Članci s tagom: lgbt-zajednica

 • Svjetska banka odgodila financijsku pomoć Ugandi

  Svjetska banka odgodila financijsku pomoć Ugandi

  Svjetska banka objavila je kako odgađa isplatu 90 milijuna dolara kredita za ugandsko zdravstvo zbog zakona kojim je Uganda pooštrila kažnjavanje pripadnika/ca (...)

 • U Velikoj Britaniji homofobija je i dalje snažna

  U Velikoj Britaniji homofobija je i dalje snažna

  Mnoge lezbijke, gejevi i biseksualne osobe i dalje žive u strahu od predrasuda, unatoč značajnom napretku i naporima kojima bi se se poboljšala jednakost u posljednjih (...)

 • Održana tribina "Život u transu"

  Održana tribina "Život u transu"

  U srijedu, 24. travnja, u Književnom klubu Booksa održana je četvrta Roza hipnoza, ciklus tribina koje je pokrenulo Udruženje Zagreb Pride, s financijskom podrškom (...)

 • 'Istospolne zajednice i dalje su pravno i društveno neprepoznatljive'

  'Istospolne zajednice i dalje su pravno i društveno neprepoznatljive'

  Povodom gostovanja Aleksandre Gavrilović u okviru trodnevnog Merlinka festivala u Sarajevu od 15. do 17. ožujka 2013. godine, razgovarali smo kratko s njom (...)

 • A ili p ili seksualna politika u LGBTIQ zajednici

  A ili p ili seksualna politika u LGBTIQ zajednici

  U srijedu, 27.ožujka, u Književnom klubu Booksa održana je treća Roza hipnoza, ciklus tribina koje je pokrenulo Udruženje Zagreb Pride , s financijskom (...)

 • Prva Povorka ponosa u Makedoniji?

  Prva Povorka ponosa u Makedoniji?

  U suradnji nekoliko nevladinih udruga sprema se prvi Skoplje Pride ! Objavljeno je to na službenom Facebook profilu udruge LGBT United Macedonia koji su naveli kako (...)

 • Homofobija je grčka riječ

  Homofobija je grčka riječ

  Grčki zakonodavci namjerno su izostavili sve što upućuje na seksualnu orijentaciju i rodni identitet u novom kaznenom zakonu. Grčke lezbijke, gejevi, (...)

 • 2012: godina značajnih koraka za LGBT prava

  2012: godina značajnih koraka za LGBT prava

  2012. možda na globalnoj razini, usred raznih prirodnih nepogoda, svjetskih sukoba i ekonomske krize koja još uvijek grčevito stiska naš maleni plavi planet, neće (...)

 • Lezbijsko vjenčanje u West Pointu

  Lezbijsko vjenčanje u West Pointu

  Sudbonosno "da" pred 250 uzvanika rekle su diplomke Penelope Gnesin i Brenda Sue Fulton u subotu na američkoj vojnoj akademiji West Point , a vjenčao ih je (...)

 • Održan treći L-fest

  Održan treći L-fest

  U organizaciji lezbijske grupe Kontra u Zagrebu je od 15. do 18. studenog održan treći po redu L-fest čiji je cilj bio "predstaviti rad naših dragih sestara te (...)

<< < 1 2 3 4 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM