Članci s tagom: lezbijke

 • Nema pravde za lezbijke

  Nema pravde za lezbijke

  Prevela Višnja Lončarić CAPE TOWN - "Žene ubijaju u zapadnom dijelu Cape Towna" kaže Ndumie Funda. Funda vodi project LulekiSizwe u svojoj (...)

 • Hrvatska dobila ukor od Europskog odbora za socijalna prava

  Hrvatska dobila ukor od Europskog odbora za socijalna prava

  Europski odbor za socijalna prava (ECSR- European Commmittee of Social Rights), koji prati usklađenost državnih politika i programa s Europskom socijalnom poveljom, utvrdio je da hrvatski kurikulum, koji ograničeno pokriva seksualnu edukaciju, diskriminira osobe na osnovi seksualne orijentacije.

 • DNEVNIK JEDNE PRAJDIZANKE

  DNEVNIK JEDNE PRAJDIZANKE

  11:32 Dobro. Znači danas je Pride. Dok ispijam prijepodnevnu kavu pregledavam forum jednog domaćeg portala posvećenog LGBTIQ populaciji.

 • Zatražena istraga protiv dr. Mirjane Vulin

  Zatražena istraga protiv dr. Mirjane Vulin

  Najpoznatija pacijentica Lopače, 21-godišnja Ana Dragičević, o kojoj je HTV prošli tjedan objavio dokumentarni film pod nazivom "Zašto?", u kojem se temeljem naših tekstova interpretira njen život i boravak u toj Lopači, kaže da ima samo jednu želju - da se sazna puna istina o njenom slučaju, ali i o slučaju drugih maloljetnika koji su, kao i ona, doživjeli brojne neugodnosti i traume, zbog načina na koji su u Lopači svi zajedno medicinski tretirani.

 • O lezbama, balijkama, političkoj ne/korektnosti i guglanju

  Prikazi žena u medijima često su blago rečeno osebujni. I kao takvi bivaju predmetom socioloških, feminističkih, kulturoloških i inih rasprava.

 • Sanja Juras: 'Gej muškarci su probitačniji od lezbijki'

  Sanja Juras: 'Gej muškarci su probitačniji od lezbijki'

  Kao pravnica i koordinatorica lezbijske grupe Kontra, Sanja Juras već šest godina radi na slučajevima kršenja ljudskih prava spolnih i rodnih manjina.

<< < 1 2 3 4

Iz drugih medija

AEM