Članci s tagom: lezbijke

 • 'Silovanje nema veze sa seksom, već s nasiljem'

  'Silovanje nema veze sa seksom, već s nasiljem'

  Dudzile Zozo , lezbijka iz Južne Afrike, silovana je 30. lipnja i ubijena ni metar od svog doma. Pronađena je gotovo potpuno gola.

 • Održan treći L-fest

  Održan treći L-fest

  U organizaciji lezbijske grupe Kontra u Zagrebu je od 15. do 18. studenog održan treći po redu L-fest čiji je cilj bio "predstaviti rad naših dragih sestara te (...)

 • Lezbijski šik

  Lezbijski šik

  Modni magazin style.com lezbijski je šik ( lesbian chic ) (...)

 • Stereotipi o lezbijkama

  Stereotipi o lezbijkama

  Kako da budem ponosna kad ni mainstream kultura ni LGBT zajednica nisu sposobni (a još manje spremni!) pomiriti moju seksualnu orijentaciju s (...)

 • Policajac o nasilju nad homoseksualcima: "Znamo kako je Hitler riješio taj problem"

  Policajac o nasilju nad homoseksualcima: "Znamo kako je Hitler riješio taj problem"

  Nakon teksta o homofobnom fizičkom i verbalnom napadu na šest djevojaka u Splitu te nekorektnom postupanju policije u tom slučaju, pravobraniteljica za ravnopravnost (...)

 • Optužena zbog "liječenja" lezbijke

  Optužena zbog "liječenja" lezbijke

  Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužni prijedlog protiv bivše ravnateljice Psihijatarijske ustanove Lopača dr. Mirjane Vulin (61) zbog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi, odnosno nesavjesnog rada. Epilog je to istražnog postupka koji je protiv liječnice vođen više od godinu i pol dana. Afera je odjeknula nakon što je Novi list objavio nevjerojatnu ispovijest 21-godišnje Ane Dragičević koja je otvoreno progovorila o svom zatočeništvu u Lopači. Posebno se to odnosi na vrijeme nakon stjecanja punoljetnosti, jer je utvrđeno da nije bilo zakonskih elemenata za njenu prisilnu hospitalizaciju.

 • Argentina ozakonila istospolne brakove

  Argentina ozakonila istospolne brakove

  Nakon maratonske sjednice koja je trajala 14 sati i gotovo cijelu noć, Senat argentinskog parlamenta izglasao je sa 33 glasa za, 27 protiv te tri suzdržana Zakon o istospolnim brakovima. Zakon je bio prošao u donjem domu sa 125 glasova za i 109 protiv, nakon čega je Katolička crkva krenula s mobiliziranjem svojih vjernika ili simpatizera da bi uvjerila što je moguće veći broj senatora da ne izglasuju zakon koji je 'protivan Bogu i moralu'. Zakon o istim bračnim pravima daje istospolnim zajednicama ista prava koja imaju heteroseksualni parovi, uključivši i pravo na posvojenje djece.

 • Kamena s ramena

  Kamena s ramena

  Još jedan u nizu, blago rečeno nemilih događaja, koji govore kako se u Zagrebu ništa ne mijenja. U centru grada došlo je do dva uzastopna napada kamenjem na podstanarski stan u kojem žive dvije djevojke, a za napad je osumnjičen član neonacističke skupine skinheads. Organi vlasti kojima je zadaća očuvanje javnog reda i mira, ponovno su dokazali kako svoj posao rade površno i neučinkovito.

 • Nužno je moći reći riječ na "L"

  Nužno je moći reći riječ na "L"

  Prošli vikend u Zagrebu je obilježeno 20 godina od početka lezbijskog aktivizma u Hrvatskoj. Program je započeo u nedjelju 24.10. sa otvorenjem izložbe u galeriji (...)

 • Šest zagrebačkih fontana obojano u dugine boje

  Šest zagrebačkih fontana obojano u dugine boje

  U znak proslave i obilježavanja međunarodnog "Coming out" dana šest poznatih zagrebačkih fontana dobilo je danas svaka svoju boju koje zajedno tvore šest duginih boja sa zastave LGBT (lezbijskog, gej, biseksualnog, transrodnog) pokreta. Akciju je organizirala KugA - neprofitna, neregistrirana i dobronamjerna grupa građana i građanki.

<< < 1 2 3 4 > >>

Iz drugih medija

AEM