Članci s tagom: korupcija

 • Obrazovanje protiv korupcije

  Obrazovanje protiv korupcije

  U petak, 31. listopada u gradskoj vijećnici Grada Siska održan je okrugli stol pod nazivom Obrazovanje protiv korupcije . Cilj okruglog stola bio je (...)

 • Otporni/e na štelu

  Otporni/e na štelu

  Fondacija CURE u suradnji s Antikorupcijskom mrežom organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini organizirala je u Sarajevu uličnu akciju "Otporni/e na (...)

 • Zbog profita uništili živote tisuća žena

  Zbog profita uništili živote tisuća žena

  Velika istraga o korupciji u medicini na području središnje Indije se nastavlja. U indijskoj državi Chhattisgarh, u Raipuru, žene su prevarene u zločinima koji su se (...)

 • Bolnica koja naplaćuje ženama pet dolara svaki puta kad vrisnu tijekom poroda

  Bolnica koja naplaćuje ženama pet dolara svaki puta kad vrisnu tijekom poroda

  Max Fisher iz Washington Posta je izdvojio jednu od najgorih anegdota iz izvješća Transparency Internationala pod nazivom 'Barometar (...)

 • Slovenci i Slovenke opraštaju se s korumpiranim elitama!

  Slovenci i Slovenke opraštaju se s korumpiranim elitama!

  Gradove diljem Slovenije posljednjih nekoliko tjedana potresaju prosvjedi. Revoltirani građani i građanke ustali su protiv tragičnog stanja u kojem se Slovenija nalazi (...)

 • Slučaj Timošenko: Hoće li diktatura poraziti demokraciju?

  Slučaj Timošenko: Hoće li diktatura poraziti demokraciju?

  Bivša premijerka, Julija Timošenko okončala je štrajk glađu koji je započela zbog batina koje su joj zadali čuvari u ukrajinskom zatvoru u Harkivu, gdje služi (...)

 • Let preko kukavičluka ili Kako zakuhati malo zajedničke sreće

  Let preko kukavičluka ili Kako zakuhati malo zajedničke sreće

  Kažu da je Marco Polo iz naših krajeva. Znači da se da se na ovim zemljopisnim širinama i dužinama svakih cca. 800 godina pojavi netko s intenzivnim svrbežom u dupetu (...)

 • KAKO KORUPCIJA UTJEČE NA ŽENE?

  Prevela Dajana Barišić Definiran kao "poticaj da činite nepravdu nepravilnim ili nezakonitim radnjama," korupcija se očituje na razne načine - (...)

 • Razotkrivanje korupcije u medijima

  Razotkrivanje korupcije u medijima

  Hrvoje Appelt, bivši novinar Jutarnjeg lista i Globusa, u svom je govoru na sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupciji posvećenoj korupciji u medijima prozvao najveće hrvatske novinske izdavače...

 • Trećina građana ne bi prijavila korupciju

  Trećina građana ne bi prijavila korupciju

  Svaki drugi građanin u anketi je naveo da bi prijavio slučaj korupcije, no trećina građana navodi da ipak ne bi prijavila takav slučaj i da je u situaciji da nešto zna. Znatno češće muškarci izjavljuju da bi prijavili slučaj korupcije u odnosu na žene (57 posto vs 44 posto), a manju spremnost na prijavljivanje korupcije izražavaju građani stariji od 60 godina.

<< < 1 2 3 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM