja sam bila povrijeđena, ali moja čast nije

  Prije trideset i dvije godine, kada sam imala 17 godina i živjela u Bombayju, grupno sam silovana te umalo ubijena. Tri godine kasnije, revoltirana šutnjom i (...)

 • Studentica optužena za terorizam zbog antikapitalističkih stajališta?

  Studentica optužena za terorizam zbog antikapitalističkih stajališta?

  Tursko državno odvjetništvo je na sudu u Bursi za 21-godišnju studenticu iz Liona, Sevil Sevimli , zatražilo 21 godinu zatvora zbog 'počinjenja kaznenog djela (...)

 • Nema milosti za Pussy Riot

  Nema milosti za Pussy Riot

  Ruski sud odbio je zahtjev Marije Aljohine , članice Pussy Riota da ostatak zatvorske kazne na koju je nedavno osuđena, izdrži kada njezin sin napuni 14 (...)

 • Kažnjen s 5.000 kuna zbog govora mržnje na internetu

  Kažnjen s 5.000 kuna zbog govora mržnje na internetu

  Jedan Splićanin je kažnjen s 5.000 kuna zbog uvredljivog i prijetećeg komentara na internetskom forumu u ožujku prošle godine. Naime, 43-godišnjak je pod nickom (...)

 • Novi slučaj grupnog silovanja u Indiji

  Novi slučaj grupnog silovanja u Indiji

  Petorica osumnjičenih za silovanje i ubojstvo 23-godišnje indijske studentice pojavili su se pred sudom., gdje će biti pročitane optužnice protiv njih.

 • Jedna riječ: silovanje

  Jedna riječ: silovanje

  Za početak je potrebno napomenuti da ne postoji, i da nikako ne smijemo uvoditi razgraničenje između dobrog (pozitivnog) i lošeg (negativnog) nasilja.

 • Počelo suđenje u Delhiju

  Počelo suđenje u Delhiju

  Petorica optuženih u dobi od 19 do 35 godina optuženi su za silovanje, otmicu i ubojstvo, a ako se proglase krivima mogli bi biti osuđeni i na smrtnu kaznu.

<< < 1 2 3 4 > >>

Iz drugih medija

AEM