Članci s tagom: laburisti

 • Sjajan prvi govor mlade laburistkinje Laure Pidcock u parlamentu

  Sjajan prvi govor mlade laburistkinje Laure Pidcock u parlamentu

  Laburistkinja Laura Pidcock svoj prvi govor u britanskom parlamentu iskoristila je kako bi pozvala na promjene i uputila kritiku britanskoj političkoj tradiciji.

 • Ubijena britanska laburistkinja Jo Cox

  Ubijena britanska laburistkinja Jo Cox

  Britanska zastupnica Jo Cox ustrijeljena je i izbodena danas u napadu na ulici nedaleko od grada Leedsa u Engleskoj. Nekoliko sati nakon napada preminula je od (...)

 • Jesu li izborne promjene samo iluzija?

  Jesu li izborne promjene samo iluzija?

  Saborski Odbor za Ustav podržao je svih pet prijedloga izmjena Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor, a predsjednik Odbora Peđa Grbin (SDP) pritom je (...)

 • Radnička prava moraju imati prioritet nad interesima kapitala

  Radnička prava moraju imati prioritet nad interesima kapitala

  Ususret izborima za Europski parlament, koji će se održavati od 22. do 25. svibnja razgovarale smo s Maritom Brčić Kuljiš , tajnicom ogranka Split hrvatskih (...)

 • Tko će braniti manjinske interese u EU?

  Tko će braniti manjinske interese u EU?

  Danas su u hotelu Dubrovnik razgovor s kandidatima i kandidatkinjama za Europski parlament organizirali/e Ženska mreža Hrvatske, Srpski demokratski forum, (...)

 • Laburisti objavili listu za EU parlament

  Laburisti objavili listu za EU parlament

  Nastavlja se predstavljanje kandidacijskih lista za europske izbore. Jučer su listu predstavili Hrvatski laburisti - stranka rada . Listu nosi njihov dosadašnji (...)

 • Stranke počele predavati liste DIP-u

  Stranke počele predavati liste DIP-u

  Objavljena je informacija da u sedmoj izbornoj jedinici HSP-ovu listu nosi Bernarda Halapa Topolnjak te da je lista u cijelosti sastavljena od žena. Ostaje za vidjeti da li je ovo napravljeno po principu žene na jednu, a muškarci na preostalih devet lista. Prema aktualnim anketama Laburisti uglavnom osvajaju jedan mandat po izbornoj jedinici, te izgleda da će jedina laburistikinja u Saboru biti Nensi Tireli, labinska pjesnikinja.

Iz drugih medija

AEM