Članci s tagom: knjizevnost

 • Kroasan od čokolade

  Kroasan od čokolade

  Ivana Perić započela je pisati ponešto drugačije komentare za našu rubriku Sa stavom . Iako su teme one kojima se i inače na ovom mjestu bavimo, ovi komentari su (...)

 • Marija Jurić Zagorka kao proto-SF spisateljica

  Marija Jurić Zagorka kao proto-SF spisateljica

  Za one koji to još nisu čuli, Noć Muzeja 2015 tematski je posvećena otkrićima i izumima Nikole Tesle. U vidu te teme Centar za ženske studije , zajedno s filmskim (...)

 • MUF Ekstravaganca: Znaš, ne znaš?

  MUF Ekstravaganca: Znaš, ne znaš?

  Uz sladoled s dodatkom likera, svoje su (ne)znanje iz područja popularne kulture, glazbe, feminizma i muf trivije na MUF Ekstravaganci okušale i neke od Libeluša.

 • Pročitajte najljepše priče u duginim bojama!

  Pročitajte najljepše priče u duginim bojama!

  Književni natječaj udruge LORI Obojimo književnost duginim bojama za najljepšu kratku priču s LGBTIQ tematikom autora i autorica s područja Republike (...)

 • Čitajte (TOP) 10 spisateljica 20. stoljeća

  Čitajte (TOP) 10 spisateljica 20. stoljeća

  Bile jednom žene koje su pisale... Tako bi otprilike počela priča o protagonisticama ovog teksta. U nekom idealnom svijetu ne bi ni trebalo spominjati da su žene, ali (...)

 • Prikupljeno pet tisuća funti za prvu humanističku knjigu za djecu

  Prikupljeno pet tisuća funti za prvu humanističku knjigu za djecu

  Centar za građansku hrabrost prikupio je već više od pet tisuća britanskih funti tijekom Kickstarter crowdfunding kampanje za izdavanje prve ireligiozne i humanističke (...)

 • Sirijski pjesnik ljubavi i feminizma

  Sirijski pjesnik ljubavi i feminizma

  Nizar Qabbani bio je sirijski pjesnik, jedna od najvećih zvijezda arapke poezije 20. stoljeća, poznat po jednostavnim stihovima nabijenima ljubavlju, erotikom, (...)

 • Kickstarter kampanja za prvu ireligioznu humanističku knjigu za djecu

  Kickstarter kampanja za prvu ireligioznu humanističku knjigu za djecu

  Humanizam za djecu prva je ireligiozna i humanistička knjiga za djecu u Hrvatskoj. Pisana je na način koji im olakšava shvaćanje humanizma, te obuhvaća i (...)

 • O feminizmu iz pera slavnih spisateljica

  O feminizmu iz pera slavnih spisateljica

  Ako su promišljanja naših naoko racionalnih celebova simptom kolektivnih uvjerenja kulture u kojoj živimo, tada se čini da smo zaboravili/e što je feminizam.

 • Živjet ćemo bolje

  Živjet ćemo bolje

  Ciklus predavanja o Mariji Jurić Zagorki i ženskoj književnosti ove je godine započeo predstavljanjem romana 'Živjet ćemo bolje' novinarke i književnice Maje (...)

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Iz drugih medija

AEM